1. 12' - Doelpunt strafschop - Memphis Depay (0 - 1)
UEFA Champions League - speeldag 2 - 07/08/20 - 21:00
12'
Memphis Depay
0 - 1
12'

Juventus is er niet in geslaagd om de kwartfinales van de Champions League te bereiken. Het won op eigen veld wel met  2-1 van Lyon, maar dat was onvoldoende om de 1-0-nederlaag uit de heenwedstrijd uit te vegen. Jason Denayer en co zetten hun Europese tocht voort.

Juventus - Lyon in een notendop:

• Sleutelmoment: Al na amper 10 minuten krijgt Lyon een discutabele penalty na een vermeende overtreding van Bentancur. Depay laat de kans niet liggen en deelt Juventus zo een tik uit waar de thuisploeg nooit meer helemaal van herstelt.

• Man van de match: Het levert hem dit keer niks op, maar Ronaldo was toch maar weer de man die de aandacht naar zich toezoog. Met twee goals, z'n tweede was een absolute parel, stak hij ruim boven het maaiveld uit bij een flets Juventus.

• Opvallend: Het is de allereerste keer dat Juventus uitgeschakeld wordt door een Franse ploeg in de knockout-fase van een Europese competitie.

Depay scoort en veroorzaakt penalty

De bleke prestatie in Lyon waren ze na ruim 5 maanden misschien al vergeten bij Juventus, de 1-0-nederlaag stond er wel nog steeds. Het zou dus knokken worden voor een plaats in de kwartfinales en de opdracht werd er na amper 10 minuten niet makkelijker op voor de Italiaanse recordkampioen.

Bentancur leek zuiver de bal te spelen bij een tackle op Aouar, maar scheidsrechter Zwayer én de VAR zagen dat toch anders. Penalty dus en Depay zette die met een flegmatieke panenka fraai om. Juventus reageerde met een heerlijke dribbelactie van Bernardeschi, Marcelo ontnam hem met een ultieme tackle de kers op de taart.

Juventus stond voor een herculestaak: 3 keer scoren tegen een goed georganiseerd Lyon. Lopes werd even getest op een kopbal van Higuain, maar 5 minuten voor de rust moest de doelman pas écht zijn kunnen bewijzen. Met een heerlijke redding voorkwam hij dat Ronaldo een vrije trap in doel krulde.

De 1-1 kwam er uiteindelijk toch, want ook Juventus kreeg een penalty na hands van Depay op een vrije trap van Pjanic. Een kolfje naar de hand van Ronaldo en de Portugees ontgoochelde niet: 1-1, het doelpunt van de hoop voor Juventus.

Ronaldo geeft Juventus hoop, maar Lyon kraakt niet

Wie een Turijnse blitzstart verwachtte in de tweede helft, kwam bedrogen uit. De thuisploeg stapelde de slordigheden op, met Cuadrado als treurige exponent. Maar zelfs wanneer Juventus vierkant draait, komt de klasse van Ronaldo bovendrijven. Met een heerlijk en snoeihard afstandsschot bracht hij Juventus op het uur op voorsprong.

Een flinke tik voor Lyon, dat plots niet meer uit de omknelling raakte. Bonucci kopte rakelings naast en ook Higuain liet een kans op de 3-1 liggen. Dan moest Ronaldo het maar weer doen, maar ook hij kreeg zijn kopbal niet binnen het doelkader.

De klok tikte verder, de frustratie nam toe bij Juventus. Lopes werd nauwelijks nog in de problemen gebracht en de thuisploeg zag ook Dybala nog geblesseerd uitvallen. Lyon vocht voor wat het waard was en dat bleek genoeg voor een stek in de kwartfinales. Voor Juventus zit het seizoen er definitief op.

90+6'

Lyon kegelt Juventus uit het kampioenenbal. De ploeg van Jason Denayer ging met 2-1 onderuit in Turijn, maar stoot door naar de kwartfinales dankzij de 1-0-overwinning in de heenwedstrijd.

90+3'

Bij Lyon houden ze hun adem in, want Ronaldo gaat nog maar eens achter een vrije trap staan. Tot grote opluchting van de bezoekers wordt zijn schot in hoekschop gedevieerd. Die levert niks op.

90+1'

90'

6 minuten extra

Juventus krijgt nog 6 minuten om een derde keer te scoren. Lyon moet nog even standhouden.

89'
Olympique Lyon
89'

Marçal gaat aan de noodrem trekken bij een snedige tegenaanval van Juventus. De gele kaart is helemaal terecht, maar de angel is wel weer uit deze kansrijke aanval gehaald.

87'

Daar is gele kaart nummer 8! Caqueret is de volgende die in het boekje van Zwayer belandt.

87'
87'

Bij Lyon blijven ze maar wat graag liggen na een overtreding van Bonucci. De klokt tikt in het voordeel van de bezoekers, bij Juventus neemt de frustratie zichtbaar toe.

83'

Dybala valt geblesseerd uit

Het wordt een kortstondig optreden voor Dybala. De Argentijn heeft zich geblesseerd en kan niet meer voort. Olivieri neemt zijn plaats in.

81'

Zwayer zwaait met kaarten

Ook Sarri loopt zowaar tegen een gele kaart aan. Scheidsrechter Zwayer heeft het er maar druk mee vanavond.

81'

De tijd begint nu toch te dringen voor Juventus. Nog 10 minuten reguliere speeltijd. Spaart Ronaldo nog een beslissende klasseflits op?

79'

Opnieuw een hectische fase in de zestien. Bij Lyon willen ze een strafschop na een tussenkomst van Ramsey, maar Zwayer ziet er geen graten in. Cornet pakt nog geel voor protest. De 7e gele kaart al in deze wedstrijd.

76'
76'

Bijna Ronaldo met zijn derde!

Ronaldo komt akelig dicht bij zijn derde van de avond en de goal van de kwalificatie. Op een hoekschop torent hij hoog boven iedereen uit, maar hij kan zijn kopbal onvoldoende drukken.