• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Onderschatting van Sjachtar breekt Real Madrid zuur op

  1. 42' - Doelpunt - Manor Solomon (0 - 3)
  2. 34' - Geel - Marco Asensio
  3. 33' - Own goal - Raphaël Varane (0 - 2)
  4. 29' - Doelpunt - Tetê (0 - 1)
  5. 8' - Geel - Viktor Korniyenko
  1. 90+4' - Verv. Marcos Antonio door Bohdan Viunnyk
  2. 90+2' - Verv. Manor Solomon door Vitão
  3. 87' - Geel - Eder Militao
  4. 86' - Verv. Dentinho door Georgiy Sudakov
  5. 83' - Geel - Valeriy Bondar
  6. 70' - Verv. Luka Modric door Toni Kroos
  7. 59' - Doelpunt - Vinícius Júnior (2 - 3)
  8. 59' - Verv. Luka Jovic door Vinícius Júnior
  9. 54' - Doelpunt - Luka Modric (1 - 3)

  Real Madrid heeft zijn eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League verloren. Ondanks de afwezigheid van Ramos door een blessure, startte Zinedine Zidane ook zonder Benzema, Kroos en Vinicius. Het resultaat: een 0-3—achterstand bij de rust. Real kwam nog dicht bij de 3-3, maar die werd afgekeurd in de extra tijd. Een slechte generale repetitie voor de Clasico tegen Barcelona.

  Real Madrid - Sjachtar Donetsk in een notendop:

  • Sleutelmoment: In de extra tijd lijkt Real dan toch nog een complete blamage te voorkomen wanneer een gekraakt schot van Valverde in doel verdwijnt. Maar dat is buiten de VAR en het buitenspel van Vinicius gerekend.
  • Man van de match: Mateus Cardoso Lemos Martins, beter bekend als Tetê, was dé uitblinker bij Sjachtar. Hij opende op het halfuur de score en schotelde Solomon met een heerlijk hakje de 0-3 voor. Met iets meer koelbloedigheid voor doel had hij zelf nog meer kunnen scoren.
  • Opvallend: Amper 15 seconden stond Vinicius op het veld toen hij al raak trof voor Real. In de Champions League deden enkel Roy Makaay (na 10,12 seconden) en Jonas (na 10,96 seconden) nóg beter.  

  Sjachtar laat slap Real verbouwereerd achter

  Het coronavirus heeft flink toegeslagen bij Sjachtar Donetsk en dus ontbraken er een resem sleutelspelers bij de Oekraïense landskampioen. De noodgedwongen fel verjongde ploeg leek een hapklare brok voor Real, maar niks bleek minder waar.

   

  De 19-jarige Trubin moest weliswaar als eerste aan de bak op een schotje van Asensio, maar de eerste grote kans was wel voor Sjachtar.  Op het kwartier stond Marlos plots oog in oog met Courtois, maar hij kreeg de bal niet voorbij de Rode Duivel.

   

  Pijnlijke misser, maar een kwartier later was het dan toch raak voor de bezoekers. Korniienko baande zich een weg door de Real-defensie en schotelde Tete een loepzuivere kans voor. Dit keer had Courtois er geen verhaal op: 0-1.

   

  Een flinke waarschuwing voor een zwak Real en enkele minuten later zag het er nóg slechter uit voor de Spaanse kampioen. Courtois kon dit keer een schot van Tete wél keren, maar Varane werkte de bal daarop in eigen doel in een poging om Dentinho af te houden.

   

  Consternatie bij Real en kort voor de rust werd het nog wat erger. Tete kreeg de bal met een knap hakje tot bij Solomon en die plaatste het orgelpunt op een prachtige aanval. Een 0-3-voorsprong aan de rust, bij Sjachtar hadden ze het vooraf niet eens durven te dromen.

  Real kan remontada niet voltooien

  Real stond voor een berg werk in de tweede helft. Een individuele klasseflits kan dan wonderen doen en die kwam er ook. Kort na de rust gaf Modric Real weer hoop met een heerlijk afstandsschot in de kruising: 1-3.

   

  Enkele minuten later kreeg Sjachtar tot twee keer toe de kans om de kloof weer te herstellen, maar zowel Marlos als Tete faalden in de afwerking. Geen 1-4, wel 2-3 dankzij een straffe invalbeurt van Vinicius. Die stond pas enkele seconden op het veld toen hij Marlos de bal ontfutselde en Trubin kansloos achterliet.

   

  Maar opnieuw kreeg Sjachtar de kans om de marge weer te vergroten. Tete ontsnapte nog maar eens aan de Real-defensie en kon alleen afstormen op Courtois. Gelukkig voor de thuisploeg was de Rode Duivel wél bij de pinken.

   

  Zo bleef het 2-3 en dus spannend. Sjachtar vocht voor wat het waard was. Marlos maakte er zelfs 2-4 van, maar zijn treffer werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Diep in de extra tijd leek Real dan toch nog een punt mee te graaien toen een gekraakt schot van Valverde in doel verdween. Maar ook zijn treffer werd afgekeurd voor buitenspel.

  Straffe cijfers van uitblinker Tetê

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Pijnlijke start van de nieuwe Champions League-campagne voor Real Madrid. Het gaat op eigen veld met 2-3 de boot in tegen Sjachtar Donetsk. .
  3. tweede helft, minuut 94. Vervanging bij Shakhtar Donetsk, Bohdan Viunnyk erin, Marcos Antonio eruit
  4. tweede helft, minuut 94. 3-3 afgekeurd! Het doelpunt wordt afgekeurd! Vinicius stond buitenspel op het schot van Valverde en hinderde zo doelman Trubin.  .
  5. tweede helft, minuut 92. Valverde treft raak! Real komt in de extra tijd dan toch nog op gelijke hoogte. Een gekraakt schot van Valverde verdwijnt in doel. Maar scheidsrechter Jovanovic moet wel nog even naar de beelden kijken. .
  6. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Shakhtar Donetsk, Vitão erin, Manor Solomon eruit
  7. tweede helft, minuut 92. Solomon, voorlopig de matchwinnaar voor Sjachtar, wordt naar de kant gehaald. Vitao mag de slotminuten volmaken. .
  8. tweede helft, minuut 91. Drie minuten extra. Real krijgt nog 3 minuten extra om een blamage te vermijden.  .
  9. tweede helft, minuut 88. Houdt Sjachtar stand? De tijd begint nu toch te dringen voor Real. Kan de Spaanse kampioen het tij alsnog keren of keert Sjachtar straks toch huiswaarts met een onwaarschijnlijke stuntzege? .
  10. Gele kaart voor Eder Militao van Real Madrid tijdens tweede helft, minuut 87
  11. tweede helft, minuut 87. Militao verliest even zijn zelfbeheersing en gaat veel te driest door op Tete. Het komt hem op een terechte gele kaart te staan. .
  12. tweede helft, minuut 86. Dentinho moet geblesseerd de strijd staken en wordt vervangen door Soedakov. Die debuteert zowaar in de A-ploeg en dat dus meteen op het allerhoogste niveau, tegen Real Madrid. .
  13. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Shakhtar Donetsk, Georgiy Sudakov erin, Dentinho eruit
  14. Gele kaart voor Valeriy Bondar van Shakhtar Donetsk tijdens tweede helft, minuut 83
  15. tweede helft, minuut 80. 2-4 afgekeurd. Marlos maakt er na een snelle counter 2-4 van, of zo lijkt het toch even. Want het feest bij Sjachtar gaat niet door. Tete stond buitenspel bij aanvang van de aanval. Terecht afgekeurd.  .
  16. tweede helft, minuut 78. Vinicius krijgt de bal aan de tweede paal tot bij Mendy. Diens afgeweken kopbal levert nog een hoekschop op, maar tot een kans leidt die niet.  .
  17. tweede helft, minuut 74. Het ging snel van 0-3 naar 2-3, maar nu stokt de Madrileense machine toch wat. Bij Sjachtar doen ze er alles aan om de krappe voorsprong te verdedigen en voorlopig werpt dat zijn vruchten af. .
  18. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Real Madrid, Toni Kroos erin, Luka Modric eruit
  19. tweede helft, minuut 70. Ook voor doelpuntenmaker Modric zit de wedstrijd erop. Hij wordt vervangen door Kroos. .