di 27 oktober 2020 20:53
    1. 64' - Geel - Arturo Vidal
    UEFA Champions League - speeldag 2 - 27/10/20 - 18:56

Inter is er ook op de tweede speeldag van de Champions League niet in geslaagd om te winnen. Na de puntendeling tegen Mönchengladbach kwam het ook op bezoek bij Sjachtar Donetsk niet verder dan een
    gelijkspel. Inter had wel de beste kansen, maar het bleef 0-0 in Kiev. Lukaku kon zo voor het eerst in 10 opeenvolgende Europese matchen niet scoren.

Sjachtar Donetsk - Inter in een notendop:

• Sleutelmoment: 10 minuten na de rust pakt Trubin uit met een prima redding op een harde knal van Brozovic, maar de doelman legt de bal wel panklaar voor Lautaro Martinez. De 0-1 lijkt onvermijdelijk, maar de Argentijn mikt van dichtbij nog onbegrijpelijk naast.
    • Man van de match: Anatoliy Trubin was vanavond de grote boeman voor Inter. De amper 19-jarige doelman voorkwam een vroeg doelpunt van Barella, hield Lukaku tot 2 keer toe van een treffer en stond ook pal op een gevaarlijk schot van Brozovic.
    • Opvallend: Na 9 Europese wedstrijden op een rij waarin Romelu Lukaku telkens minstens 1 keer scoorde, kwam er vanavond een einde aan die indrukwekkende reeks. Van de 7 wedstrijden die Inter dit seizoen al speelde, is het nog maar de tweede match waarin Lukaku niet kan scoren. Eerder deze maand gebeurde dat ook al in het competitieduel tegen Lazio.

Deklat houdt zowel Barella als Lukaku van openingstreffer

Inter had in Kiev wat goed te maken na de verrassende puntendeling tegen Mönchengladbach op de eerste speeldag. Bovendien was het opletten voor Lukaku & co want ook Sjachtar Donetsk verraste door vorige week de volle buit te pakken bij Real Madrid.

De Oekraïners begonnen dan ook vol vertrouwen aan de wedstrijd en kozen resoluut voor de aanval. Maar op het kwartier viel Dentinho geblesseerd uit bij de thuisploeg en dat bleek toch een keerpunt in de eerste helft. Inter schakelde een versnelling hoger en Sjachtar raakte plots niet meer onder de druk uit.

Na een afgeblokt schot legde Lukaku de bal goed achteruit naar Barella en die zag zijn knal uiteenspatten op de lat. Meteen daarna mocht de jonge Italiaan het nog eens proberen, dit keer botste hij van dichtbij op doelman Trubin. Ook Lukaku deed zijn duit in het zakje, zijn kopbal op een hoekschop van Young ging nipt naast.

Sjachtar kon gaandeweg het evenwicht weer wat herstellen, maar veel verder dan ongevaarlijke afstandsschoten van Maicon en Antonio kwam de thuisploeg niet. Dan deed Inter en met name Lukaku het beter. Hij kwam kort voor de rust bijzonder dicht bij de 0-1, maar Trubin kon zijn knappe vrije trap nog net tegen de lat duwen.

Monumentale misser van Lautaro Martinez

Dan moest het maar in de tweede helft gebeuren voor Inter. 10 minuten na de rust leek het eindelijk zover. Na een harde knal van Brozovic duwde Trubin de bal pal in de voeten van Lautaro Martinez. Een niet te missen kans voor de Argentijn, maar die tikte de bal van dichtbij toch onbegrijpelijk naast.

Een monumentale misser die Inter duur te staan kwam, want dichter bij een goal kwamen de bezoekers niet meer. Ook Lukaku niet, de voorzetten naar de Rode Duivel misten precisie. Een kwartier voor het einde werd hij wel onderuit gehaald in de zestien, maar noch scheidsrechter Kabakov noch de VAR zag er graten in.

Conte gooide Perisic en Eriksen nog in de strijd, maar ook zij konden het verschil niet maken voor Inter. Sjachtar hield stand en pakt zo 4 op 6, de Oekraïense club maakt zo een onverhoopt goede start van de groepsfase in deze Champions League.

Bekijk de samenvatting van de match: klik hier (youtube-account van Proximus Sports).

90+5'

Inter is er ook op de tweede speeldag van de Champions League niet in geslaagd om te winnen. De ploeg van Lukaku had nochtans de beste kansen, maar bleef steken op een 0-0-gelijkspel bij Sjachtar Donetsk.

90+1'

3 minuten extra

We zijn bezig aan de laatste 3 minuten van deze wedstrijd. Zit er op de valreep nog meer in voor Lukaku & co?

90+1'

Luis Castro kijkt op zijn horloge. De coach van Sjachtar beseft dat zijn ploeg op weg is naar een 4 op 6, een onverhoopte goede start in deze groepsfase van de Champions League.

90+1'

88'
    86'

Ook bij Sjachtar wordt nog eens gewissel. Alan Patrick neemt de plaats in van Marlos. Bij Inter kunnen de invallers voorlopig niet het verschil maken.

85'

Young kan niet meer voort en wordt naar de kant gehaald. Pinamonti mag de slotminuten volmaken.

84'

Inter moet opletten dat het niet met lege handen achterblijft. Tete duikt plots op in de zestien, maar vindt geen afspeelpunt. Inter heeft nog 10 minuten om een nieuwe puntendeling te voorkomen.

79'

Nu wordt ook Eriksen op het veld gedropt, als vervanger van Vidal. Ook voor D'Ambrosio zit het erop, hij wordt vervangen door Darmian. Inter zet alles op alles.

76'

Geen penalty voor Inter

De tijd begint te dringen en Inter voert de druk op. Lukaku krijgt de bal niet goed onder controle in de zestien en wordt dan tegen de grond gewerkt door Bondar. Bij Inter willen ze een penalty, maar scheidsrechter Kabakov gaat er niet op in. Ook de VAR grijpt niet in.

73'

Inter is baas, maar het blijft toch opletten voor de prikjes van de thuisploeg. Tete legt goed af voor Malrlos, maar zijn schot wordt afgeblokt.

73'
    72'

Daar is dan toch de eerste wissel bij Inter. Lautaro Martinez wordt naar de kant gehaald, Perisic is zijn vervanger.

69'

Inter heeft nog 20 minuten om nieuw puntenverlies te voorkomen. Wanneer grijpt Conte in? Perisic en Eriksen lopen zich alvast warm.

65'

Sjachtar puur wel een vrije trap uit de actie van Vidal. Lukaku haalt er de angel uit door de bal autoritair weg te koppen.