Ga naar de inhoud
Lukaku scoort twee keer tegen Münchengladbach.

Lukaku werpt Inter (en Real) Europese reddingsboei met twee goals

 di 1 december 2020 22:54
  1. 10' - Geel - Lars Stindl
  2. 17' - Doelpunt - Matteo Darmian (0 - 1)
  3. 20' - Geel - Lautaro Martínez
  4. 45+1' - Doelpunt - Alassane Pléa (1 - 1)
  1. 78' - Verv. Oscar Wendt door Hannes Wolf
  2. 90+5' - Geel - Alessandro Bastoni
UEFA Champions League - speeldag 5 - 01/12/20 - 21:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
17'
Matteo Darmian
0 - 1
Matteo Darmian
17'
45+1'
Alassane Pléa
45+1'
Alassane Pléa
1 - 1

Romelu Lukaku heeft Inter nog een kans gegeven op een Europese lente. Met twee doelpunten hielp hij de Italianen aan een eerste CL-zege op het veld van Borussia Mönchengladbach. Ook Real Madrid mag de Rode Duivel bedanken voor deze betere kans op een verlengd verblijf in de Champions League.

Borussia Mönchengladbach - Inter in een notendop:

  • Sleutelmoment: In de slotfase maakt Pléa zijn hattrick compleet met een knap afstandsschot. Einde van het Europese avontuur voor Inter, tot de VAR ingrijpt. De 3-3 wordt terecht afgekeurd voor buitenspel van Embolo.
  • Man van de match: Romelu Lukaku was vanavond meteen op de afspraak. Hij was de motor van de sterke start bij Inter en drukte na de rust helemaal zijn stempel met 2 cruciale treffers. Vorig seizoen loodste hij Inter naar de Europa League-finale, vanavond voorkwam hij een vroegtijdige uitschakeling.
  • Opvallend: De cijfers van Lukaku zijn duizelingwekkend. Vorig seizoen meegerekend zit hij aan 13 treffers, verdeeld over de Champions en de Europa League. Enkel Lewandowski (18) en Haaland (16) doen beter in diezelfde periode. Lukaku zit in 2020 intussen al aan 36 goals.

Het journaal 13u met o.a. een verslag van Mönchengladbach-Inter

Pléa bezorgt Inter koude douche vlak voor de rust

Winnen. Dat was zowel voor Mönchengladbach als voor Inter het codewoord. Gladbach was met een overwinning zeker van de 1/8e finales, voor Inter was het dan weer de enige manier om nog zicht te houden op een Europese lente in de Champions League.

 

Zo slap Inter vorige week speelde tegen Real, zo gretig begonnen de jongens van Antonio Conte vandaag aan de wedstrijd. Lautaro kreeg al na enkele minuten een uitstekende kans, maar besloot van dichtbij tot twee keer toe op Jantschke.

 

Lukaku vertolkte een glansrol in het sterke begin van Inter. De Rode Duivel grossierde in goede acties en was de motor van de Inter-aanvallen. Na ruim een kwartier gaf hij de bal fraai mee met Gagliardini, die op zijn beurt Darmian lanceerde. Vanuit een scherpe hoek mikte die zijn 1e Champions League-goal door de benen van Sommer: 0-1.

 

Inter bleef ook nadien baas, Gladbach kwam niet aan kansen. Tien minuten voor de rust ontbond Lukaku nog eens zijn duivels. De assist voor Lautaro was op maat. Zijn spitsmaatje mocht het na een afgeblokt schot een tweede keer proberen, maar met een prima redding voorkwam Sommer de 0-2. 

 

Pas in de slotfase van de eerste helft kwam Gladbach opzetten. Handanovic moest plots aan de bak op pogingen van Lainer, Stindl en Thuram. De doelman gaf geen krimp, tot vlak voor de rust. Lazaro vond het hoofd van Pléa en die kopte via de grond de gelijkmaker onhoudbaar in doel.

Lukaku houdt Inter in de running voor Europese lente

1-1, dat betekende geen verlengstuk van de Europese campagne voor Inter. Noch in de Champions League, noch in de Europa League. Toch kwam er geen Italiaanse blitzstart na de rust. Het was zelfs Gladbach dat met een prima kopbalkans voor Thuram dicht bij de 2-1 kwam.

 

Iets voorbij het uur stond het toch bijna 1-2. Lautaro haalde na een mooie aflegger van Lukaku stevig uit, maar zijn schot strandde op de paal. Lukaku deed het even later dan maar zelf. Met zijn typische krachtexplosie hield hij Zakaria simpel af en ook Sommer nam hij te grazen met een overhoeks schot.

 

Alweer een heerlijke goal van de Rode Duivel en nog geen 10 minuten later deed hij er nog ééntje bij. Niet zijn moeilijkste treffer, alleen voor Sommer werkte hij een lage voorzet van Hakimi simpel in doel: 1-3.

 

Gladbach leek geklopt, maar sloeg ongenadig hard toe na balverlies van Sanchez. Pléa krikte zijn indrukwekkende cijfers nog wat op en bracht de thuisploeg weer in de wedstrijd. De voorbode van een spannend slot waarin Lainer met een ultieme deviatie tegelijk een owngoal van Kramer én een makkelijke treffer van Young kon voorkomen.

 

Geen 2-4, wel bijna 3-3. Maar een hattrick was Pléa niet gegund. Terecht, want Embolo stond net buitenspel op het schot van Pléa en hinderde zo Handanovic. De VAR greep in en hield Inter in de running voor een Europese lente. Het moet
daarvoor volgende week sowieso winnen tegen Sjachtar en hopen dat Gladbach hetzelfde doet tegen Real.

Fase per fase

90+7'

Einde

Inter is Europees nog niet uitgespeeld, met dank aan Romelu Lukaku. Zijn 2 treffers bezorgen Inter een 2-3-overwinning bij Borussia Mönchengladbach. Het wordt nog bijzonder spannend op de laatste speeldag in Groep B.

90+7' tweede helft
90+6'

De gele kaarten worden nu wel erg vlot uitgedeeld. We zitten al aan 10 stuks + 2 voor de trainers.

90+5'
Internazionale
90+4'

Conte gaat nog eens stevig tekeer aan de zijlijn. Hij wil deze driepunter absoluut vasthouden. Conte kreeg na de afgekeurde goal van Pléa trouwens geel van Makkelie, net als zijn collega Rose.

90+1'

6 - extra time

Er komen 6 minuten extra tijd bij.
90'

6 minuten extra

Het blijft nog even spannend in Borussia-Park. Nog dik 6 minuten voetballen.

90'

Het wordt volgende week bijzonder spannend in Groep B als deze stand behouden blijft. Voor Inter blijft de opdracht ook dan zonneklaar: winnen.

89'
85'

Afgekeurde goal

Geen gelijkmaker! Het doelpunt van Pléa wordt terecht afgekeurd. Embolo stond buitenspel op het schot van Pléa en maakte voor de neus van Handanovic nog een beweging. Duidelijke deelname aan het spel en dus gaat het feest niet door voor Gladbach.

83'

Weer een goal van Pléa?

Wat een comeback! Met een verre knal brengt Pléa Gladbach weer langszij. Of komt de VAR tussenbeide voor buitenspel?

79'

Bijna 2-4!

Sanchez maakt zijn foutje bijna meteen goed met een knappe actie in de zestien. Zijn voorzet wordt bijna in eigen doel gewerkt door Kramer. Lainer kan nog net voorkomen dat Young van dichtbij makkelijk kan scoren.

78'
wissel
76'

Pléa zorgt weer voor spanning

Het is dan toch nog niet voorbij! Na balverlies van Sanchez schakelt Gladbach razendsnel om. Pléa rondt het feilloos af met een gekruist schot.

75'
74'
72'

Nog ééntje erbij voor Lukaku!

Lukaku stelt de overwinning veilig voor Inter met zijn tweede van de avond. Niet zijn moeilijkste treffer. Alleen voor Sommer werkt hij een lage voorzet van Hakimi makkelijk in doel.

72'

Ook bij Inter gooien ze een frisse kracht in de strijd. Voor Lautaro zit het erop. Sanchez is zijn vervanger.