1. 60' - Doelpunt strafschop - Roman Yaremchuk (2 - 0)
UEFA Champions League - speeldag 1 - 15/09/20 - 20:33
60'
Roman Yaremchuk
60'
2 - 0

KAA Gent heeft zijn eerste horde richting de groepsfase van de Champions League succesvol genomen. Het won tegen Rapid Wien met 2-1 na doelpunten van Niklas Dorsch en Roman Jaremtsjoek. In de laatste voorronde ontmoet het Dinamo Kiev.

KAA Gent - Rapid Wien in een notendop

• Sleutelmoment: Na een aarzelend begin hing een doelpunt voor Rapid Wien in de lucht, maar de Oostenrijkers vergaten hun kansen af te werken. Gent deed dat wel, Niklas Dorsch zorgde voor het openingsdoelpunt, Rapid Wien zakte weg.
  • Man van de Match: Uitblinkers waren er niet deze wedstrijd. Dan kiezen we maar voor doelpuntenmaker Dorsch, die zijn ploeg uit de moeilijke periode hielp met een doelpunt: het kantelmoment in de wedstrijd.
  • Opvallend: Roman Jaremtsjoek werd door ex-coach Bölöni naar de tribunes verwezen, maar kreeg van Wim De Decker weer een basisstek. De Oekraïner had het lastig om in zijn spel te komen, met een strafschopgoal haalt hij toch zijn gram.

Het journaal 19u met o.a. de zege van Gent in de voorronde van de Champions League

Gent aarzelt, maar Dorsch haalt last van de schouders

Oef. Hoofdcoach Wim De Decker zal ongetwijfeld enkele grijze haren rijker zijn. KAA Gent moest tegen Rapid Wien winnen om nog kans te maken op de groepsfase van de Champions League, maar makkelijk was het allerminst.

Rapid Wien schoot pijlsnel uit de startblokken. Na amper een minuut of 2 bekogelde Fountas Roef voor het eerst. De doelman moest de bal lossen, maar gelukkig voor Gent zonder erg.

"Gent mag de goden bedanken", sprak Peter Vandenbempt na afloop van de partij. Maar het mag zeker ook Rapid Wien bedanken.

Het pakte de geschenkjes van zowel Roef, Arslanagic en Owusu niet uit. Een doelpunt van de bezoekers hing in de lucht, Gent was zoekende. Zoekende naar stabieler spel, maar het vond zowaar iets anders: een doelpunt. Niklas Dorsch kopte de 1-0 kansloos voorbij doelman Strebinger.

Het was het kantelmoment uit de wedstrijd, want de jongens van De Decker kwamen steeds beter in de partij, Roman Jaremtsjoek kon de dubbele voorsprong net niet op het scorebord zetten.

Na een moeizaam wedstrijdbegin zorgde Dorsch voor de openingstreffer.

Zege lijkt binnen, maar Gent speelt met vuur

Na de rust was het opnieuw onzekerheid troef, want de krappe voorsprong kon zomaar doorprikt worden door een Oostenrijks doelpunt. Het vizier van Kara stond evenwel twee keer niet goed afgesteld.

Dan achtte Tsjakvetadze zijn moment gekomen. De Georgiër baande zich een weg in de zestien en werd neergehaald: strafschop. Wie anders dan Jaremtsjoek zette zich achter de elfmeter. Met de nodige moeite haalde de Oekraïner zijn gram.

Voor Tsjakvetadze was er iets minder reden om te vieren. Na de - oerdomme - strafschopovertreding van Greiml moest hij van het veld gedragen worden.

Rustig uitspelen was de boodschap bij Gent. Niets was minder waar. In het ultieme slot kreeg de Belgische vicekampioen het deksel nog bijna op de neus. Invaller Demir zorgde nog voor de aansluitingstreffer en een minuutje later stond het hart van de Gent-spelers even stil, de kopbal van Murg verdween maar nét naast doel.

Het laatste fluitsignaal weerklonk, de zweetdruppeltjes op het voorhoofd van coach De Decker maakten plaats voor een glimlach. Gent stoot door naar de laatste voorronde van de Champions League en duelleert met Dinamo Kiev om een plek in de groepsfase.

Afspraak volgende week in Gent en de week erop in Oekraïne.

Wie zou Jaremtsjoek aan het zoeken zijn met zijn verrekijker...?

90+6'

KAA Gent mag de goden bedanken!

Peter Vandenbempt op Radio 1
90+4'

EINDE!

KAA Gent speelde nog even met vuur, maar wint wel zijn derde Champions League-voorronde: 2-1.

90+3'

Wurg laat het liggen!!

Wat een kans voor Rapid Wien! Wurg staat helemaal alleen en kopt richting doel. Zijn knik scheert de linkerpaal.

90+1'

Daar is de aansluitingstreffer!

Rapid Wien komt plots opzetten met de aansluitingstreffer. Invaller Demir klopt Roef. Opgepast, Gent! Nog 3 minuutjes opletten.

88'

Daar is Fountas nog een keer: een verre plaatsbal, die alweer over doel vliegt. Intussen krijgt Jaremtsjoek een applauswissel, weliswaar zonder publiek.

86'
82'

Het wordt even heet voor het doel van Roef, die de bal andermaal niet kan klemmen. Na een secondje flipperkast heeft hij de bal wel klem.

80'

Een afgeweken balletje van invaller Demir wordt een makkelijke prooi voor doelman Roef. De tijd begint te dringen, wil Rapid Wien nog iets klaarspelen.

75'

Rapid-Viertelstunde weerklinkt in het stadion

De Rapid-Viertelstunde weerklinkt even in de Ghelamco Arena. De weinige Rapid Wien-clubleden in de tribune klappen een minuut lang in de handen. Opgelet, Gent!

71'

Gent wil nog een doelpuntje en blijft druk zetten. Nurio probeert het met trekken en duwen, maar nummer 3 blijft nog even uit.