Ga naar de inhoud
Coman scoort 2 goals voor Bayern.

Bayern toont zich nu al topfavoriet voor de Champions League

 wo 21 oktober 2020 22:49
  1. 28' - Doelpunt - Kingsley Coman (1 - 0)
  2. 44' - Geel - Koke
  3. 45+1' - Geel - Héctor Herrera
  1. 66' - Doelpunt - Corentin Tolisso (3 - 0)
  2. 73' - Verv. Kingsley Coman door Douglas Costa
  3. 75' - Verv. Luis Suárez door Ángel Correa
  4. 82' - Verv. Robert Lewandowski door Eric Maxim Choupo-Moting
  5. 90+2' - Geel - Lucas Torreira
UEFA Champions League - speeldag 1 - 21/10/20 - 21:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
28'
Kingsley Coman
28'
Kingsley Coman
1 - 0
66'
Corentin Tolisso
66'
Corentin Tolisso
3 - 0

Titelverdediger Bayern München is zijn goede vorm nog niet kwijt. De Duitsers drukten de machine van Diego Simeone, Atletico Madrid, helemaal plat in München. Kingsley Coman was met twee doelpunten en een assist de man, maar de mooiste goal kwam van Tolisso. 

Bayern München - Atletico Madrid kort samengevat

  • Sleutelmoment: Bayern haalde Atletico door de versnipperaar, maar de afgekeurde goal van Joao Felix had heel misschien een keerpunt kunnen zijn. Hoewel, zou Bayern dan echt gewankeld hebben?
  • Man van de Match: Kingsley Coman scoorde dit seizoen nog niet in de Bundesliga, maar zet Europees de puntjes op de i. Met twee goals en een assist was de Fransman bepalend voor het resultaat.
  • Opvallend: De defensieve kracht van Atletico is al jaren legendarisch. Tot vanavond pakte het in vier wedstrijden slechts één doelpunt. Op bezoek bij Bayern kwam daar drastisch verandering in.

Efficiënt Bayern legt basis voor de rust

Bayern München won in de vorige editie al zijn matchen, maar kreeg op de eerste speeldag van deze jaargang meteen een tegenstander van formaat over de vloer. Atletico Madrid had in vier speeldagen in Spanje nog maar één goal geslikt en zakte vol vertrouwen af naar de lege Allianz Arena.

 

De bezoekers startten agressief tegen een aanvankelijk onwennig Bayern, maar dat liet zich niet uit zijn lood slaan. Lewandowski mikte een lastige volley nipt voorlangs en een verraste Süle raakte de paal. Aan de overkant voelde Carrasco zich in zijn sas. Een schotje van de Rode Duivel kon Neuer niet verrassen en even later kon Suarez een heerlijke dribbel van de flankspeler niet verzilveren.

 

Dat brak Atletico een minuut later zuur op. Coman plukte een diepe bal van Kimmich uit de lucht en legde overhoeks binnen. Ondanks de goede wil van Atletico prikte Bayern nog voor de rust een tweede keer. Goretzka joeg de bal onhoudbaar in doel en zette de thuisploeg op rozen.

Atletico krijgt stevig pak voor de broek

Atleti was nog niet uitgeteld. Meteen na de rust liet Neuer een schot van Joao Felix door zijn vingers glippen. De assistent en de VAR kwamen de doelman te hulp, zij zagen hinderlijk buitenspel van Suarez in die fase. Zuur voor de Spanjaarden, maar wel correct.

 

Bayern was meteen klaarwakker en verstrakte zijn greep.  Joao Felix brak nog één keertje uit. Hij stak het halve veld over en opende naar Carrasco, die overhaast naast knalde. Aan de kant van Bayern had een schaarsprong van Müller beter verdiend. Tolisso nam alle twijfel weg na driekwart wedstrijd. Zijn afstandsknal belandde lekker in de kruising.

 

De moed zonk Atletico in de schoenen, zeker toen Coman nog eens versnelde. Hij stuurde Felipe twee keer het bos in en legde de eindstand vast op 4-0. Het Madrileense eergevoel dwong de bezoekers nog tot een bescheiden slotoffensief, maar er zat niks meer in. Bayern werpt zich dus meteen weer op als favoriet voor de eindzege.

Fase per fase

90+3' tweede helft
90+2'

Einde!

Titelverdediger Bayern heeft zijn campagne ingezet met een overtuigende 4-0. Atletico, de belangrijkste tegenstander in de poule, ging helemaal voor de bijl in de Allianz Arena.

90+2'
Atlético Madrid
90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
90'

extra time

89'

Het eergevoel van Atletico speelt op. Ze willen niet zonder doelpuntje op het vliegtuig naar Madrid stappen. Veel tijd blijft er echter niet over.

87'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
86'

Geen eerredder

Joao Felix krult die vrije trap een dikke meter over de deklat.

85'

Correa versiert een vrije trap die er geen is. Hij en 'dader' Alaba kunnen erom lachen, al is het wat groen.

82'

De vaart is er helemaal uit. Bij Atletico hopen ze dat Bayern het welletjes vindt en niet meer doorduwt in het slot.

79'

Nog een paar wissels

Het kalf is toch al verdronken, dus voert Simeone nog een dubbele wissel uit. Koke wordt vervangen, en dat is toch een van zijn favoriete werkpaarden.

76'

Carrasco heeft intussen plaats gemaakt voor Vitolo.

75'
wissel
Atlético Madrid
75'

Atletico incasseerde dit seizoen één goal in vier matchen. Voor het in de versnipperaar van Bayern terechtkwam tenminste.

73'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
73'
73'
wissel
FC Bayern München