• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Real Madrid stoot door na simpele zege tegen Mönchengladbach

  1. 32' - Doelpunt - Karim Benzema (2 - 0)
  2. 9' - Doelpunt - Karim Benzema (1 - 0)
  1. 89' - Geel - Denis Zakaria
  2. 85' - Verv. Marcus Thuram door Patrick Herrmann
  3. 85' - Verv. Lars Stindl door Hannes Wolf
  4. 85' - Verv. Christoph Kramer door Lászlo Bénes
  5. 74' - Verv. Rodrygo door Marco Asensio
  6. 74' - Verv. Vinícius Júnior door Sergio Arribas Calvo

  Real Madrid heeft zich gekwalificeerd voor de volgende ronde van de Champions League. Benzema leidde De Koninklijke met 2 doelpunten eigenhandig naar de overwinning. Voor Romelu Lukaku is er geen Europees voetbal meer na Nieuwjaar.

  Real Madrid - Borussia Mönchengladbach in een notendop:

  • Sleutelmoment: Enkele minuten voor de 2-0 komt Plea oog in oog met Courtois. De Fransman heeft de gelijkmaker aan de voet, maar stift de bal naast de verkeerde kant van de paal.
  • Man van de Match: Met 2 doelpunten was Karim Benzema vanavond alweer ontzettend belangrijk voor Real Madrid. De Fransman is een echte killer in de zestien en etaleerde dat vanavond nog maar eens.
  • Opvallende statistiek: Benzema is nog maar de 5e speler die 50 keer weet te scoren in de groepsfase van de Champions League. Alleen Lionel Messi (71), Cristiano Ronaldo (67), Raúl (53) en Ruud van Nistelrooij (50) gingen de Fransman voor.

  Het journaal 19u met o.a. de kwalificatie van Real Madrid, en de uitschakeling van Inter in de CL

  Benzema bezorgt Real met knappe detente droomstart

  Voor aanvang van de wedstrijd kon het nog alle kanten uit in groep B. Real begon aan z'n match als 3e in de poule en kon maar beter winnen om ook na Nieuwjaar zeker te zijn van Champions League-voetbal.

   

  Hoewel beide ploegen afwachtend startten, maakte Benzema er al snel 1-0 van. Lucas Vazquez had de perfecte voorzet in petto en met een knappe detente bezorgde de Franse spits z'n team een vroege voorsprong. Real virtueel groepswinnaar.

   

  De bezoekers wisten van geen hout pijlen maken. Toch stond het plots bijna weer gelijk. Plea kwam oog in oog met Courtois, maar de Fransman stiftte de bal naast de verkeerde kant van de paal. 

   

  Een misser die de Duitsers zuur opbrak, want niet veel later verdubbelde Benzema op aangeven van Rodrygo de voorsprong. De thuisploeg speelde in een zetel en op slag van rust leek Modric er met een droge knal zelfs 3-0 van te maken. Jammer genoeg voor de Kroaat ging het feestje wegens buitenspel niet door.

  Benzema trof twee keer raak in de eerste helft.

  Sommer voorkomt erger voor Gladbach, dat ook doorstoot

  Gladbach kwam gretiger uit de kleedkamer, maar kon Courtois geen enkele keer echt aan het werk zetten. Aan de andere kant kwam Real wel verschillende keren dicht bij een 3e treffer. Kroos viseerde de winkelhaak, maar Sommer pakte uit met een prima parade.

   

  Nadat diezelfde Sommer de herstelde Ramos van een doelpunt had gehouden, zag Benzema zijn hattrick in de herneming op de lat uiteenspatten. Gladbach kon geen vuist meer maken en mocht blij zijn dat het bij een 2-0-nederlaag bleef.

   

  Real stoot als groepswinnaar door naar de volgende ronde, terwijl ook Mönchengladbach zich mag opmaken voor de knock-outfase van de Champions League. De brilscore in Milaan maakt een einde aan het Europese avontuur van Inter, terwijl Shaktar in de Europa League terechtkomt.

  Ramos stond opnieuw in de basis na zijn blessure.

  Thibaut Courtois: "Dit was een finale, maar wij kunnen met stress omgaan"

  "We wisten wat we moesten doen na onze nederlaag in Sjachtar", zei Rode Duivel Thibaut Courtois na de match. "Iedereen was heel gemotiveerd. We hebben goed gespeeld, ik denk dat het vandaag een van onze beste matchen van het seizoen was. We scoorden deze keer wel vlot."

   

  "Er stond natuurlijk veel op het spel vandaag, er waren veel mogelijke uitkomsten. Het was stress, dit was een finale voor ons, maar we weten door onze ervaring hoe we daarmee moeten omgaan."

   

  Was er veel druk op trainer Zidane? "Dat hoort erbij als de resultaten niet meevallen. Wij voetballen graag met hem als trainer en dus weten we dat het belangrijk is om te winnen. Er was ook was pech mee gemoeid de voorbije matchen. Ik vond niet dat we altijd slecht aan het spelen waren."

   

  "Eden Hazard? Hij was gisteren een beetje aan het lopen. Het is de grootste zever die er bestaat dat hij door stress geblesseerd is. Binnenkort zal hij klaar zijn en dan zal hij hopelijk weer knallen."

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 49. EINDE. Real wint simpel van Gladbach en kwalificeert zich voor de volgende ronde van de Champions League. 2 kopbaldoelpunten van Benzema waren voldoende voor De Koninklijke. .
  2. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Denis Zakaria van Borussia Mönchengladbach tijdens tweede helft, minuut 89
  4. tweede helft, minuut 88. De wedstrijd loopt op z'n einde en echte kansen hebben we al een tijdje niet meer gezien. Ondertussen krijgt Zakaria de 1e gele kaart van de wedstrijd. Opvallend! .
  5. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Borussia Mönchengladbach, Patrick Herrmann erin, Marcus Thuram eruit
  6. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Borussia Mönchengladbach, Hannes Wolf erin, Lars Stindl eruit
  7. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Borussia Mönchengladbach, Lászlo Bénes erin, Christoph Kramer eruit
  8. tweede helft, minuut 84.
  9. tweede helft, minuut 83. Terwijl de wedstrijd in Madrid in een definitieve plooi ligt, is alles nog mogelijk in Milaan. Kan Inter of Shaktar nog doorstoten in de Champions League? .
  10. tweede helft, minuut 78. Vazquez tegen de paal. De sterk spelende Vazquez probeert het ook nog eens met een afstandsschot. Sommer lijkt geklopt, maar opnieuw staat de paal in de weg. .
  11. tweede helft, minuut 76. Na een corner van alweer Kroos springt Varane het hoogst van iedereen. De Fransman kan zijn kopbal niet richten, waardoor Sommer niet moet ingrijpen. .
  12. tweede helft, minuut 75. Nog steeds 0-0 in Milaan. Inter en Shaktar houden elkaar voorlopig in evenwicht. De ploeg van Lukaku moet winnen om zich te kwalificeren voor de volgende ronde. .
  13. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Real Madrid, Marco Asensio erin, Rodrygo eruit
  14. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Real Madrid, Sergio Arribas Calvo erin, Vinícius Júnior eruit
  15. tweede helft, minuut 73. Sommer en lat voorkomen 3-0! Ramos probeert het in de buurt van de penaltystip met een kopbal, maar Sommer heeft een mooie redding in huis. In de daaropvolgende actie ziet Benzema zijn 3e treffer op de lat uiteenspatten. .
  16. tweede helft, minuut 72. De aanvalsdrift van de bezoekers lijkt wat te gaan liggen, waardoor Real steeds meer komt opzetten. Kroos mag zich nog eens opmaken voor een corner. .
  17. tweede helft, minuut 71.
  18. tweede helft, minuut 68. Na een nieuwe vlotte combinatie van Real belandt de bal via Benzema bij Rodrygo. De Braziliaan  probeert het vanaf de rand van de zestien uit de draai, maar mikt nipt naast. .
  19. tweede helft, minuut 66. Door de aanvalsdrang van Gladbach komt er meer ruimte voor Real. Vinicius dringt de zestien binnen, maar legt de bal dan nog terug. Foute keuze van de Braziliaan, die gewoon zelf zijn kans had moeten gaan. .
  20. tweede helft, minuut 65. Plea in het zijnet. Gladbach gaat steeds nadrukkelijker op zoek naar de aansluitingstreffer. Na een vrije trap komt de bal bij Plea. De Fransman gaat opnieuw z'n kans, maar ziet zijn poging in het zijnet stranden. .