Penaltyfout zadelt Tottenham met een lastige klus op

  terugwedstrijd 0 - 3
  1. 33' - Geel - Timo Werner
  2. 12' - Geel - Marcel Sabitzer
  3. 10' - Geel - Giovani Lo Celso
  1. 90+4' - Geel - Erik Lamela
  2. 83' - Verv. Konrad Laimer door Emil Forsberg
  3. 77' - Verv. Patrik Schick door Yussuf Poulsen
  4. 74' - Verv. Christopher Nkunku door Amadou Haidara
  5. 72' - Geel - Christopher Nkunku
  6. 64' - Verv. Dele Alli door Tanguy N'Dombele
  7. 64' - Verv. Gedson Fernandes door Erik Lamela
  8. 58' - Doelpunt strafschop - Timo Werner (0 - 1)
  9. 56' - Geel - Ben Davies
  58'Timo Werner0 - 1

  De finalisten van vorig seizoen hebben een slechte beurt gemaakt in de 1/8e finales van de Champions League. Liverpool verloor gisteren met 1-0 van Atletico, Tottenham ging voor eigen volk onderuit. RB Leipzig begint op 10/03 met een 0-1-bonus aan de return.

  Tottenham Hotspur – RB Leipzig in een notendop:

  • Sleutelmoment: Kort na de rust zet Leipzig zijn overwicht om in een (strafschop)doelpunt. Na de rake elfmeter van Werner kiezen de bezoekers voor de organisatie. Tottenham loopt zich nadien keer op keer stuk op de Duitse muur.
  • Man van de match: Werner en Schick kregen veel vrijheid en dwongen zo ook een pak kansen af voor Leipzig. Veel van die mogelijkheden werden gecreëerd door Angelino, die op links ongrijpbaar was voor Aurier.
  • Opvallend: Leipzig-coach Julian Nagelsmann is met zijn 32 jaar en 211 dagen de jongste veldheer ooit in de Champions League die een wedstrijd in de knock-outfase wint.

  Het journaal laat met o.a. Tottenham-Leipzig in de CL

  Verschroeiende start van de bezoekers, thuisploeg geraakt niet aan de overzijde

  Spurs-coach José Mourinho moest het zonder Son en Kane stellen tegen Leipzig, dat met Timo Werner wel over een spits in bloedvorm beschikte. Mourinho opteerde dan maar voor een opstelling zonder echte spits. Lucas Moura was de meest vooruitgeschoven man, maar Leipzig verhinderde dat die veel in beeld kwam in een eerste helft die volledig werd gedomineerd door de Duitsers.


  Die Roten Bullen wilden op verplaatsing in Londen niet anticiperen op een punt en trokken volle kracht vooruit. Al in de eerste dertig seconden van de wedstrijd moest Lloris twee keer aan de bak. Werner en Schick dreigden voortdurend, Aurier werd op rechts ontelbaar veel keren overlopen door Angelino. Alleen Bergwijn kon een keer op doel trappen voor de thuisploeg, maar Gulacsi reageerde alert. Het was een half mirakel dat Tottenham de rust haalde met de 0-0 nog op het bord.

  Werner steekt Tottenham in vieze papieren vanaf de stip

  Leipzig liet in het begin van de tweede helft de thuisploeg iets vrijer ademen, maar de bezoekers bleven wel domineren in Noord-Londen. Kort voor het uur leverde dat overwicht ook iets op: Laimer werd in de zestien foutief afgestopt door Davies, Werner zette de elfmeter feilloos om.


  Door het uitdoelpunt van Leipzig zat Spurs in vieze papieren, maar een reactie van de Engelsen bleef uit. De jonkies van Leipzig controleerden op indrukwekkende wijze en kregen via Schick zelfs nog de beste kans, maar de Tsjech liet ze liggen voor de Duitsers.

   

  In een mager slotoffensief wist Tottenham enkel nog met afstandsschoten te dreigen. De Spurs lijden een pijnlijke 0-1-nederlaag tegen een volwassen Leipzig en staan voor een erg lastige klus in de terugwedstrijd, die op 10 maart in Saksen wordt gespeeld.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Afgelopen! Tottenham Hotspur zit in vieze papieren na een 0-1-nederlaag tegen Leipzig in de heenwedstrijd van de 1/8e finale van de Champions League. Werner scoorde vanaf de stip. De terugmatch is op 10 maart.
  3. Gele kaart voor Erik Lamela van Tottenham Hotspur tijdens tweede helft, minuut 94
  4. tweede helft, minuut 94. De meegereisde Leipzig-supporters zetten de gezangen in. Dele Alli zit beteuterd toe te kijken vanaf de bank.
  5. tweede helft, minuut 93. Ampadu kan nog amper lopen van de krampen, maar zit wel nog met een been tussen een diepe pass van Bergwijn. Een nuttige tussenkomst, want de hoekschop van Lo Celso waait voorbij iedereen voor doel.
  6. tweede helft, minuut 93. Schotje Winks. Winks probeert het met een afstandsschot dat veel weg heeft van een wanhoopspoging. Nog drie minuten te gaan.
  7. tweede helft, minuut 91. Er worden liefst vijf minuten bijgeteld. Kan de thuisploeg daar wat mee?
  8. tweede helft, minuut 89. Moura kopt over! Moura geeft een klein zetje aan Halstenberg, die zo onder een voorzet gaat. Moura kopt, maar dat is niet zijn specialiteit. .
  9. tweede helft, minuut 88. De tijd tikt genadeloos weg voor de Spurs, die vuur proberen te krijgen in de slotfase, maar Leipzig voorlopig niet uit verband weten te spelen.
  10. tweede helft, minuut 86. Een nieuwe vrije trap voor de Spurs wordt opgeëist door Lamela. Die zoekt de verste hoek, maar Gulacsi houdt vandaag gewoon de nul.
  11. tweede helft, minuut 83. Lo Celso probeert het nog eens met een vrije trap. De bal ligt wat verder dan daarjuist, het schot van de Argentijn strandt in de muur.
  12. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij RB Leipzig, Emil Forsberg erin, Konrad Laimer eruit
  13. tweede helft, minuut 81. N'Dombele wil de boel forceren. De Fransman gaat op dribbel, maar dat is een onmogelijke missie.
  14. tweede helft, minuut 80. Aurier wordt door Halstenberg tegen de grond gewerkt. Ref Çakir laat vreemd genoeg begaan.
  15. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij RB Leipzig, Yussuf Poulsen erin, Patrik Schick eruit
  16. tweede helft, minuut 77. Schick is moegestreden en mag wat vroeger gaan rusten. Poulsen is zijn vervanger.
  17. tweede helft, minuut 76. De thuisaanhang zet de keel nog eens open. Kunnen zij de vlam in de pan jagen?
  18. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij RB Leipzig, Amadou Haidara erin, Christopher Nkunku eruit
  19. tweede helft, minuut 73. Op de paal! Lo Celso mikt de vrije trap prima naar de hoek, maar daar duikt ook Gulacsi naartoe. Met behulp van de paal duwt hij de bal uit zijn doelvlak.
  20. tweede helft, minuut 72. Nkunku met de overtreding voor de eigen zestien. De bal ligt goed voor een linkspoot.