Ga naar de inhoud
Haaland is opnieuw de held bij Dortmund.

Wie anders? Sensatie Haaland flikt het ook voor Dortmund in Europa

 di 18 februari 2020 22:49
PSG
einde
2-0
BVB
  1. 44' - Geel - Axel Witsel
  1. 59' - Geel - Neymar
  2. 67' - Verv. Thorgan Hazard door Giovanni Reyna
  3. 69' - Doelpunt - Erling Haaland (1 - 0)
  4. 75' - Doelpunt - Neymar (1 - 1)
  5. 87' - Geel - Thomas Meunier
UEFA Champions League - speeldag 1 - 18/02/20 - 21:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
69'
Erling Haaland
69'
Erling Haaland
1 - 0
75'
Neymar
1 - 1
Neymar
75'

Erling Haaland (19) heeft zijn doelpuntenteller in de Champions League op 10 rozen gezet. Het Noorse fenomeen scoorde 8 keer voor RB Salzburg in de groepsfase en zette vanavond in het shirt van Dortmund in de 1/8e finales nog eens 2 streepjes achter zijn naam. PSG was deze keer het kind van de rekening: 2-1. Thomas Meunier is geschorst voor de return. 

Borussia Dortmund – Paris Saint-Germain in een notendop:

  • Sleutelmoment: Neymar maakt in de 75e minuut het o zo belangrijke uitdoelpunt voor PSG, maar amper 120 seconden later zorgt Haaland met een weergaloze pegel voor hét moment van de match en een mentale tik voor de miljoenenploeg uit Parijs.
  • Man van de match: We kunnen er niet om heen en moeten het blijven schrijven: Erling Haaland is een fenomeen. 
  • Opvallend: Erling Haaland is de eerste tiener ooit die 10 CL-goals in één campagne weet te maken. 

Het journaal laat met o.a. de Haaland-show in Dortmund-PSG

Verwachte spektakel blijft uit in intense eerste helft

Een spektakelstuk, dat werd door menig voetbalkenner verwacht van de 1/8e finale tussen Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain. Beide ploegen vinden al een gans seizoen vlot de weg naar doel en met Haaland langs Duitse en Mbappé en Neymar langs Franse kant stonden er een aantal blikvangers tussen de lijnen. Ook onze landgenoten Witsel, Hazard en Meunier mochten starten.

 

Het verwachte spektakel bleef voor de rust helaas uit. Haaland werkte wel hard, maar kreeg amper vrijheid van Thiago Silva en Marquinhos. Mbappé en Neymar botsten voor PSG telkens weer op de brede basten van Hummels en Zagadou. De eerste helft was dan wel kansarm, door de intensiteit van de duels en de kolkende sfeer in het Signal Iduna Park zat iedereen wel de hele tijd op het puntje van zijn stoel.

Haaland slaat ook Parijzenaren met verstomming

Hetzelfde spelbeeld kregen we ook nog dik twintig minuten in de tweede helft te zien, maar dan achtte Haaland zijn moment gekomen. De Noor reageerde vliegensvlug bij een scrimmage voor de neus van Navas en opende na driekwart wedstrijd verdiend de score voor de Borussen.


PSG kwam door een sterk Duits blok niet zo vaak in het stuk voor, maar wist met wat meeval toch het belangrijke uitdoelpunt te maken. Het mocht daar wel de verdedigers van Dortmund voor danken, die even de aandacht lieten verslappen en Mbappé zomaar vrije baan gaven. De Fransman bediende Neymar voor een lege kooi en die liet de kans uiteraard niet liggen: 1-1.


Hoewel de gelijkmaker een fikse tik voor Dortmund was, werden de ruggen bij de thuisploeg meteen weer gerecht. Een handvol minuten later deed Erling Haaland de rest. Op aangeven van de ingevallen Reyna liet hij de monden van vriend en vijand openvallen met een weergaloze schicht.

 

Dortmund pakt dankzij zijn Noorse wonderkind verdiend de overwinning tegen een matig PSG, maar door het doelpunt van Neymar belooft het op 11 maart wel nog spannend te worden in de return in het Parc des Princes.

Witsel: "Nagenoeg perfect", Meunier: "Je ziet vermoeidheid bij de spelers"

  • Axel Witsel (Borussia Dortmund): “Deze prestatie was nagenoeg perfect, maar het tegendoelpunt is jammer. We hebben erg goed gespeeld en onze organisatie was puik. We waren zonder de bal zeer agressief, maar in de goeie betekenis van het woord. We wisten dat we Neymar en Mbappé geen tijd en ruimte mochten geven. Wij waren ook veel gevaarlijker dan zij, maar er volgt nog een terugmatch. Haaland? Hij is een toekomstige topper. Hij kan nog veel verbeteren en we willen hem hier zo lang mogelijk houden.”
  • Thomas Meunier (PSG): “Deze match was lastig, intens en veeleisend. Misschien verdienden we een gelijkspel, maar onze prestatie was niet zo goed. We hebben te weinig kansen afgedwongen en dat is onze eigen verantwoordelijkheid. We waren in de laatste 20 meter niet zo scherp. Je ziet vermoeidheid bij de spelers. We hebben sinds begin dit jaar al veel matchen gespeeld. We moeten nu gefocust blijven, goed uitrusten en leven als profs. Of we nu de druk voelen, omdat we niet nog eens mogen falen in deze fase? Druk is er elke dag, niet alleen in de Champions League. We moeten ons altijd bewijzen. Dit was niet onze beste match, maar ik heb goeie hoop voor de return.”
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fase per fase

90+3' tweede helft
90+3'

Afgelopen!

Wel spektakel na de rust: Dortmund wint met 2-1 van PSG dankzij sensatie Erling Haaland, die 2 keer scoorde.
90+2'
Marquinhos probeert het nog met een afstandsschot. PSG krijgt nog een hoekschop. Thiago Silva kopt de voorzet van Neymar nipt over.
90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
90'
Er worden twee minuten bijgeteld.
89'
Meunier breekt een tegenaanval af en krijgt geel. Onze landgenoot is geschorst voor de return.
87'
Paris Saint-Germain
86'

3-1 blijft uit

Haaland zet nu eens zelf een actie op. Sancho neemt over en tikt breed op Hakimi, die vanuit een schuine hoek voorlangs trapt.
84'
De laatste zes minuten van de reguliere speeltijd zijn ingegaan. Can krijgt verzorging na een tik van Verratti.
83'
81'

Mbappé op de paal!

Het zit er nog lang niet op hier in Dortmund. Mbappé krijgt een halve meter vrijheid en poeiert met zijn linker tegen de paal. Krijgen we nog doelpunten te zien in de slotfase?
77'

Haaaaaaalaaaaaaaaand!

Wat een fenomeen! Erling Haaland smoort met een weergaloze pegel de opflakkering van PSG meteen weer in de kiem. Noorse oerkracht, een wereldgoal!
76'
75'
75'

Neymar met de belangrijke uitgoal!

Onze woorden zijn nog niet koud of het o zo belangrijke uitdoelpunt voor PSG staat op het bord. Mbappé profiteert van slap verdedigend werk bij BVB en bedient Neymar voor een lege kooi: 1-1.
73'
73'
Het Signal Iduna Park davert. Met nog twintig minuten op de klok en een 1-0-voorsprong heeft Dortmund alles onder controle.
72'