Twee treffers van Lukaku volstaan niet om Inter voorbij Mönchengladbach te loodsen

2. 90' - Doelpunt - Romelu Lukaku (2 - 2)
UEFA Champions League - speeldag 1 - 21/10/20 - 21:01
90'
Romelu Lukaku
90'
2 - 2

Na Real Madrid tegen Sjachtar Donetsk heeft ook Inter thuis punten laten liggen op de eerste speeldag in Groep B. Ondanks twee treffers van Romelu Lukaku kwam de Italiaanse ploeg niet verder dan een 2-2-gelijkspel tegen Borussia Mönchengladbach.

Inter - Mönchengladbach in een notendop:

• Sleutelmoment: Vijf minuten voor het einde brengt Hofmann Mönchengladbach op voorsprong na een splijtende pass van Neuhaus. Door een lichte deviatie van Pléa lijkt de doelpuntenmaker wel buitenspel te staan, maar de VAR oordeelt na lang dralen dat de goal telt. Inter moet zo nog alles op alles zetten om een nederlaag te vermijden.
  • Man van de match: Inter heeft zijn start in de Champions League gemist, maar dat geldt niet voor Romelu Lukaku. Vorig seizoen loodste hij Inter al naar de finale van de Europa League en ook dit seizoen vindt hij in Europa dus meteen de weg naar doel. De teller staat na 1 speeldag in de Champions League al op 2.
  • Opvallend: Met nog maar eens 2 goals zit Romelu Lukaku intussen aan 11 treffers in de Champions League. Nog straffer: hij scoorde in elk van zijn laatste 9 Europese wedstrijden voor Inter, goed voor maar liefst 11 goals. In totaal zit de Rode Duivel al aan 40 doelpunten in 56 wedstrijden voor Inter.

Overwicht maar nauwelijks kansen voor Inter

Inter zag zijn kans schoon om te profiteren van de verrassende thuisnederlaag van Real Madrid tegen Sjachtar Donetsk. Zelf de punten thuishouden tegen Borussia Mönchengladbach was dan wel de opdracht voor Lukaku & co en dat bleek toch niet evident.

Inter had dan wel overwicht in de eerste helft, kansen waren er amper voor de Italianen. Eriksen was de gevaarlijkste man bij de thuisploeg. Na 20 minuten kreeg hij op aangeven van Darmian een mooie kans om van dichtbij de score te openen, maar Kramer gooide zich nog voor de bal.

De Deen probeerde het op het halfuur nog een keer, maar nu werd zijn afstandsschot afgeblokt door Elvedi. Die Zwitserse verdediger hield ook Lukaku in bedwang. Pas kort voor de rust kon de Rode Duivel zich dan toch eens lostrekken en dat leidde meteen tot de beste kans in de eerste helft. Vanuit een scherpe hoek mikte hij nipt voorlangs.

Lukaku behoedt Inter op de valreep voor nederlaag

Antonio Conte koos bij de start van de tweede helft toch maar weer voor het koningskoppel Lukaku-Lautaro Martinez. De invaller bracht meteen meer schwung in het Milanese spel. Het leidde al na amper 4 minuten tot de 1-0. Na een gekraakt schot van Darmian trof Lukaku van dichtbij raak.

De ban leek gebroken voor Inter, maar op het uur ging het plots fout voor de thuisploeg. Vidal haalde Thuram onderuit in de zestien en op aangeven van de VAR ging de bal op de stip. Bensebaini liet de kans niet liggen en bracht de bezoekers weer langszij.

Inter moest dus weer vol aan de bak, maar Mönchengladbach wou van geen wijken weten. Bovendien zat het Inter ook niet mee. Een knappe volley van Lautaro Martinez spatte uiteen op de paal.

Vijf minuten voor het einde dreigde zich zelfs een rampscenario te ontvouwen voor Inter. Op een snelle tegenprik kwam Hofmann plots alleen voor Handanovic en hij rondde het prima af: 1-2. Meteen daarna zette Lukaku weer orde op zaken. Op een hoekschop maakte hij er alsnog 2-2 van. Maar meer dan een puntendeling zat er niet meer in voor Inter.

90+8' tweede helft
90+7'

Na Real Madrid begint ook Inter op een valse noot aan de Champions League. Ondanks 2 treffers van Lukaku blijft het thuis tegen Mönchengladbach steken op een 2-2-gelijkspel.

90+7'

Kolarov neemt de vrije trap voor zijn rekening, maar hij mikt de bal toch nog een metertje naast.

90+6'

Lautaro Martinez dwingt op de valreep nog een vrije trap af net buiten de zestien. Wordt dit het moment voor de thuisploeg?

90+1'

6 minuten extra

We krijgen nog een uitgebreid epiloog aan deze wedstrijd. Is het genoeg voor Inter om alsnog de volle buit te pakken?

90+1'

90'

Lukaku redt het vel van Inter!

Lukaku brengt Inter weer langszij met zijn tweede van de avond! De Rode Duivel werkt de bal aan de tweede paal in doel op een hoekschop voor de thuisploeg. Zit er nog meer in voor Inter?

88'

Het doelpunt telt!

Het duurt een hele poos vooraleer er een beslissing valt, maar uiteindelijk luidt het oordeel dat het doelpunt geldig is. Inter is dus op achtervolgen aangewezen.

85'

Hofmann maakt er 1-2 van

Inter stevent plots op een nederlaag af. Hofmann wordt door Neuhaus alleen voor Handanovic gebracht en neemt de doelman te grazen. Maar de VAR wil nog even checken of er geen sprake is van buitenspel van Hofmann. Mogelijk was er nog een deviatie door Pléa op de pass van Neuhaus.

83'

Geel voor Handanovic

Mönchengladbach countert snel en Handanovic komt ver uit. Hij kopt de bal weg in het duel met de doorgebroken Pléa, maar begaat daarbij een overtreding. De doelman krijgt geel en komt daarmee goed weg.

82'

Lautaro op de paal!

Mönchengladbach ontsnapt aan de 2-1. Lautaro Martinez haalt in één tijd uit op een voorzet van Darmian en ziet zijn schot op de paal stranden. Bij Inter claimen ze nog een penalty voor mogelijk hands van Kramer, maar Kuipers gaat er niet op in.

79'

Conte grijpt in met een dubbele wissel. Brozovic en Bastoni komen tussen de lijnen, voor Eriksen en Perisic zit het erop.

74'

Een hoekschop voor Inter wordt licht gedevieerd door Ginter en landt zo aan de tweede paal in de voeten van de vrijstaande Perisic. Die is te verrast om de bal binnen het kader te krijgen.

68'

Inter voert de druk nu toch weer op. De thuisploeg wil duidelijk zo snel mogelijk weer het verschil maken. Mönchengladbach houdt voorlopig stand.

68'
66'
63'

Bensebaini klaart de klus

Mönchengladbach komt weer op gelijke hoogte na de penaltyfout op Thuram. Bensebaini laat de kans niet liggen en geeft Handanovic het nakijken.