• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook Borussia Dortmund krijgt Zenit Sint-Petersburg tegen het canvas

  1. 26' - Geel - Daler Kuzyaev
  1. 90+1' - Doelpunt - Erling Haaland (2 - 0)
  2. 84' - Verv. Giovanni Reyna door Jude Bellingham
  3. 84' - Verv. Jadon Sancho door Thomas Delaney
  4. 81' - Verv. Wílmar Barrios door Aleksei Sutormin
  5. 78' - Doelpunt strafschop - Jadon Sancho (1 - 0)
  6. 77' - Geel - Vyacheslav Karavaev
  7. 74' - Verv. Sebastian Driussi door Joeri Zjirkov
  8. 74' - Verv. Marco Reus door Julian Brandt
  9. 71' - Verv. Daler Kuzyaev door Magomed Ozdoev
  10. 67' - Verv. Mahmoud Dahoud door Thorgan Hazard
  78'Jadon Sancho1 - 0
  90+1'Erling Haaland2 - 0

  Borussia Dortmund komt volgende week met 3 punten op zak naar Brugge. Ook de Duitsers hebben hun Champions League-match tegen Zenit gewonnen. De stugge Russen hielden Dortmund lang aan de praat, tot er eentje Thorgan Hazard neertrok.

  Vorige week miste Dortmund zijn start. Het team ging met 3-1 onderuit bij Lazio en dus hadden de Duitsers net als Zenit, verloren van Club, iets recht te zetten.

   

  Zenit wilde vooral geen nieuwe nederlaag oplopen en koos daarom voor het defensief. Dortmund moest opboksen tegen een dubbele verdedigingsgordel. 

   

  Geen sinecure. De ploeg met Witsel en Meunier in de basis probeerde zich doorheen de Russische muur te tikken, maar die bleef lang overeind.

   

  Pas na 78 minuten lukte het Dortmund, met dank aan Karavajev die de ingevallen Thorgan Hazard had neergetrokken. Sancho legde de openingstreffer binnen vanaf de stip.

   

  In de toegevoegde pikte ook Haaland zijn doelpunt mee. Bürki trapte ver uit, Bellingham kopte door en de Noor werkte af: 2-0.

   

  Volgende week woensdag staat de 3e speeldag in groep F op het programma. Dan krijgt Club Brugge Borussia Dortmund over de vloer.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde: 2-0. Na 78 minuten heeft Dortmund Zenit Sint-Petersburg toch op de knieën gekregen. Eerst scoorde Sancho na een penaltyfout op Hazard, in de toegevoegde tijd zette goalgetter Haaland de eindstand op het bord. In de stand laat Dortmund Zenit achter op de laatste plaats. De Duitsers gaan volgende week met 3 punten op zak op bezoek bij Club Brugge. .
  2. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Erling Haaland van Borussia Dortmund. 2, 0.
  3. tweede helft, minuut 91. Haaland met de 2-0. Nu is de wedstrijd afgelopen, want Haaland heeft zijn doelpunt meegepikt. Na een uittrap van Bürki kopt invaller Bellingham goed door naar de Noor. Haaland gaat met de bal aan de haal en scoort. .
  4. tweede helft, minuut 85. Ei zo na Karavajev. 5 minuten voor het einde kan Karavajev zijn fout bijna goed maken. Helaas voor de flankverdediger komt hij net net te laat om Bürki te verontrusten. .
  5. tweede helft, minuut 84. Dortmund-coach Favre kiest ervoor om de kleine voorsprong te verdedigen en brengt de centrale middenvelders Delaney en Bellingham in. .
  6. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Borussia Dortmund, Jude Bellingham erin, Giovanni Reyna eruit
  7. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Borussia Dortmund, Thomas Delaney erin, Jadon Sancho eruit
  8. tweede helft, minuut 83.
  9. balbezit: Dortmund 65% - Zenit 35%. . tweede helft, minuut 81.
  10. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij FC Zenit, Aleksei Sutormin erin, Wílmar Barrios eruit