1. 50' - Doelpunt - Tammy Abraham (3 - 0)
UEFA Champions League - speeldag 3 - 04/11/20 - 21:01
50'
Tammy Abraham
50'
3 - 0

Op de 3e speeldag in groep E heeft Chelsea een simpele thuiszege geboekt tegen Stade Rennes. Op Stamford Bridge wonnen de Blues met 3-0 na 2 penaltytreffers van Werner en een doelpunt van Abraham. Jeremy Doku viel op het uur in, maar kon niets meer aan de eindstand veranderen.

Hoewel groepsleider Chelsea meteen de bal opeiste tegen de bezoekers uit Rennes, slaagde het er niet in gevaarlijk te zijn. Toch was het na 10 minuten al meteen prijs. Dalbert haalde Werner neer in de zestien en de bal ging op de stip. De Duitse spits nam de penalty zelf en schonk zijn team de vroege voorsprong.

Chelsea bleef de gevaarlijkste ploeg en ging door op z'n elan. Rennes zag af en toen Abraham van dichtbij op de hand van -opnieuw- Dalbert schoot, kregen de Londenaren een 2e penalty. Een zwaar verdict voor de bezoekers want Dalbert kreeg ook nog eens z'n tweede geel. Werner nam opnieuw plaats achter de bal en maakte er kort voor rust zo 2-0 van.

Na de pauze zagen we hetzelfde spelbeeld. Chelsea toonde geen medeleven en 5 minuten ver in de tweede helft maakte Abraham er op aangeven van James 3-0 van. Rennes kon alleen nog maar proberen de schade te beperken en dat deed het ook.

In een flauwe tweede helft zetten de bezoekers hun voet naast die van Chelsea en kregen ze zelfs nog enkele kansjes. Ook Doku zat daar voor iets tussen. Onze landgenoot viel op het uur gretig in en scoorde zelfs. Jammer genoeg voor de Belg stond hij buitenspel.

Aan de stand veranderde er niets meer en zo boekt Chelsea een 7 op 9 in de Champions League. Rennes blijft samen met Krasnodar achter met een 1 op 9.

Jeremy Doku viel gretig in tegen Chelsea.

22:54

EINDE

Chelsea wint makkelijk van Rennes na 2 penaltytreffers van Werner en een doelpunt van Abraham. Doku viel nog sterk in op het uur.

90+1'

Giroud kopt naast

Giroud kan vrijstaand koppen, maar mikt naast de kooi van Mendy.

90+1'

90'

Doku zet de bal nog eens voor, maar bereikt geen ploegmaat. De invalbeurt van onze landgenoot smaakt alvast naar meer.

89'
82'

Doku scoort vanuit buitenspel

Daar is Doku opnieuw! Onze landgenoot legt eerst knap terug op Grenier, die op Mendy schiet. In de fase die volgt, schiet de Belg de bal in de rebound vanuit buitenspel binnen.

80'

De tweede helft op Stamford Bridge was een maat voor niets. De spelers van Rennes blijven nog steeds dapper strijden voor wat ze waard zijn, maar een echte wedstrijd werd het nooit.

80'

Kovavic zwaait iets te wild met zijn armen en raakt het gezicht van Grenier. De Kroaat wordt bestraft met geel.

76'

Nog 15 minuten

Met nog 15 minuten te gaan, bloedt de wedstrijd helemaal dood. Chelsea lijkt zo weinig mogelijk energie te willen verspillen in deze tweede helft.

74'
73'

Sterk keepende Gomis

Da Silva speelt de bal zomaar in de voeten van Ziyech. De spelmaker zet Giroud vervolgens simpel alleen voor doel, maar de Franse spits mist oog in oog met Gomis. Knappe redding van de Senegalees.

71'

Dapper Rennes

Rennes blijft toch op zoek gaan naar de eerredder. De bezoekers houden de bal nu toch weer wat makkelijker in de ploeg en staan zeker hun mannetje in deze tweede helft.

69'

Doku te centraal

De invalbeurt van Doku lijkt wat meer shwung in het spel van Rennes gebracht te hebben. Onze landgenoot gaat nu zelf zijn kans, maar schiet te centraal om Mendy te kunnen verontrusten.

67'

Bijna Werner voor de 4-0

Thiago Silva lanceert James met een heerlijke bal. De Engelse rechtsachter brengt de bal goed voor, maar Da Silva komt in extremis nog goed tussen voor de neus van Werner. Dit had de 4-0 kunnen zijn.

65'
Chelsea
65'

Jorginho krijgt terecht geel na een charge op Del Castillo. De wedstrijd lijkt nu wat te verwateren.

64'

Daar is Doku!

We krijgen dan toch Doku te zien vanavond, hij neemt de plaats in van Terrier. Kan onze landgenoot zich tonen op het grote toneel?