Ga naar de inhoud
Jones scoort het enige doelpunt uit de match.

UEFA Champions League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Liverpool
13
6
4
1
1
10
3
2
Atalanta
11
6
3
1
2
10
8
3
Ajax
7
6
2
3
1
7
7
4
FC Midtjylland
2
6
0
4
2
4
13
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Liverpool
0
0
0
0
0
0
0
2
Atalanta
0
0
0
0
0
0
0
3
Ajax
0
0
0
0
0
0
0
4
FC Midtjylland
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Liverpool
0
0
0
0
0
0
0
2
Atalanta
0
0
0
0
0
0
0
3
Ajax
0
0
0
0
0
0
0
4
FC Midtjylland
0
0
0
0
0
0
0
LiverpoolAjax
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Tobias Stieler
stadion
Anfield

Liverpool bedankt jonkies voor overwinning tegen Ajax

 di 1 december 2020 22:52
Liverpool
einde
1-0
Ajax
  1. 42' - Geel - Perr Schuurs
  1. 55' - Geel - Daley Blind
  2. 68' - Verv. Diogo Jota door Roberto Firmino
  3. 90+1' - Geel - Jordan Henderson
  4. 90+2' - Geel - Sadio Mané
UEFA Champions League - speeldag 5 - 01/12/20 - 21:00

Liverpool zit in de volgende ronde van de Champions League dankzij een 1-0 zege tegen Ajax. Jones en Williams, allebei pas 19, zorgden voor de enige goal en reservedoelman Kelleher stelde in het slot de drie punten veilig. Ajax moet op de slotspeeldag winnen van Atalanta om door te stoten.

Liverpool - Ajax kort samengevat

  • Sleutelmoment: Als je zelf je kansen niet benut, zal de tegenstander het wel doen. Een minuutje nadat Neres de paal heeft geraakt, is het Williams die dankbaar gebruik maakt van Onana's kemel.
  • Man van de Match: Bij Liverpool hoeven ze niet te wanhopen, want de opvolging van de huidige sterren is verzekerd. Curtis Jones speelde een dijk van een wedstrijd en maakte bovendien de enige goal.
  • Opvallend: Er komt vanavond een einde aan een geweldige reeks van Ajax. De Amsterdammers waren op verplaatsing in de Champions League sinds juli 2017 ongeslagen. Zeventien matchen in totaal.

Het journaal 13u met o.a. een verslag van Liverpool-Ajax

Intense eerste helft zonder doelpunten

De ziekenboeg van Liverpool puilde al uit en daar kwam nog een belangrijke naam bij. Doelman Alisson blesseerde zich in de aanloop naar de wedstrijd en werd vervangen door de jonge Ier Kelleher. Bij Ajax was Alvarez de verrassing aan de aftrap. Hij moest voor meer zekerheid op het middenveld zorgen.

 

Toch kregen we een bijzonder open beginfase. Jones kon al meteen aanleggen en aan de overkant was er een kopbal van Schuurs. Nog voor de vijfde minuut deed opnieuw Jones het aluminium daveren met een harde plaatsbal. Daarna nam Ajax meer initiatief, al bleven kansen schaars. Antony kon één keer uithalen na een lang uitgesponnen aanval.

 

Het tempo lag de hele eerste helft bijzonder hoog. Met de rust in zicht vielen er weer wat kansjes uit de lucht. Kelleher moest een streep van Mazraoui keren. Robertson probeerde het dan weer met een verdoken schot van de zijkant, maar raakte het zijnet.

Jonge vervangers doen het voor Liverpool

De tweede helft begon haperend, tot Ajax verrassend uit de hoek kwam met een snelle vrije trap. Klaassen knikte de harde voorzet van Neres naast. Liverpool was meteen wakker, al hinderde Salah zonder het te beseffen ploegmaat Williams bij een leuke kans.

 

Het spel golfde heen en weer en Ajax kwam erg dicht bij een goal. Kelleher keerde de schuiver van Mazraoui, maar kon enkel toekijken hoe Neres de rebound tegen de paal mikte. De goal viel aan de overzijde letterlijk uit de lucht. Onana misrekende zich royaal op een voorzet van Williams en Jones tikte de bal in een leeg doel.

 

De Reds konden nu naar hartenlust counteren, terwijl de mot erin zat bij de bezoekers. Salah was echter niet in zijn dagje en kon een misverstand tussen Schuurs en Onana niet afstraffen. Wat later verslikte hij zich in een dribbel. Onana maakte zijn blunder enigszins goed met een prachtige redding op Firmino.

 

Liverpool leek zonder problemen het einde te halen, maar vlak voor de toegevoegde tijd kreeg invaller Huntelaar nog een geweldige kans op 1-1. Kelleher sloeg zijn kopbal van dichtbij uit zijn doel en hield de zege vast. Liverpool stoot door, de Ajacieden moeten op de laatste speeldag winnen van Atalanta.

Fase per fase

90+5' tweede helft
90+4'

Einde

Liverpool heeft zijn kwalificatie voor de volgende ronde beet. Ajax zal op de laatste speeldag moeten winnen van Atalanta om mee door te stoten.

90+2'
Liverpool
90+1'
90+1'

Er komen vier minuten bij. Moet Liverpool toch nog opletten?

90+1'

4 - extra time

Er komen 4 minuten extra tijd bij.
89'

Wat een redding!

De jonge Kelleher houdt Ajax van een bijna zekere gelijkmaker. Hij ranselt de kopstoot van de pas ingevallen Huntelaar uit zijn doel. Dit was dé kans!

87'

Het Amsterdamse vat is af en ook het geloof lijkt verdwenen. Ondertussen blijven de mannen in het rood maar van hot naar her rennen.

86'

Salah loopt iedereen eraf in de buitenbaan, maar mikt slecht. De assistent staat ook met zijn vlag in de hoogte.

85'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
84'

Als Ajax nog een punt wil rapen, moet het stilaan een slotoffensief op poten zetten. Omdat Onana prachtig redt op de doorgebroken Firmino, zit het er nog in.

81'

Game over voor Neres?

David Neres blijft erg lang op het gras zitten. Ten Hag kijkt op zijn papiertje wat nu de beste optie is.

78'

De rollen zijn omgedraaid in deze groep. Ajax staat op achterstand en Atalanta heeft virtueel een punt beet. In deze situatie moet Ajax sowieso winnen op de slotspeeldag.

77'

Sinds het doelpunt hebben we geen kans meer gezien voor Ajax. Liverpool is veel dreigender, vooral bij balverlies van de Ajacieden.

75'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
73'

Morsig van Salah

Mo Salah speelt geen geweldige wedstrijd. De Egyptenaar kan schuin op doel af, maar verslikt zich tot twee keer toe in een kapbeweging. Hij kan maar niet kiezen langs welke kant hij wil schieten.

71'

Wijnaldum gaat over de bal en stampt op de voet van Tadic. Scheidsrechter Stieler is mild en trekt geel.

70'

Niet Huntelaar, maar Labyad valt in voor Alvarez.