UEFA Champions League - speeldag 2 - 28/08/19 - 21:00
81'
Dušan Tadic
2 - 0

Ajax heeft na een moeizame heenmatch in de terugmatch dan toch kunnen afrekenen met APOEL Nicosia. Alvarez en Tadic bevrijdden de halve finalist van vorig jaar.

Ajax had in Cyprus geen goeie beurt gemaakt (0-0) en moest dus nog vol aan de bak in Amsterdam. Het werd nagenoeg 90 minuten eenrichtingsvoetbal, maar toch duurde het erg lang voor de verlossing er kwam. Alvarez kopte vlak voor de rust een vrijschop van Ziyech in doel.

Kort na de rust leek de geschiedenis te herhalen, toen een nieuwe vrijschop van Ziyech een doelpunt van Huntelaar opleverde. De VAR wees scheidsrechter Zwayer erop dat Veltman nipt buitenspel stond.

1-0 bleef een linke stand voor Ajax en even droomde APOEL zelfs van de kwalificatie toen ook zij konden scoren met een kopbal. Maar ook dat feestje ging wegens offside niet door.

In de 81e minuut kon de Johan Cruijff ArenA pas écht opgelucht ademhalen toen Tadic het eindstation was van een fraaie Ajax-aanval.