Ga naar de inhoud
Neymar helpt PSG aan de 3 punten tegen Leipzig.

PSG doet wat het moet doen met zuinige zege tegen Leipzig

 di 24 november 2020 22:53
  1. 40' - Geel - Neymar
  1. 77' - Geel - Rafinha
  2. 82' - Geel - Ander Herrera
UEFA Champions League - speeldag 4 - 24/11/20 - 21:00

PSG heeft niet zonder moeite de 3 punten thuis kunnen houden tegen Leipzig. De Duitsers waren de betere ploeg in Parijs, maar dankzij een penalty van Neymar pakte de thuisploeg toch de volle buit.

Met de rug tegen de muur en met supersterren Neymar en Mbappé aan de aftrap, zo begon PSG aan het duel tegen Leipzig. Winnen was een must, want de finalist van vorig jaar had nog maar 3 punten (na winst tegen Basaksehir) gehaald uit 3 Champions League-matchen.

 

Al na 10 minuten werd PSG een handje geholpen. Na licht contact met Sabitzer in de zestien ging Di Maria graag liggen. De Nederlandse ref Makkelie wees naar de stip en Neymar trapte tergend traag zijn eerste strafschop van het seizoen tegen de touwen. 1-0 Paris Saint-Germain.

 

Het initiatief lag daarna bij Leipzig, maar de Duitsers konden hun kansen niet benutten. Forsberg, Sabitzer en Haidara waren de bedrijvigste mannen voorin bij de bezoekers, maar kregen de bal er niet in.

 

Zonder te stralen halen de Parijse sterren een belangrijke overwinning binnen. Paris Saint-Germain brengt weer spanning in groep H. Manchester United staat op kop met 9 punten, PSG en Leipzig hebben er nu allebei 6.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fase per fase

90+7' tweede helft
90+1'

6 - extra time

Er komen 6 minuten extra tijd bij.
82'
Paris Saint-Germain
77'
Paris Saint-Germain
46' tweede helft
45+2' eerste helft
45+1'

RUST: 1-0

We gaan rusten in het Parc des Princes. Neymar trapte PSG vanaf de stip al vroeg op voorsprong, maar daarna lag het initiatief toch vooral bij Leipzig. Een doelpunt zat er weliswaar nog niet in voor de Duitsers.

45+1'
45+1'

1 - extra time

Er komt 1 minuut extra tijd bij.
45'

Kans op de gelijkmaker!

Vlak voor rust krijgt Forsberg nog een goeie kans op de gelijkmaker. Olmo dropt de bal perfect in de box. Forsberg haalt in één tijd uit, maar hij trapt over.

42'

Neymar is gefrustreerd en trekt Sabitzer neer. Hij krijgt een gele kaart.

40'
Paris Saint-Germain
40'

Mbappé raakt in de zestien, maar gaat dan neer. De Leipzig-verdediger raakt eerst de bal, maar Tuchel had toch graag een tweede strafschop gezien. Die komt er niet.

22'
20'
12'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
10'

Neymar met de 1-0

Neymar neemt pas zijn eerste penalty van het seizoen en hij scoort. De Braziliaan trapt tergend traag, maar zet de doelman wel op het verkeerde been. 1-0 voor PSG!