Lazio doet Club Brugge een plezier door Zenit te verslaan

  1. 39' - Geel - Wílmar Barrios
  2. 37' - Verv. Douglas Santos door Aleksei Sutormin
  3. 25' - Doelpunt - Artem Dzyuba (2 - 1)
  4. 22' - Doelpunt - Marco Parolo (2 - 0)
  5. 3' - Doelpunt - Ciro Immobile (1 - 0)
  1. 89' - Geel - Francesco Acerbi
  2. 81' - Verv. Ciro Immobile door Vedat Muriqi
  3. 76' - Geel - Yaroslav Rakytskyi
  4. 74' - Verv. Aleksandr Erokhin door Daniil Shamkin
  5. 73' - Verv. Joeri Zjirkov door Sardar Azmoun
  6. 68' - Verv. Manuel Lazzari door Mohamed Fares
  7. 68' - Verv. Lucas Leiva door Danilo Cataldi
  8. 60' - Verv. Patric door Luiz Felipe
  9. 60' - Verv. Marco Parolo door Jean-Daniel Akpa Akpro
  10. 59' - Verv. Andrey Mostovoy door Leon Musaev
  11. 59' - Verv. Wílmar Barrios door Sebastian Driussi
  12. 55' - Doelpunt strafschop - Ciro Immobile (3 - 1)
  13. 49' - Geel - Dejan Lovren

  In de groep van Club Brugge heeft Lazio Zenit met lege handen weer naar Sint-Petersburg gestuurd. De Romeinen wonnen met 3-1 en dat is ook goed nieuws voor Club in de strijd om de 3e plaats.

  Lazio - Zenit in een notendop:

  • Sleutelmoment: Zenit komt gretig uit de kleedkamer en even lijkt het een spannende 2e helft te worden, maar dan verknoeit Barrios het voor de bezoekers. Hij haalt Immobile onderuit in de zestien en de Italiaanse spits schiet de Russische hoop aan flarden vanaf de penaltystip.
  • Man van de match: Lazio is maar wat blij dat Ciro Immobile verlost is van de corona-zorgen. Ook vanavond was hij weer de bepalende figuur bij de Romeinen. Na amper 3 minuten leverde zijn klasse al een goal op en tien minuten na de rust besliste hij de wedstrijd met zijn tweede van de avond.
  • Opvallend: Je bent nooit te oud om je eerste goal in de Champions League te maken. Marco Parolo moest erop wachten tot zijn 35e, maar zijn treffer was er wel één om in te kaderen. Met wat meer meeval had de Italiaan kort voor de rust zelfs nog een tweede keer kunnen scoren.

  Dzjoeba geeft Zenit hoop na flitsende start van Lazio

  Bij Lazio is Ciro Immobile terug na zijn coronabesmetting en dat zullen we geweten hebben. Afgelopen zaterdag loodste hij Lazio al met een goal en een assist voorbij Crotone en ook vanavond drukte hij meteen zijn stempel op de wedstrijd. Na amper 3 minuten pakte hij al uit met een heerlijk afstandsschot, Kerzhakov bleef verbouwereerd en verslagen achter.

   

  Droomstart dus voor Lazio, dat de touwtjes stevig in handen hield. Halfweg de eerste helft sloeg de thuisploeg opnieuw toe. Dit keer ging Parolo aan het kanon staan en ook zijn afstandsschot verdween voorbij de kansloze Kerzhakov in doel.

   

  Zenit leek een vogel voor de kat, maar amper 3 minuten na de 2-0 sloegen de bezoekers plots toe. Dzjoeba haalde in de zestien uit in de draai en plaatste de bal in de verste hoek. Eerste kans en meteen raak, Zenit deed weer mee.

   

  In een boeiende eerste helft bleven beide ploegen prikken uitdelen. Kort voor de rust kwam Lazio tot 2 keer toe nog bijzonder dicht bij een derde treffer. Parolo liet op aangeven van Correa zijn tweede van de avond liggen en ook Lazzari kon een assist van Correa niet verzilveren. Alleen voor Kerzhakov besloot hij pal op de doelman.

  Immobile beslist de wedstrijd vanaf de penaltystip

  Lazio leek iets te zeker van zijn zaak en begon slap aan de tweede helft, terwijl Zenit nadrukkelijk op zoek ging naar de gelijkmaker. Maar na 10 minuten deden de bezoekers zichzelf de das om. Barrios haalde Immobile onderuit in de zestien en die mikte vanaf de penaltystip zijn tweede van de avond in doel.

   

  Voor Zenit was het de tik te veel. De bezoekers slaagden er niet meer in om nog een vuist te maken en kwamen nauwelijks in de buurt van Reina. Veel verder dan een flauw afstandsschot van Malcom kwam het team van Sergei Semak niet.

   

  Ook Lazio drong niet echt meer aan in een overbodige tweede helft. 5 minuten voor het einde kwam de thuisploeg wel nog dicht bij een vierde goal. Muriqi, in de ploeg gekomen voor matchwinnaar Immobile, werd perfect gelanceerd door Luis Alberto, maar kreeg de bal niet voorbij Kerzhakov.

   

  Lazio blijft dankzij de thuiszege in de running voor de groepswinst. Zenit mag Europees overwinteren in de Champions League nu definitief vergeten. De derde plaats en de Europa League wordt het hoogst haalbare.

  Fase per fase