Barcelona wint zonder veel glans van Dinamo Kiev

  1. 5' - Doelpunt strafschop - Lionel Messi (1 - 0)
  1. 86' - Verv. Vitaliy Buyalskyy door Bogdan Lednev
  2. 83' - Verv. Pedri door Carles Aleña
  3. 75' - Doelpunt - Viktor Tsyhankov (2 - 1)
  4. 74' - Verv. Ansu Fati door Francisco Trincão
  5. 74' - Verv. Sergio Busquets door Clément Lenglet
  6. 71' - Verv. Gerson Rodrigues door Carlos De Pena
  7. 71' - Verv. Vladyslav Supriaha door Benjamin Verbic
  8. 70' - Geel - Vitaliy Buyalskyy
  9. 65' - Doelpunt - Gerard Piqué (2 - 0)
  10. 60' - Verv. Antoine Griezmann door Ousmane Dembélé
  11. 60' - Verv. Miralem Pjanic door Sergi Roberto

  Barcelona heeft ook thuis tegen Dinamo Kiev geen steken laten vallen. De Catalanen boekten een 2-1-overwinning, maar overtuigend was het niet. Het team van Ronald Koeman mag doelman Ter Stegen dankbaar zijn voor enkele cruciale reddingen.

  Barcelona - Dinamo Kiev in een notendop:

  • Sleutelmoment: Iets voorbij het uur brengt Piqué Barcelona op 2-0. Broodnodig voor de Catalanen die op dat moment al een paar keer aan de gelijkmaker ontsnapt zijn. De treffer van Kiev komt er uiteindelijk toch, maar dankzij Piqué is de marge voor Barça dan net groot genoeg.
  • Man van de match: Straffe comeback van Marc-André ter Stegen. De doelman staat er weer helemaal na zijn knieoperatie in augustus. Hij voorkwam meerdere keren dat de defensieve lacunes bij Barcelona afgestraft werden door Kiev.
  • Opvallend: Ook Ruslan Neshcheret verdient hier een vermelding. De 18-jarige Kiev-doelman maakte vanavond een bijzonder sterk debuut in de Champions League. Hij schudde minstens 10 reddingen uit zijn mouwen, geen enkele doelman deed dit seizoen beter op het kampioenenbal.

  Wervelende Catalaanse start krijgt geen vervolg

  Barcelona ging als een wervelwind tekeer in de openingsminuten. Kiev-doelman Neshcheret moest al na 3 minuten Griezmann van een vroege goal houden. Die kwam er uiteindelijk toch toen Popov Messi onderuit haalde in de zestien. De Argentijn bekroonde zijn 150e Europese wedstrijd met zijn 4e penaltytreffer van het seizoen: 1-0.

   

  Kiev leek een vogel voor de kat, want de Catalaanse tornado raasde onverminderd door. Een pegel van Pedri botste via de lat óp de doellijn en niet veel later mikte Griezmann na een knappe aanval van dichtbij nipt naast.

   

  De bezoekers moesten Neshcheret bedanken dat het 1-0 bleef. Zowel op pogingen van Ansu Fati als Messi pakte de doelman uit met cruciale reddingen. De 2-0 hing dus in de lucht, maar Barça liet het tempo dan zakken en zo kon Kiev toch het evenwicht herstellen.  

   

  Tien minuten voor de rust kwamen de bezoekers zelfs dicht bij de gelijkmaker. Buyalskyi kreeg wel erg veel ruimte in de zestien en Ter Stegen moest alles uit de kast halen op zijn kopbal. Kort voor de rust mocht ook Neshcheret nog eens zijn kunnen tonen op een schoten van Pedri en Fati.

  Barcelona speelt met vuur en moet bibberen tot op het einde

  Zo sterk als Barcelona aan de wedstrijd begon, zo sterk begon Kiev aan de tweede helft. Tsyhankov kwam al na 2 minuten oog in oog met Ter Stegen, maar de doelman kwam als winnaar uit de strijd. Meteen daarna kopte Kedziora wel raak na een kort genomen hoekschop. Maar de voorzet was over de achterlijn gegaan en dus werd de goal afgekeurd.

   

  Genoeg waarschuwingen, maar toch bleef Barcelona met vuur spelen. De Jong werd centraal voor doel afgetroefd door Supriaha en Ter Stegen moest nog maar eens redding brengen. Neshcheret wou niet onderdoen voor zijn collega en schudde op zijn beurt een heerlijke redding uit zijn mouwen op een knappe vrije trap van Messi.

   

  De Kiev-doelman bleef op hoog niveau acteren. Ook Sergi Roberto kreeg de bal na een gemeten voorzet van Alba niet voorbij de doelman. Piqué slaagde daar iets voorbij het uur wél in met een rake kopbal op aangeven van Ansu Fati: 2-0.

   

  Achteraan bleef het af en toe rammelen bij Barcelona. Tsyhankov kon er zo nog maar eens vanonder muizen, maar Ter Stegen hield hem opnieuw van een treffer. Een kwartier voor het einde ging hij ook goed plat op een schot van Verbic, maar in de herneming kon Tsyhankov de doelman dan toch te grazen nemen: 2-1.

   

  Echt spannend werd het desondanks niet meer. De beste kans was zelfs nog voor Dembélé met een gevaarlijk afstandsschot. Maar in een wedstrijd waarin de doelmannen zich onderscheidden liet Neshcheret nog maar eens zijn klasse zien.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 90. Einde. Barcelona heeft ook thuis tegen Dinamo Kiev geen steken laten vallen. De Catalanen boekten een 2-1-overwinning, maar overtuigend was het niet. Het team van Ronald Koeman mag doelman Ter Stegen dankbaar zijn voor enkele cruciale reddingen. .
  3. tweede helft, minuut 89. Even opletten voor Barcelona op een hoekschop voor Kiev. Ter Stegen is alweer bij de pinken en bokst de bal weg. .
  4. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Dinamo Kiev, Bogdan Lednev erin, Vitaliy Buyalskyy eruit
  5. tweede helft, minuut 85. Het blijft spannend bij deze tussenstand, al slaagt Kiev er niet in om Barcelona echt in de problemen te brengen. De tijd tikt in het voordeel van de thuisploeg. .
  6. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij FC Barcelona, Carles Aleña erin, Pedri eruit
  7. tweede helft, minuut 82.
  8. tweede helft, minuut 80. Neshcheret breit een vervolg aan zijn intussen stilaan indrukwekkende reeks reddingen. Dit keer haalt hij een gevaarlijk afstandsschot van Dembélé uit de kruising. .
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 75 door Viktor Tsyhankov van Dinamo Kiev. 2, 1.
  10. tweede helft, minuut 75. Tsyhankov neemt Ter Stegen dan toch te grazen. Wordt het toch nog spannend voor Barcelona? Ter Stegen kan een schot van Verbic nog keren, maar in de herneming treft Tsyhankov wél raak. .
  11. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij FC Barcelona, Francisco Trincão erin, Ansu Fati eruit
  12. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij FC Barcelona, Clément Lenglet erin, Sergio Busquets eruit
  13. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Dinamo Kiev, Carlos De Pena erin, Gerson Rodrigues eruit
  14. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Dinamo Kiev, Benjamin Verbic erin, Vladyslav Supriaha eruit
  15. tweede helft, minuut 70.
  16. Gele kaart voor Vitaliy Buyalskyy van Dinamo Kiev tijdens tweede helft, minuut 70
  17. tweede helft, minuut 68. Ter Stegen blijft onklopbaar. De doelmannen blijven op hoog niveau acteren. Tsyhankov kan er nog maar eens vanonder muizen, maar alweer krijgt hij de bal niet voorbij Ter Stegen. .
  18. tweede helft, minuut 65. Piqué kopt de twijfels weg. Ze kunnen weer wat vrijer ademen bij Barcelona. Fati schildert de bal op het hoofd van Piqué en die laat Neshcheret kansloos achter. Is het pleit nu beslecht? .
  19. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 65 door Gerard Piqué van FC Barcelona. 2, 0.
  20. tweede helft, minuut 64. Wat een dijk van een wedstrijd is Neshcheret aan het spelen! Alba dropt een gemeten voorzet aan de tweede paal, waar invaller Roberto van dichtbij op doel kan besluiten. Maar opnieuw zit Neshcheret er goed bij. .