• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Nieuwe dreun voor Real: Sjachtar brengt nu ook CL-droom in gevaar

  1. 25' - Verv. Júnior Moraes door Dentinho
  2. 14' - Geel - Raphaël Varane
  1. 85' - Verv. Viktor Kovalenko door Alan Patrick
  2. 85' - Verv. Dentinho door Fernando
  3. 82' - Doelpunt - Manor Solomon (2 - 0)
  4. 77' - Verv. Rodrygo door Vinícius Júnior
  5. 77' - Verv. Karim Benzema door Mariano Díaz
  6. 77' - Verv. Martin Ødegaard door Isco
  7. 74' - Verv. Taison door Manor Solomon
  8. 74' - Verv. Marlos door Maycon
  9. 57' - Doelpunt - Dentinho (1 - 0)
  57' Dentinho1 - 0

  Sjachtar Donetsk heeft Real Madrid een tweede keer verrast in de Champions League-campagne. Het kwakkelende elftal van Zinedine Zidane ging met 2-0 onderuit tegen de Oekraïners.

  Real Madrid maakte nog geen geweldige indruk in de groepsfase van de Champions League en ook in de competitie loopt het allesbehalve op wieltjes. Tot overmaat van ramp ontbraken Eden Hazard, Sergio Ramos en Dani Carvajal voor het tripje naar Oekraïne.

   

  Toch had Real Madrid de touwtjes stevig in handen in de eerste helft. De kansen afmaken was een ander verhaal. Benzema, Rodrygo en Asensio lieten de mogelijkheden liggen.

   

  Ook na de rust was er nog geen vuiltje aan de lucht voor Real Madrid, tot er een misverstandje was tussen Mendy, Varane en Courtois. De Rode Duivel kon het foutje niet meer rechttrekken en incasseerde alweer een doelpunt.

   

  Het slotoffensief van de Spanjaarden creëerde kansen op de tegenaanval voor Sjachtar. Manor Salomon liet Courtois kansloos met een stevige knal: 2-0. Na 5 speeldagen is Real zo pas 3e in zijn groep, maar dankzij de winst van Inter bij Mönchengladbach houden de Madrilenen hun lot wel in eigen handen.

  Zidane: "Ik zal geen ontslag nemen"

  Zinédine Zidane is niet van plan om op te stappen. "We doen door. Ik zal zeker geen ontslag nemen", zei de Fransman. "We hebben in het verleden nog al moeilijke momenten overleefd, die zijn er altijd. We zijn aan een slechte reeks bezig, maar we moeten verder."

   

  Real geraakt al sinds 1997 telkens door de eerste ronde van de Champions League. Volgende week moet het daarom vol aan de bak tegen groepsleider Mönchengladbach. "We moeten winnen en we denken alleen maar aan het overleven van deze ronde", aldus Zidane.

  Fase per fase