De Bruyne loodst Manchester City met 2 assists voorbij Olympiakos

  1. 12' - Doelpunt - Ferran Torres (1 - 0)
  1. 90' - Doelpunt - João Cancelo (3 - 0)
  2. 86' - Verv. Kevin De Bruyne door Felix Nmecha
  3. 85' - Verv. Mathieu Valbuena door El Arabi Soudani
  4. 82' - Verv. Kyle Walker door João Cancelo
  5. 82' - Verv. Raheem Sterling door Bernardo Silva
  6. 81' - Doelpunt - Gabriel Jesus (2 - 0)
  7. 76' - Verv. Youssef El Arabi door Ahmed Hassan
  8. 73' - Verv. Mohamed Mady Camara door Giorgios Masouras
  9. 69' - Verv. Phil Foden door Rodri
  10. 69' - Verv. Riyad Mahrez door Gabriel Jesus
  11. 55' - Geel - Mohamed Mady Camara
  12'goalFerran Torres1 - 0
  81'goalGabriel Jesus2 - 0
  90'goalJoão Cancelo3 - 0

  Manchester City heeft ook zijn derde groepswedstrijd in de Champions League gewonnen. Thuis tegen Olympiakos boekte het een ruime 3-0-zege, met dank aan alweer 2 assists van Kevin De Bruyne. Ondanks een vroege openingstreffer kon de thuisploeg de overwinning pas in de slotfase veiligstellen.

  Manchester City - Olympiakos in een notendop:

  • Sleutelmoment: 10 minuten voor het einde beslist Gabriel Jesus de wedstrijd met een knappe individuele actie en de 2-0. Mooie rentree van de Braziliaan, die zijn eerste minuten maakte sinds hij in de seizoensopener tegen Wolverhampton Wanderers geblesseerd uitviel.
  • Man van de match: Hij liet zelf een enorme kans onbenut, maar als aangever excelleerde Kevin De Bruyne nog maar eens. Met 2 assists was hij de motor van het succes bij City. Vooral de manier waarop hij de 1-0 van Torres inleidde was een streling voor het oog.
  • Opvallend: Ferran Torres is een garantie op goals in de Champions League. De 20-jarige Spanjaard heeft nu in 4 CL-wedstrijden op een rij gescoord (1 keer voor Valencia, 3 keer voor Manchester City). Hij is de op 2 na jongste speler die daarin slaagt, na Kylian Mbappé en Erling Haaland.

  De Bruyne plaveit de weg voor Torres

  Na overwinningen tegen Porto en Olympique Marseille wou Manchester City ook in zijn derde groepswedstrijd de volle buit pakken. Aan Olympiakos om daar een stokje voor te steken, maar de Griekse recordkampioen werd meteen achteruit gedrongen.

   

  Torres deelde de eerste waarschuwing uit met een knap hakje op een hoekschop en kopte bij een nieuwe corner nipt naast. Ook De Bruyne kreeg nog voor het kwartier een uitgelezen kans op aangeven van Mahrez, maar de Rode Duivel liet ze liggen.

   

  Meteen daarna kroop De Bruyne zélf in de rol van aangever en dat jasje zat hem duidelijk een pak beter. Torres bedankte voor de knappe assist en tikte de bal beheerst door de benen van Sá: 1-0.

   

  Daarmee was de ban gebroken, maar helaas doofde daarna ook het vuur bij de thuisploeg. City bleef wel controleren tegen een onmondig Olympiakos, maar de grote doelkansen bleven uit. Een treffer van Sterling werd terecht afgekeurd voor buitenspel.

  City speelt met vuur, Jesus beslist de wedstrijd

  City waande zich ondanks de krappe voorsprong zegezeker. Het resulteerde in overmoedig en nonchalant uitverdedigen, maar Valbuena kon net niet profiteren. City bleef volharden in de boosheid. Na Foden was het nu Zinchenko die achteraan de bal inleverde, maar El Arabi kwam net te laat inglijden op een voorzet van Camara.

   

  Olympiakos putte er moed uit, Ederson moest iets voorbij het uur aan de bak op een schot van El Arabi. Ook Holebas maakte nog oorlog in de zestien, maar opnieuw kwam City met de schrik vrij.

   

  Pep Guardiola had genoeg gezien en bracht 20 minuten voor het einde Jesus op het veld. De Braziliaan, net terug uit blessure, haalde 10 minuten later de spanning weg. Gelanceerd door wie anders dan De Bruyne zette hij Cisse in de wind en vanuit een scherpe hoek joeg hij de 2-0 hoog in doel.

   

  In de slotfase mocht Felix Nmecha, de jongere broer van Anderlecht-speler Lukas Nmecha,  nog zijn CL-debuut maken als vervanger van De Bruyne. Hij nam meteen ook het stokje van aangever over. Cancelo bedankte en zette met een heerlijk afstandsschot de 3-0-eindstand op het bord.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde. Manchester City heeft ook zijn derde groepswedstrijd in de Champions League gewonnen, thuis tegen Olympiakos. Ondanks overwicht van de thuisploeg bleef het lang 1-0 en dus spannend. Maar in de slotfase diepte City de voorsprong nog uit tot 3-0. .
  3. tweede helft, minuut 90. Heerlijke krul van Cancelo. Het worden dan toch nog zware cijfers voor Olympiakos. Met een heerlijk afstandsschot diept invaller Cancelo de kloof nog wat verder uit. De 9 op 9 in deze poule is op zak voor City. .
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door João Cancelo van Manchester City. 3, 0.
  5. tweede helft, minuut 86. Vervanging De Bruyne. Voor De Bruyne zit de wedstrijd erop. Hij wordt vervangen door Felix Nmecha, de jongere broer van Anderlecht-speler Lukas Nmecha. .
  6. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Manchester City, Felix Nmecha erin, Kevin De Bruyne eruit
  7. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Olympiakos Piraeus, El Arabi Soudani erin, Mathieu Valbuena eruit
  8. tweede helft, minuut 85. De thuisploeg heeft de smaak nu te pakken en ontrolt alweer een gevaarlijke aanval. Semedo kan een lage voorzet nog net in hoekschop werken. Die levert niks op. .
  9. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Manchester City, João Cancelo erin, Kyle Walker eruit
  10. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Manchester City, Bernardo Silva erin, Raheem Sterling eruit
  11. tweede helft, minuut 82.
  12. tweede helft, minuut 81. Jesus beslist de wedstrijd. Jesus haalt de spanning weg met een bijzonder knappe goal. De invaller zet Cisse op het verkeerde been en ramt de bal dan vanuit een scherpe hoek hoog in doel. Straffe comeback van de Braziliaan na zijn dijblessure. De assist was alweer van De Bruyne, al was dit toch vooral een nummertje van Jesus himself. .
  13. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 81 door Gabriel Jesus van Manchester City. 2, 0.
  14. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Olympiakos Piraeus, Ahmed Hassan erin, Youssef El Arabi eruit
  15. tweede helft, minuut 76. De Bruyne gaat nog eens aan het kanon staan. Dit keer is zijn schot wel gekadreerd, maar te zwak om Sá te verschalken. .
  16. tweede helft, minuut 74. Het blijft opletten voor City. Holebas kan zich na een fraaie combinatie doorzetten op links en brengt de bal dan scherp voor doel, maar daar kan niemand erbij. Een goal had het sowieso niet opgeleverd wegens buitenspel.  .
  17. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Olympiakos Piraeus, Giorgios Masouras erin, Mohamed Mady Camara eruit
  18. tweede helft, minuut 71. De Bruyne haalt in één tijd uit op een aflegger van Torres, maar mist zijn schot compleet. City probeert nu toch weer wat meer druk te ontwikkelen. .
  19. tweede helft, minuut 69. Dubbele wissel. Guardiola grijpt in met een dubbele wissel. Mahrez moet na een bleke prestatie plaats ruimen voor Mahrez. Ook voor Foden zit de wedstrijd erop, hij wordt vervangen door Rodri. .
  20. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Manchester City, Rodri erin, Phil Foden eruit