Ga naar de inhoud
" "
Neymar kon halfweg de eerste helft niet meer voort.

PSG wint in Turkije dankzij Kean, maar verliest Neymar met een blessure

 wo 28 oktober 2020 20:49
  1. 2' - Geel - Enzo Crivelli
  1. 64' - Doelpunt - Moise Kean (0 - 1)
UEFA Champions League - speeldag 2 - 28/10/20 - 18:58
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
64'
Moise Kean
0 - 1
Moise Kean
64'

PSG heeft de thuisnederlaag van vorige week tegen Manchester United vanavond een beetje goedgemaakt in Turkije (0-2 tegen Basaksehir), maar het zag halfweg de 1e helft wel vedette Neymar uitvallen. Moise Kean maakte dan maar het verschil: de Italiaanse huurling scoorde 2 keer na de rust.

PSG, vorig seizoen finalist, had de punten nodig om zijn kansen gaaf te houden. PSG-trainer Thomas Tuchel had wel direct kopzorgen, toen sterspeler Neymar al na 26 minuten geblesseerd naar de kant moest met een spierprobleem. Pas in de tweede helft lukte het de Parijzenaars de score te openen.

 

Moise Kean kopte na ruim een uur spelen de 1-0 binnen uit een corner. De huurling van Everton werd de gevierde man bij de Parijzenaars, omdat hij niet veel later ook voor de 2-0 zorgde. Kean schoot uit de draai raak.

 

De 20-jarige huurling van Everton maakte dit seizoen al meer goals voor PSG dan vorig seizoen voor Everton (4 tegen 2).

 

Voorafgaand aan de wedstrijd ging het vooral over de relatie tussen Frankrijk en Turkije, die sinds de moord van de Franse leraar Samuel Paty onder spanning staat. De Franse president Emmanuel Macron beloofde daarop "islamistisch separatisme" te bestrijden. Dat viel niet in goede aarde bij de Turkse president Tayyip Erdogan, die onder andere opriep om Franse goederen te boycotten.

Tuchel: "Hopelijk geen blessure"

Coach Tuchel hoopt dat de blessure van Neymar geen blessure is. Neymar blesseerde zich zonder iemand in de buurt. Hij stretchte wat langs de kant, vooraleer hij nog even probeerde, maar niet meer voort kon. "Het gaat om de adductoren", legde Tuchel uit. "Ik hoop dat het nog geen blessure is. Hij kon niet vrijuit bewegen en daarom vroeg hij zijn vervanging."

 

Tuchel houdt zijn hart vast, want hij heeft al een volle ziekenboeg met Marco Verratti, Mauro Icardi, Leandro Paredes, Julian Draxler en Juan Bernat.

Fase per fase

90+5' tweede helft
90+1'

4 - extra time

Er komen 4 minuten extra tijd bij.
46' tweede helft
45+3' eerste helft
45+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
2'
Istanbul Basaksehir
1' eerste helft