Ga naar de inhoud
Leipzig knikkert Tottenham uit de Champions League.

Leipzig heeft geen genade met Champions League-finalist Tottenham

 di 10 maart 2020 22:54
RB Leipzig
einde
3-0
Tottenham Hotspur
TOT
einde
0-1
RBL
  1. 10' - Doelpunt - Marcel Sabitzer (1 - 0)
  2. 21' - Doelpunt - Marcel Sabitzer (2 - 0)
  3. 34' - Geel - Ryan Sessegnon
  4. 45+1' - Geel - Harry Winks
  1. 50' - Geel - Konrad Laimer
  2. 55' - Verv. Nordi Mukiele door Tyler Adams
  3. 59' - Verv. Christopher Nkunku door Amadou Haidara
  4. 68' - Geel - Japhet Tanganga
  5. 70' - Geel - Dele Alli
  6. 71' - Geel - Marcel Sabitzer
  7. 80' - Verv. Giovani Lo Celso door Gedson Fernandes
  8. 87' - Verv. Marcel Sabitzer door Emil Forsberg
  9. 87' - Doelpunt - Emil Forsberg (3 - 0)
  10. 90+1' - Verv. Serge Aurier door Malachi Walcott
UEFA Champions League - speeldag 2 - 10/03/20 - 21:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
10'
Marcel Sabitzer
10'
Marcel Sabitzer
1 - 0
21'
Marcel Sabitzer
21'
Marcel Sabitzer
2 - 0
87'
Emil Forsberg
87'
Emil Forsberg
3 - 0

RB Leipzig schaart zich voor het eerst in de clubgeschiedenis onder de laatste 8 in de Champions League. Ook in de terugmatch won de Duitse club van Tottenham, vorig jaar nog finalist in het kampioenbal. Toby Alderweireld speelde de hele match, Jan Vertonghen bleef opnieuw aan de bank geketend. "We vormen geen team meer", sprak Spurs-coach José Mourinho.

Leipzig - Tottenham in een notendop

  • Sleutelmoment: Na nog geen kwart van de wedstrijd kunnen de boeken eigenlijk al dicht. Sabitzer heeft dan al twee keer gescoord en Tottenham wekt op geen enkel moment de indruk dat het een vuist kan maken.
  • Man van de Match: Marcel Sabitzer bezorgde RB Leipzig met twee doelpunten een bijzonder comfortabele zege. De Oostenrijker met het dotje heeft nu vier goals in deze Champions League, evenveel als ploegmaat Werner.
  • Opvallend: De Spurs zullen toch eventjes aan de halve finales van vorig seizoen gedacht hebben. Toen verloren ze thuis met 0-1 van Ajax en sukkelden ze op verplaatsing 2-0 achter, maar vanavond hing er geen mirakel in de lucht.

Leipzig maakt er korte metten mee

De Spurs moesten het wel klaren zonder een reeks sleutelspelers. Vooral aanvallend misten de bezoekers met Kane en Son heel wat kwaliteit. Bij Leipzig was topschutter Werner uiteindelijk wel fit geraakt. Riskant dus voor Tottenham, dat heel behoedzaam aan de wedstrijd begon.

 

Leipzig keek het een paar minuten aan en sloeg dan plots toe. Werner werd nog afgeblokt, maar de suffe defensie van de bezoekers konden niet verhinderen dat Sabitzer kon uithalen. Lloris zag er ook niet goed uit en liet het schot door zijn vingers glippen. Werner werkte wat later een geweldige aanval wél af, maar liep nipt buitenspel.

 

Het was slechts uitstel van executie, want nog geen minuut nadien was Sabitzer daar opnieuw. De Oostenrijker knikte aan de eerste paal krachtig in nadat Angeliño gebruik had gemaakt van een misrekening van Aurier. De vertwijfeling groeide bij Tottenham, dat blij mocht zijn dat het voor Werner maar niet wilde lukken.

 

Gaandeweg stopte de stormloop van Die Roten Bullen, maar het meesterschap van de thuisploeg bleef groot. Net daarom kwam de flits van Lo Celso als een totale verrassing. Gulacsi liet zich echter niet verslaan. Aan de overkant bracht de knoeiende Dier Lloris zwaarder in de problemen.

Spurs komen er niet meer aan te pas

De tweede helft was geen pretje om naar te kijken. De Spurs begonnen nog met goede moed, maar na een probeersel van Moura was de inspiratie alweer opgedroogd. Leipzig beperkte zich dan weer tot een prik hier en daar.

 

De onmacht begon Tottenham zienderogen te irriteren. Dat had een paar gele kaarten tot gevolg. Nog één keertje zetten de Engelsen hun frustratie om in iets positiefs, maar Alli werd na de inspanning van Moura geblokt door Sabitzer.

 

Leipzig werd wel nog opgeschrikt door het uitvallen van Mukiele. De Franse jeugdinternational kreeg een bal tegen zijn slaap en werd met de draagberrie afgevoerd. Het was het enige minpuntje van een heerlijk comfortabele Europese avond voor de Oost-Duitsers.

 

In het slot draaiden ze het mes nog een beetje dieper. Nadat Tanganga wegkwam met een bodycheck op Upamecano die eerder in het ijshockey thuishoorde, zette Leipzig nog een keertje door. Invaller Forsberg joeg de 3-0 erin met zijn eerste baltoets en wees een pijnlijk zwak Tottenham de uitgang.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

José Mourinho: "Vormen geen team meer"

"We zitten echt in moeilijkheden", beseft José Mourinho. "We vormen niet eens een team, maar een groep spelers."

 

"Natuurlijk proberen we wel een team te bouwen, maar zonder aanvallers (die liggen allemaal in de lappenmand, red) kunnen we onze tegenstander niks maken. Zo eenvoudig is dat."

 

"Teams voelen zich momenteel erg op hun gemak om het tegen Tottenham op te nemen. Ze weten dat we hen niet kunnen raken."

Lucas Moura en José Mourinho
José Mourinho troost zijn speler Lucas Moura.

Fase per fase

90+7' tweede helft
90+6'

Afgelopen!

Tottenham ligt uit de Champions League. Het verloor na de heen- ook de terugwedstrijd van RB Leipzig. Twee vroege goals van Sabitzer bezorgden de Duitsers een rustige avond, Forsberg maakte nog 3-0.
90+5'
Vijf Engelsen nemen het bij een counter op tegen drie Duitsers, maar er zit geen enkele lijn in. Gulacsi maakt zich niet ongerust.
90+4'
Slechts één keer eerder verloor een ploeg gecoacht door Mourinho met drie goals verschil in de Champions League. Dat was Real Madrid tegen Dortmund in de halve finale van 2013.
90+1'
wissel
90+1'
Door de blessure van Mukiele komen er zes minuten bij.
90+1'

6 - extra time

Er komen 6 minuten extra tijd bij.
88'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
87'
goal
RB Leipzig
3-0
Tottenham Hotspur
Emil Forsberg
RB Leipzig
87'

Invallen en scoren!

Emil Forsberg verspilt geen tijd. Met zijn eerste balcontact zet hij de kers op de taart, die in de tweede helft toch wat was ingezakt. Snel beslist en zuiver geschoten, 3-0!
87'
87'
Luid applaus voor Marcel Sabitzer, die de match besliste met zijn goals. Forsberg vervangt hem.
86'

Geen penalty

De VAR heeft de beelden bekeken en vindt het niet nodig om in te grijpen. Vreemd.
84'
Terwijl Upamecano over Lloris wipt krijgt hij een beuk van Tanganga. De scheids vindt dit een schouderduw, maar de herhaling toont toch dat de jonge verdediger van Tottenham onnodig ruw komt ingevlogen.
82'
Tanganga is geveld nadat hij een bom van Haidara in zijn ribbenkast heeft opgevangen.
81'
80'
wissel
80'
Lo Celso sloft naar de bank. Zijn vervanger, Gedson, heeft er zo te zien ook weinig zin in.