Ga naar de inhoud
Simeone en co mogen juichen tegen Liverpool.

Atletico staat op uit de doden en schakelt titelverdediger Liverpool uit

 wo 11 maart 2020 23:34
Liverpool
einde (n.v.)
2-3
Atlético Madrid
ATM
einde
1-0
LIV
  1. 43' - Doelpunt - Georginio Wijnaldum (1 - 0)
  1. 56' - Verv. Diego Costa door Marcos Llorente
  2. 82' - Verv. Alex Oxlade-Chamberlain door James Milner
  1. 94' - Doelpunt - Roberto Firmino (2 - 0)
  2. 97' - Doelpunt - Marcos Llorente (2 - 1)
  3. 103' - Verv. João Félix door Álvaro Morata
  4. 105+1' - Doelpunt - Marcos Llorente (2 - 2)
  1. 113' - Verv. Roberto Firmino door Takumi Minamino
  2. 119' - Geel - Trent Alexander-Arnold
  3. 119' - Geel - Álvaro Morata
  4. 120' - Geel - Saúl
  5. 120+1' - Doelpunt - Álvaro Morata (2 - 3)
UEFA Champions League - speeldag 2 - 11/03/20 - 21:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
43'
Georginio Wijnaldum
43'
Georginio Wijnaldum
1 - 0
94'
Roberto Firmino
94'
Roberto Firmino
2 - 0
97'
Marcos Llorente
2 - 1
Marcos Llorente
97'
105+1'
Marcos Llorente
2 - 2
Marcos Llorente
105+1'
120+1'
Álvaro Morata
2 - 3
Álvaro Morata
120+1'

Atletico Madrid heeft titelverdediger Liverpool uit de Champions League (2-3) gegooid. Firmino schoot Liverpool virtueel naar de kwartfinales in de verlengingen, maar Atletico scoorde daarna nog 3 keer.

Liverpool - Atletico Madrid in een notendop:

  • Sleutelmoment: Firmino lijkt Liverpool naar de kwartfinales te loodsen met een vroege goal in de eerste verlening, maar dat is buiten Llorente gerekend. Nog geen 3 minuten na de 2-0 plaatst hij Atletico op het scorebord en met zijn tweede treffer ontneemt hij Liverpool de laatste hoop.
  • Man van de match: Het was een bijzonder misnoegde Diego Costa die kort na de rust plaats moest ruimen voor Marcos Llorente, maar het bleek een gouden beslissing van trainer Diego Simeone. Met 2 goals én een assist ontpopte Llorente zich tot de matchwinnaar voor Atletico.
  • Man van de match (bis): Na een onwaarschijnlijk sterke wedstrijd kan ook Jan Oblak niet zonder vermelding blijven. Zonder zijn resem reddingen was het moment de gloire van Llorente er nooit gekomen. De doelman was vanavond de nagel aan de doodskist van Liverpool.
  • Opvallend: Voor Liverpool komt er vanavond een einde aan een ongelofelijk straffe reeks. De Engelse competitieleider was in Europa al 25 wedstrijden op rij ongeslagen op Anfield. 

Oblak kraakt pas kort voor de rust

De thuissupporters zorgden voor een zinderende sfeer op Anfield, maar op het veld was het wel Atletico dat meteen voor vuurwerk zorgde. Costa kreeg al in de openingsminuut een uitgelezen kans op aangeven van Félix. Zijn schot strandde in het zijnet.

 

Nadien was het toch vooral Liverpool dat op zoek ging naar de broodnodige treffer. Wijnaldum deelde de eerste prik uit, maar zijn kopbal was te zwak om Oblak te verschalken. Bij een afstandsschot van Salah moest de Atletico-doelman zelfs niet tussenbeide komen.

 

Dat was wel even anders toen Oxlade-Chamberlain op het kwartier uitpakte met een gevaarlijke, lage knal. Met een uitstekende redding hield Oblak Liverpool van de 1-0. Pas 20 minuten later moest de Sloveen zich nog eens tonen, maar ook Mané en Firmino raakten niet voorbij de doelman.

 

De kansen waren dus wel voor Liverpool en kort voor de rust leverde dat ook een verdiende voorsprong op. Wijnaldum kopte hard naar de grond  op een gemeten voorzet van Oxlade-Chamberlain en dit keer moest Oblak zich wel gewonnen geven. Alles weer in evenwicht.

Atletico overleeft ware belegering

Liverpool schoot als een komeet uit de startblokken in de tweede helft. Mané dwong Oblak al snel tot een knappe redding, al was het wel vanuit buitenspel. Voor Oblak bleef het nadien geen moment rustig. De doelman hield Atletico nog maar eens overeind op een lage knal van Oxlade-Chamberlain en ook Firmino kreeg de bal van dichtbij niet voorbij de Sloveen.

 

Het bleef éénrichtingsverkeer en de 2-0 bleef ook in de lucht hangen. Na een afgeblokt schot van Salah leek Robertson de klus dan toch te klaren voor Liverpool, maar zijn kopbal strandde op de lat. De belegering van het Atletico-doel ging onverminderd voort. Alexander-Arnold was de volgende die kennis maakte met de keeperskwaliteiten van Oblak.

 

De doelman bleef de reddingen opstapelen. Ook bij een nieuwe poging van Wijnaldum stond hij pal. Liverpool bleef alles op alles zetten. De mooiste actie kwam nog van Salah, maar zijn fraaie dribbel kreeg geen orgelpunt. Vlak voor einde kreeg Liverpool bijna een koude douche. Op de Madrileense bank werden ze gek van vreugde toen Saùl scoorde, maar zijn goal werd afgekeurd voor buitenspel.

Llorente knalt Atletico naar de kwartfinales

Verlengingen dus en die konden niet beter beginnen voor Liverpool. Firmino kopte eerst nog op de paal, maar in de herneming was het wél raak. Dolle vreugde bij de thuissuporters, maar nog geen 3 minuten later ging Liverpool van de hemel naar de hel.

 

Doelman Adrian leverde de bal zomaar in bij Félix en die zette Llorente op weg naar de aansluitingstreffer. De Spanjaard bewees zo het gelijk van trainer Simeone die hem kort na de rust ingebracht had voor een misnoegde Costa. Net voor het einde ontpopte Llorente zich nog wat meer tot een gouden wissel toen hij met een knappe plaatsbal Liverpool helemaal KO sloeg.

 

De tweede verlenging werd zo een overbodige epiloog. Klopp probeerde tevergeefs het tij nog te keren met de inbreng van Origi en Minamino. Bij Atletico maakten de invallers wél het verschil. Kort voor het einde stuurde Llorente Morata diep en die plaatste de kers op de taart met de 2-3.

Fase per fase

120+3'

Einde

Voor titelverdediger Liverpool eindigt de Champions League dit jaar in de 1/8e finales. Na zinderende verlengingen wint Atletico met 2-3 op Anfield. Marcos Llorente was dé Madrileense matchwinnaar met 2 goals.
120+3'
120+1'
goal
Liverpool
2-3
Atlético Madrid
Álvaro Morata
Atlético Madrid
120+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
120'

Morata plaatst het orgelpunt

Morata zet de kers op de taart voor Atletico! Hij wordt perfect gelanceerd en laat Adrian kansloos achter. Titelverdediger Liverpool is helemaal uitgeteld.
120'
Atlético Madrid
119'
Atlético Madrid
119'
Morata krijgt het nog even aan de stok met Alexander-Arnold aan de cornervlag. Beiden gaan hoofd aan hoofd staan. Scheidsrechter Makkelie lost het op met een gele kaart voor elk. Opvallend genoeg de eerste kaarten van de wedstrijd.
116'
De supporters van Atletico bouwen een feestje. Liverpool geeft niet langer de indruk dat het nog voor een ommekeer kan zorgen.
113'
Klopp gooit ook Minamino nog in de strijd. Hij neemt de plaats in van doelpuntenmaker Firmino.
110'
Origi laat zich een eerste keer zien, maar zijn schot is niet gekadreerd. De moed zinkt Liverpool stilaan in de schoenen.
109'
Liverpool heeft nog 2 goals nodig en blijft er alles aan doen. Voor Atletico is de opdracht duidelijk: verdedigen alsof hun leven ervan afhangt.
108'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
107'
Atletico zakt bijzonder ver terug en dat is natuurlijk om problemen vragen. Maar gelukkig kunnen ze weer rekenen op Oblak bij een poging van Mané.
106'

Start tweede verlenging

Atletico begint met een frisse kracht aan de tweede verlenging. Gimenez neemt de plaats in van Correa. Bij Liverpool ruimen Henderson en Wijnaldum plaats voor Fabinho en Origi.
106'