• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Inter laat unieke kans liggen en is Europees uitgeteld

  1. 39' - Geel - Achraf Hakimi
  2. 36' - Verv. Vitão door Davit Khocholava
  3. 29' - Geel - Roberto Gagliardini
  4. 29' - Geel - Vitão
  1. 90+7' - Geel - Anatoliy Trubin
  2. 86' - Verv. Taison door Dentinho
  3. 85' - Verv. Achraf Hakimi door Matteo Darmian
  4. 85' - Verv. Alessandro Bastoni door Danilo D'Ambrosio
  5. 85' - Verv. Lautaro Martínez door Christian Eriksen
  6. 76' - Verv. Roberto Gagliardini door Alexis Sánchez
  7. 69' - Verv. Ashley Young door Ivan Perišic
  8. 65' - Verv. Tetê door Manor Solomon
  9. 64' - Verv. Marlos door Alan Patrick
  10. 61' - Geel - Marcelo Brozovic

  Inter is er voor het derde jaar op rij niet in geslaagd om de groepsfase van de Champions League te overleven. Een overwinning tegen Sjachtar had Lukaku en co in de 1/8e finales gebracht, maar Inter kwam niet verder dan een 0-0-gelijkspel en is als 4e in Groep B Europees uitgeschakeld. Sjachtar gaat naar de Europa League, Real en Gladbach bekeren voort in de Champions League.

  Inter - Sjachtar in een notendop:

  • Sleutelmoment: Inter begint fel aan de 2e helft en dat levert bijna een vroeg doelpunt op. Lukaku pakt uit met een buffelstoot na een gemeten vrije trap van Brozovic, maar Trubin houdt de Rode Duivel met een uitstekende redding van de 1-0. Dichter bij de winst komt een slap Inter nadien niet meer.
  • Man van de match: Amper 19 jaar is hij, maar Anatoliy Trubin heeft indruk gemaakt in deze groepsfase. Ook vanavond wist de Sjachtar-doelman zich weer te onderscheiden met enkele cruciale tussenkomsten op gevaarlijke voorzetten en een aantal knappe reddingen.
  • Opvallend: Inter slaagt er voor het 3e jaar op rij niet in om zich bij de laatste 16 in de Champions League te scharen. Voor het eerst is het zelfs laatste in zijn groep. Het is van het seizoen 2011-2012 geleden dat Inter nog eens de 1/8e finales bereikte op het kampioenenbal.   
  • Opvallend (bis): De teller van Romelu Lukaku blijft op 4 stuks staan in deze editie van de Champions League. Opmerkelijk, de Rode Duivel scoorde die alle vier in de duels tegen Mönchengladbach. In de overige groepswedstrijden zweeg zijn kanon.

  Het journaal 19u met o.a. de kwalificatie van Real Madrid, en de uitschakeling van Inter in de CL

  Lautaro zorgt voor schaars lichtpunt bij zwak Inter

  Voor Inter kwam er weinig rekenwerk aan te pas, de Milanezen moesten sowieso winnen om überhaupt nog een kans te maken op de 1/8e finales. Een droomstart was de thuisploeg net niet gegund. Lukaku liet een voorzet van Barella slim passeren voor Lautaro Martinez en die besloot in één tijd snoeihard tegen de lat.

   

  Daarmee hadden we helaas meteen het beste van de eerste helft gezien. Noch Inter, noch Sjachtar straalde veel dadendrang uit. Het weinige gevaar bleef wel van de thuisploeg komen. Een knap afstandsschot van Martinez ging nipt over, De Vrij kon dan weer net niet profiteren toen de bal voor doel bleef hangen na een hoekschop.

   

  Pas kort voor de rust kon Inter nog eens dreigen. Lukaku kroop in de rol van aangever met een perfecte assist voor Martinez, maar die kopte in de handen van Trubin. Bij Sjachtar was het al helemaal armoe troef. Dodo was de enige die een bal tussen de palen kreeg, maar Handanovic had er geen probleem mee.

  Trubin houdt Lukaku van de 1-0

  Door de voorsprong van Real tegen Mönchengladbach, was Inter met een overwinning geplaatst voor de 1/8e finales. Dat besef inspireerde Lukaku en co
  tot een sterk begin van de 2e helft. Lukaku werd al na 5 minuten eindelijk eens in stelling gebracht, maar Trubin was niet onder de indruk van zijn kopbal.

   

  Dat was enkele minuten later wel even anders toen Brozovic een vrije trap op het hoofd van Lukaku schilderde. Trubin had een uitstekende redding nodig om de Rode Duivel van de 1-0 te houden.

   

  Toch kon Inter de druk niet aanhouden en hield Sjachtar al bij al makkelijk stand. Een afgeweken schot van Brozovic deed de Oekraïners nog even schrikken, maar iets voorbij het uur waren de bezoekers na een snelle counter plots zelf dicht bij de 0-1. Een harde pegel van Tete dwong Handanovic tot een knappe redding, Maycon mikte over in de herneming.

   

  De tijd begon stilaan te dringen voor Inter, bij Sjachtar leken ze vrede te nemen met een ticket voor de Europa League. In de slotfase kreeg invaller Sanchez nog een uitstekende kopbalkans, maar Lukaku stond ongelukkig in de weg. De laatste kans was voor Eriksen, zijn schot werd door Trubin over de lat getikt.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98. Einde. Inter is er voor het derde jaar op rij niet in geslaagd om de groepsfase van de Champions League te overleven. Een overwinning tegen Sjachtar had Lukaku en co in de 1/8 e finales gebracht, maar Inter kwam niet verder dan een 0-0-gelijkspel en is Europees uitgeschakeld. Sjachtar gaat naar de Europa League. .
  2. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Anatoliy Trubin van Shakhtar Donetsk tijdens tweede helft, minuut 97
  4. tweede helft, minuut 96. Lukaku gooit de bal nog eens goed voor doel, maar Dodo kan de voorzet nog ontzetten. De spanning is te snijden, maar de kansen van Inter zijn nu toch bijna op. .
  5. tweede helft, minuut 96. Handanovic rukt mee naar voren op nog maar eens een hoekschop voor Inter, maar de bal wordt alweer weggewerkt door Sjachtar. .
  6. tweede helft, minuut 95. Stilaan de hoekschop van de laatste kans voor Inter, maar die levert niks op. Het wordt nu wel heel lastig voor Inter. .
  7. tweede helft, minuut 94. De wedstrijd ligt stil, want Trubin heeft verzorging nodig. We gaan er nog wat tijd bijtellen. .
  8. tweede helft, minuut 93. Trubin houdt Sjachtar overeind. Hij bokst een gevaarlijke voorzet van Brozovic goed weg en tikt meteen daarna een schot van Eriksen over doel. Trubin heeft zich geblesseerd en blijft liggen. .
  9. tweede helft, minuut 91. 4 minuten extra. De extra tijd loopt. Krijgen we nog een winnaar in Milaan? .
  10. tweede helft, minuut 89. Lukaku verknoeit kopbalkans van Sanchez. Plots nog eens hoogspanning in de zestien van Sjachtar op een hoekschop voor Inter. Sanchez kan goed inkoppen, maar mikt de bal pal op Lukaku. Die stond ongelukkig in de weg, maar sowieso ook buitenspel. .
  11. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Shakhtar Donetsk, Dentinho erin, Taison eruit
  12. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Internazionale, Matteo Darmian erin, Achraf Hakimi eruit
  13. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Internazionale, Danilo D'Ambrosio erin, Alessandro Bastoni eruit
  14. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Internazionale, Christian Eriksen erin, Lautaro Martínez eruit
  15. tweede helft, minuut 84. Conte zet alles op alles en brengt ook nog Darmian, D'Ambrosio en Eriksen tussen de lijnen. Kunnen zij Inter op de valreep nog naar de 1/8e finales loodsen? .
  16. tweede helft, minuut 82.
  17. tweede helft, minuut 81. De klokt tikt voor Inter. Perisic zorgt voorlopig niet voor de grote omwenteling bij Inter. De tijd begint toch stilaan te dringen. Inter staat met lege handen en is Europees uitgeschakeld bij deze tussenstand. Sjachtar heeft nog het vangnet van de Europa League. .
  18. tweede helft, minuut 76. Inter wordt nog wat offensiever met de inbreng van Alexis Sanchez. Hij neemt de plaats in van Gagliardini. .
  19. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Internazionale, Alexis Sánchez erin, Roberto Gagliardini eruit
  20. tweede helft, minuut 75. Sjachtar ruikt stilaan zijn kans en komt toch af en toe eens piepen. Taison krijgt een mooie kans, maar besluit te slap op Handanovic. .