3. 68' - Doelpunt - Gabriel Jesus (2 - 1)
UEFA Champions League - speeldag 2 - 07/08/20 - 21:01
68'
Gabriel Jesus
68'
2 - 1

Manchester City heeft de Madrileense klip omzeild in de Champions League. Net als in de heenmatch won het met 2-1, vooral dankzij twee defensieve flaters van Raphaël Varane. Eden Hazard mocht aan de wedstrijd beginnen van Zinedine Zidane, maar kon zijn stempel helemaal niet drukken.

Manchester City - Real Madrid kort samengevat:

• Sleutelmoment: Real begint goed aan de tweede helft, maar na een tweede blunder van Varane is het CL-avontuur voorbij voor De Koninklijke.

• Antiheld van de avond: Raphaël Varane. De Franse verdediger gaf twee cadeaus aan City, twee keer pakte de thuisploeg met plezier uit.

• Opvallende statistiek: Net als vorig seizoen sneuvelt Real Madrid in de 1/8e finales van de Champions League. Dat zijn ze niet gewoon in de Spaanse hoofdstad want het was daarvoor al van 2010 geleden.

Ramos ziet Varane blunderen

City liet Real de bal in de beginfase, maar veel deden de bezoekers er niet mee. Na goed tien minuten voetballen ging Varane de mist in in de eigen zestien. Jesus snoepte het leer af, bediende Sterling voor doel en meteen was het bingo voor de thuisploeg.

Het antwoord van Real kwam er niet meteen. Integendeel. City kwam dankzij Sterling dichtbij de dubbele voorsprong, maar de Engelse international, nota bene in de belangstelling van Real, mikte over. Ramos, geschorst na rood in de heenwedstrijd, zag het met lede ogen gebeuren in de tribunes.

Real kwam halfweg de eerste helft dan toch eens dreigen via Benzema. De Fransman, aanvoerder met dienst, zette zelf de actie op, gaf goed mee met Rodrygo en kopte diens voorzet knap voorbij Ederson in doel: 1-1.

Na de gelijkmaker nam City weer over. Courtois ging eerst goed plat op een schotje van Cancelo, net voor de rust ranselde hij een rechtstreekse corner van De Bruyne net uit zijn kooi.

Hazard verdwijnt uit de wedstrijd

Meteen na de rust probeerde De Bruyne het nog een keer met een scherpe hoekschop, opnieuw liet Courtois zich niet verrassen. Een minuutje eerder zat hij ook al met de vingertoppen bij een strak schot van Sterling.

Benzema acteerde ook na de rust als enige veldspeler op niveau bij Real. Ederson liet zich niet kennen. Ook Courtois in eerste instantie niet na alweer flauw verdedigen, maar na een tweede blunder van Varane moest de Belg zich toch gewonnen geven. Jesus was nu zelf de afwerker.

Ramos baalde ondertussen als een stekker in de tribunes, met hem erbij centraal achterin zou dit wellicht nooit gebeurd zijn.

Na de 2-1 bleef het antwoord van Real uit. Het kwam niet van Hazard, die 10 minuten voor het einde uit zijn lijden werd verlost na een heel flauwe wedstrijd. In de kwartfinales neemt City het op tegen Lyon, dat verrassend Juventus wipte.

Eden Hazard vs. Kevin De Bruyne: 2 uitersten

90+4'

Het zit erop in Manchester. Real Madrid stunt niet en het is City dat opnieuw met 2-1 wint en daardoor doorstoot naar de kwartfinales.

90+1'

Mirakel?

Vier minuten heeft Real nog om twee doelpunten te maken. Een schijnbaar onmogelijke opdracht.

90+1'

89'

Guardiola kiest voor zekerheid en haalt Rodri naar de kant. Otamendi krijgt nog een paar minuten.

88'

Rodri gaat erbij liggen met krampen. Er komt nog wel wat toegevoegde tijd bij.

86'

Het is David Silva die de bal opeist, maar net over mikt. Nog 5 minuten op de klok.

85'

Kroos werkt De Bruyne tegen de grond op de rand van de zestien. Kans voor de Rode Duivel om het helemaal te beslissen?

83'

Einde wedstrijd voor Hazard

Zidane zet alles op alles en gooit drie verse krachten voor de leeuwen. Valverde, Vazquez en Jovic komen de moegestreden Carvajal, Hazard en Modric vervangen.

83'
81'

Modric haalt De Bruyne foutief neer langs achteren: geel voor de Kroaat.

80'
Real Madrid
79'

Waar is Hazard?

Nog iets meer dan tien minuten heeft Real om de uitschakeling te vermijden. Het blijft wachten op een flits van Hazard, maar die komt er voorlopig niet.

75'

Carvajal is de volgende Real-verdediger die de bal zomaar weg geeft. Courtois moet alles uit de kast halen om de 3-1 te voorkomen. Wat is dat toch met Real achterin?