Club Brugge vergezelt Racing Genk in de Champions League

  heenwedstrijd 1 - 0
  1. 90+5' - Geel - Philipp Wiesinger
  2. 90+1' - Verv. James Holland door Yusuf Otubanjo
  3. 90' - Doelpunt - Dennis (2 - 1)
  4. 89' - Verv. David Chidozie Okereke door Dennis
  5. 82' - Geel 2 - Gernot Trauner
  6. 76' - Geel - Mats Rits
  7. 75' - Doelpunt strafschop - João Klauss (1 - 1)
  8. 74' - Verv. Thomas Goiginger door Marko Raguz
  9. 73' - Geel - Gernot Trauner
  10. 71' - Doelpunt - Hans Vanaken (1 - 0)
  11. 63' - Verv. Dominik Frieser door Samuel Tetteh
  12. 56' - Geel - Peter Michorl
  71'Hans Vanaken1 - 0
  75'João Klauss1 - 1
  90' Dennis2 - 1

  Voor de derde keer in vier seizoenen zal er Champions League-voetbal geserveerd worden in Jan Breydel. Club Brugge won na de heen- ook de terugmatch tegen Linz. Het was wel pas diep in de tweede helft dat Club zekerheid verwierf.

  Club Brugge - Linz in een notendop:

  • Sleutelmoment: We waren van plan Club-verdediger Deli uit te roepen tot man van de match. Tot hij besloot nonchalant uit te verdedigen, de bal verloor en zo aan de basis lag van de 1-1. Daardoor werd de slotfase nog onnodig spannend.
  • Man van de match: Hans Vanaken speelde niet super opvallend, maar had in de eindafrekening wel opnieuw een aandeel in elke goal.
  • Statistiek: Het is van het seizoen 2005-2006 geleden dat België twee vertegenwoordigers had in de Champions League.

  Eerste helft is maat voor niets

  Het scenario voor de rust  was het perfecte spiegelbeeld van de eerste helft in Linz. Toen was Club nergens, maar scoorde meteen. In eigen huis was Club een helft lang een blaffende hond, die niet kon bijten. Het domineerde en speelde verzorgd combinatievoetbal, maar zette doelman Schlager niet aan het werk.

   

  Okereke was bedrijvig, maar schoot een goede combinatie met Vanaken ver naast en een doelpunt van Vormer werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Linz kwam geleidelijk iets beter in de match, maar ook Mignolet moest geen werk opknappen.

  Club bibbert, maar wint verdiend

  Alle spankracht lag in de tweede helft. De spanning werd langzaam opgevoerd met twee enorme kansen. Een aan elke kant. Deli kreeg alle handen op elkaar in Jan Breydel door een bal net voor de lijn van een leeg doel te halen. Mignolet was net daarvoor ver moeten uitkomen, maar had de bal recht in de voet van Ranftl geduwd.

   

  Aan de overkant kreeg Tau vooral onbegrijpende blikken. Hij stond helemaal alleen aan de tweede paal en had tijd om binnen te schuiven, maar doelman Schlager redde knap. Het bleef 0-0.

   

  De frustratie dat Tau daarna nog eens op de paal schoot, verstomde meteen omdat Vanaken een corner van Vormer perfect in de hoek kopte. Jan Breydel kon de Champions League ruiken, maar Deli verdreef de geur met een onfrisse actie.

   

  Deli wou veel te rustig uitverdedigen. Door het balverlies moest Rits een penaltyfout maken op Ranftl. Spits Klauss knalde hard rechtdoor de 1-1 in doel. En zo zat iedereen op het puntje van zijn stoel voor de laatste 15 minuten.

   

  Club maakte niet de fout te veel achteruit te leunen. Zo lokte Vormer een tweede gele kaart uit bij verdediger Trauner en kreeg de thuisploeg meer ademruimte. Bij een snelle tegenaanval lanceerde Vanaken op het goede moment Tau en die bood invaller Dennis de geruststellende 2-1 aan. Match gespeeld.

  Fase per fase

  1. Gele kaart voor Philipp Wiesinger van LASK tijdens tweede helft, minuut 95
  2. tweede helft, minuut 94. Laatste fluitsignaal. Club Brugge mag voor de derde keer in vier seizoenen deelnemen aan de Champions League. Het maakte het zichzelf nog onnodig moeilijk tegen Linz, maar wint wel verdiend met 2-1.
  3. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  4. tweede helft, minuut 93. Laatste fluitsignaal. Club Brugge mag voor de derde keer in vier seizoenen deelnemen aan de Champions League. Het maakte het zichzelf nog onnodig moeilijk tegen Linz, maar wint wel verdiend met 2-1.
  5. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij LASK, Yusuf Otubanjo erin, James Holland eruit
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Dennis van Club Brugge. 2, 1.
  7. tweede helft, minuut 89. Vier extra minuten. Het feest is al ingezet in Jan Breydel. Er komen vier minuten bij, maar dit mag Club niet uit handen geven. .
  8. tweede helft, minuut 89. Dennis zorgt voor zekerheid! Het is 2-1. Er gaat een zucht van opluchting door Jan Breydel. Na een heel snelle omschakeling duwt Dennis de verlossende 2-1 binnen. Linz moet nog 2 keer scoren nu.
  9. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Club Brugge, Dennis erin, David Chidozie Okereke eruit
  10. tweede helft, minuut 83. Club maakt niet de fout om achteruit te kruipen. Vanaken bedient opnieuw Tau, maar die kan het opnieuw niet afwerken. Rits haalt snel de angel uit de tegenaanval.
  11. Tweede gele kaart voor Gernot Trauner van LASK tijdens tweede helft, minuut 82
  12. tweede helft, minuut 80. Rood voor Trauner . Goed nieuws voor Club Brugge. Linz-aanvoerder krijgt zijn tweede gele kaart en moet gaan douchen. Dit biedt misschien mogelijkheden, want Trauner was de beste achteraan bij Linz.
  13. tweede helft, minuut 79. De pijp van Diatta is uit. Ik stel voor dat bijvoorbeeld Dennis hem komt vervangen. Tom Boudeweel op Radio 1.
  14. tweede helft, minuut 77. Spanning troef. Het is een bloedstollende slotfase. Mata verliest nu ook domweg de bal achteraan. Heeft hij naar Deli gekeken? Gelukkig geeft Renner de bal achter de rug van Klauss en kan de spits dus niet gevaarlijk worden.
  15. Gele kaart voor Mats Rits van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 76
  16. tweede helft, minuut 75. Het wordt nog een moeilijk slotkwartier. Tom Boudeweel op Radio 1.
  17. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 75 door João Klauss van LASK. 1, 1.
  18. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij LASK, Marko Raguz erin, Thomas Goiginger eruit
  19. tweede helft, minuut 73. Klauss maakt gelijk voor Linz. De Braziliaanse spits van Linz faalt niet. Hij schiet de penalty gewoon hard rechtdoor. Het staat 1-1 en dat is pijnlijk, want de penalty was een weggevertje.