Club Brugge lacht in vuistje na gelijkspel tussen Zenit en Lazio

  1. 32' - Doelpunt - Aleksandr Erokhin (1 - 0)
  2. 7' - Geel - Daler Kuzyaev
  3. 4' - Geel - Jean-Daniel Akpa Akpro
  1. 90+1' - Verv. Daler Kuzyaev door Wendel
  2. 90+1' - Verv. Magomed Ozdoev door Aleksei Sutormin
  3. 86' - Geel - Danil Krugovoy
  4. 85' - Geel - José Manuel Reina
  5. 85' - Verv. Joaquin Correa door Luiz Felipe
  6. 85' - Geel - Dejan Lovren
  7. 82' - Doelpunt - Felipe Caicedo (1 - 1)
  8. 79' - Verv. Joeri Zjirkov door Danil Krugovoy
  9. 78' - Geel - Wílmar Barrios
  10. 78' - Geel - Felipe Caicedo
  11. 61' - Verv. Aleksandr Erokhin door Andrey Mostovoy
  12. 59' - Verv. Mohamed Fares door Andreas Pereira
  13. 59' - Verv. Vedat Muriqi door Felipe Caicedo
  14. 59' - Geel - Sergej Milinkovic-Savic
  15. 52' - Verv. Marco Parolo door Danilo Cataldi
  32'goalAleksandr Erokhin1 - 0
  82'goalFelipe Caicedo1 - 1

  Club Brugge en Borussia Dortmund kunnen bikkelen om de leidersplaats in groep F, want Lazio is niet verder geraakt dan een 1-1-gelijkspel in Rusland. De Romeinen kwamen te laat op gang tegen Zenit en moeten vrede nemen met een puntje.

  In Brugge lag de focus vandaag logischerwijs op de match tegen Dortmund, maar ook Zenit-Lazio was een belangrijke partij voor blauw-zwart. Bij winst kon Lazio immers opnieuw uitlopen op Club, terwijl Zenit zich bij winst dan weer opnieuw in de strijd om Europese overwintering kon mengen.

  Zenit slaat toe bij eerste doelkans

  Voor beide teams stond er dus wel wat op het spel, al was daar in de eerste helft amper iets van te merken. Een uitgebreide studieronde zorgde voor een slaapverwekkend wedstrijdbegin.

   

  De eerste doelkans in de wedstrijd leverde op het halfuur meteen ook een voorsprong op voor de thuisploeg. Zjirkov zwierde de bal goed voor, waarna Zenit een combinatie door de lucht opzette. Jerochin rondde uiteindelijk de aflegger van Dzjoeba lekker af.

  Jerochin zet Zenit op het halfuur op voorsprong.

  Slotoffensief helpt ongeïnspireerd Lazio aan puntje

  Lazio moest aan de bak in de tweede helft, maar leek die boodschap niet goed begrepen te hebben. Zenit bleef controleren en kwam op het uur via invaller Mostojev zelfs nog dicht bij de 2-0.

   

  Maar met de overwinning in zicht begon Zenit terug te plooien. Halve kansen van Caicedo en Correa bleken de eerste waarschuwingen en in minuut 82 zag Lazio zijn slotoffensief dan toch beloond via Caicedo.

   

  Diep in de extra tijd dacht Zenit de drie punten op de valreep alsnog thuis te kunnen houden, maar de lijnrechter stak een stokje voor de winnende treffer van Mostojev.

   

  Zenit en Lazio delen zo de punten na een matige partij, een resultaat waar concurrent Club Brugge allicht niet om zal malen.

  Caicedo bezorgt met zijn late gelijkmaker Lazio een punt.

  Fase per fase

  1. einde, 20 uur 48. Zenit en Lazio delen de punten. Zenit en Lazio hebben de punten gedeeld in Groep F. Een resultaat waar Club Brugge wellicht niet ontevreden mee zal zijn. Zenit had in de eerste helft meteen prijs bij zijn eerste doelkans. Lazio speelde bijna een hele wedstrijd niets klaar, maar kwam dankzij een slotoffensief toch nog langszij. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94. Lijnrechter verpest Russisch feestje! Mostovoj lijkt Zenit in de slotminuten nog de zege te schenken, maar aangever Dzjoeba kwam terug uit buitenspel. Daar was bijna de winnende treffer. .
  4. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij FC Zenit, Wendel erin, Daler Kuzyaev eruit
  5. tweede helft, minuut 91. Zenit-coach Semak wilt alsnog de drie punten thuishouden en gooit met Wendel en Soetormin nog vers bloed in de strijd. Krijgen we nog een winnaar in de wedstrijd? .
  6. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij FC Zenit, Aleksei Sutormin erin, Magomed Ozdoev eruit
  7. tweede helft, minuut 88. Milinkovic-Savic met de knal! Lazio heeft bloed geroken en wilt er nog op en over. Milinkovic-Savic neemt een afvallende bal heerlijk op de slof, maar de het schot van de Serviër waait een metertje naast.  .
  8. Gele kaart voor Danil Krugovoy van FC Zenit tijdens tweede helft, minuut 86
  9. Gele kaart voor José Manuel Reina van SS Lazio tijdens tweede helft, minuut 85
  10. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij SS Lazio, Luiz Felipe erin, Joaquin Correa eruit
  11. Gele kaart voor Dejan Lovren van FC Zenit tijdens tweede helft, minuut 85
  12. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 82 door Felipe Caicedo van SS Lazio. 1, 1.
  13. tweede helft, minuut 82. Caicedo hangt de bordjes terug in evenwicht! De lakse houding van Zenit het laatste kwartier wordt dan toch afgestraft. Caicedo wordt niet goed gedekt en trapt een voorzet van Acerbi tegen de netten. Alles is weer te herdoen, met nog 8 minuten op de klok. .
  14. tweede helft, minuut 80. Daar is Lazio opnieuw. Plots is Lazio daar opnieuw. Correa gaat op wandel aan de rand van de zestien en kan ook afdrukken. Met een kattensprong kan Kerzjakov de bal echter klemmen. Zenit moet oppassen dat het zijn zege niet nog verspeelt. .
  15. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij FC Zenit, Danil Krugovoy erin, Joeri Zjirkov eruit
  16. tweede helft, minuut 78. Caicedo haalt Barrios neer met een stevige tackle en wordt getrakteerd op geel. Vervolgens komt Correa de Zenit-middenvelder nog wat provoceren, die met een stevige duw reageert. Het levert ook Barrios een gele kaart op. .
  17. Gele kaart voor Wílmar Barrios van FC Zenit tijdens tweede helft, minuut 78
  18. Gele kaart voor Felipe Caicedo van SS Lazio tijdens tweede helft, minuut 78
  19. tweede helft, minuut 75. Kansje Lazio. Lazio begint stilaan aan zijn slotoffensief. Savic kopt een verre bal terug, maar Caicedo duikt de bal voorlangs. Het is voorlopig wellicht de beste kans van de wedstrijd voor de Italianen, wat genoeg zegt over hun zwakke prestatie vandaag. .
  20. tweede helft, minuut 72. Correa wordt foutief afgestopt door Barrios op de rand van de zestien. Het levert Lazio een vrije trap op op een interessante plek, maar Cataldi trapt in de muur. Hoedt neemt de rebound voor zijn rekening, maar ook zijn schot komt niet in de buurt van het doel. .