• home
 • video
 • pas verschenen

  De match die er eigenlijk nooit een was: machtig Bayern stoot makkelijk door

  heenwedstrijd 3 - 0
  1. 44' - Doelpunt - Tammy Abraham (2 - 1)
  2. 43' - Geel - Emerson Palmieri
  3. 24' - Doelpunt - Ivan Perišic (2 - 0)
  4. 10' - Doelpunt strafschop - Robert Lewandowski (1 - 0)
  5. 8' - Geel - Willy Caballero
  1. 83' - Doelpunt - Robert Lewandowski (4 - 1)
  2. 81' - Verv. Tammy Abraham door Olivier Giroud
  3. 81' - Verv. Serge Gnabry door Javi Martínez
  4. 76' - Doelpunt - Corentin Tolisso (3 - 1)
  5. 71' - Verv. Joshua Kimmich door Álvaro Odriozola
  6. 71' - Verv. Thiago door Corentin Tolisso
  7. 64' - Verv. Ivan Perišic door Philippe Coutinho
  8. 63' - Verv. Jérôme Boateng door Niklas Süle

  Bayern München heeft een (door blessures geteisterd) Chelsea alle hoeken van het veld laten zien. De Londenaren moesten 3 doelpunten goedmaken, maar kregen er nog eens 4 om de oren. Bayern stoot zo door naar de kwartfinales, waar het Barcelona ontmoet.  

  Bayern München - Chelsea in een notendop

  • Sleutelmoment: Al na 10 minuten lokte Robert Lewandowski een strafschop uit. De Poolse sluipschutter zette de elfmeter om, de hoop van Chelsea werd al snel de kop ingeduwd.
  • Man van de Match: Wie anders dan Lewandowski komt die eer toe. 2 doelpunten en een voet in de andere goals. De Gouden Bal had ie wel verdiend.
  • (Trieste) statistiek: Chelsea zet een ongelukkig record neer. Het incasseert 16 doelpunten deze Champions League-campagne. Het deed nooit slechter.
  • (Sterke) statistiek: Robert Lewandowski was betrokken bij alle 7 doelpunten uit de heen- en terugmatch. Beestig.

  Wedstrijd duurt eigenlijk maar 10 minuten

  De heenwedstrijd op Stamford Bridge draaide uit in een 0-3-pandoering voor Chelsea. De Londenaren kampten voor de terugwedstrijd met heel wat blessures, maar hoopten ongetwijfeld op een mirakel à la Liverpool vs Barcelona vorig jaar.

   

  Maar daar kwamen ze even bedrogen uit. Na amper 10 minuten spelen ging de bal op de stip. Lewandowski dribbelde zich een weg in de zestien, doelman Caballero beging de fout. De Pool zette de elfmeter koelbloedig om. De schamele kansen om door te stoten voor Chelsea smolten als sneeuw voor de zon.

   

  De treffer van Perisic deed de Londense boeken helemaal dichtvliegen. Al deed de aansluitingstreffer van Hudson-Odoi enkele eenzaten nog dromen van meer. Maar de VAR stak er een stokje tussen. De teennagel van Abraham stond buitenspel, de nul bleef op het bord.

   

  Bayern-doelman Neuer had niet veel werk en leek wel medelijden te hebben met de Chelsea-aanval, die geen kansen in elkaar kon boksen. De Duitser kon een schot niet klemmen, Abraham tikte binnen: 2-1.

  Chelsea sleept zich naar het laatste fluitsignaal

  Na de rust waren de kansen voor de bezoekers op één hand te tellen. Bayern regisseerde de wedstrijd, Chelsea figureerde voor wat het waard was. 

   

  Met nog een kwartier op de klok ging het licht volledig uit in de Chelsea-verdediging. Invaller Tolisso kon als een vrije volgel zomaar binnenkoppen. Een afstraffing was nu helemaal in de maak.

   

  De late treffer van Lewandowski (zijn 13e deze Champions League-campagne) had het laatste woord in deze wedstrijd, die er eigenlijk nooit een was.

   

  Bayern München stoot door naar de kwartfinales en lijkt favoriet voor de eindzege. Maar in de volgende ronde ontmoet het wel FC Barcelona, die andere favoriet. Een finale avant la lettre!

  De ene statistiek is de andere niet

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. EINDE. Het laatste fluitsignaal weerklinkt, Bayern München overklast Chelsea en stoot door naar de kwartfinales van de Champions League. Daar treft het hoogstwaarschijnlijk Barcelona. Een finale avant la lettre!  .
  2. +2. We doen er 2 minuutjes bij. Dat zijn er 2 meer dan ze er bij Chelsea nog zin in hebben.  . tweede helft, minuut 89.
  3. tweede helft, minuut 89. Chelsea-coach Lampard bijt zijn nagels stuk op de bank. Van de spanning zal het niet zijn, vermoeden we. Frustratie dan maar? .
  4. tweede helft, minuut 84. Lewandowski doet er nog eentje bij. De afstraffing is compleet: Lewandowski buffelt een voorzet voorbij Caballero, goed voor zijn 13e doelpunt deze Champions League-campagne.  .
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 83 door Robert Lewandowski van FC Bayern München. 4, 1.
  6. tweede helft, minuut 83. Süle, nog een andere invaller, laat ook nog eens iets zien. De verdediger levert een schicht af richting Caballero, deze keer is de Chelsea-doelman wel paraat. .
  7. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Chelsea, Olivier Giroud erin, Tammy Abraham eruit
  8. tweede helft, minuut 81. Een poging van Kanté is goed bedoeld, maar belandt in een universum hier ver vandaan. Neen, dit is niet de avond van Chelsea.  .
  9. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij FC Bayern München, Javi Martínez erin, Serge Gnabry eruit