UEFA Champions League - speeldag 1 - 18/02/20 - 21:00
Saúl
4'
Saúl
1 - 0

Titelverdediger Liverpool wacht op Anfield nog een zware opdracht in zijn terugmatch (11/03) van de 1/8e finales in de Champions League. Een slap Liverpool liep tegen een typische Atletico-score aan: 1-0, een terechte overwinning van Atletico. Voor Liverpool is het de 2e nederlaag in 35 wedstrijden in alle competities.

Atletico Madrid - Liverpool in een notendop:

• Sleutelmoment: Na amper 4 minuten was de wedstrijd al beslist, al had niemand dat toen natuurlijk kunnen vermoeden. De vroege treffer van Saúl bleek uiteindelijk voldoende om Atletico een uitstekende uitgangspositie te bezorgen.
  • Man van de match: Diego Costa kreeg een oorverdovend onthaal bij zijn rentree na maanden blessureleed, maar dé held van de Atletico-fans was natuurlijk Saúl Níguez. Enkel Antoine Griezmann heeft met 6 goals meer gescoord voor Atletico dan Saúl (5 goals) in de knock-outfase van de Champions League. Atletico verloor bovendien nog geen enkele match wanneer Saúl scoorde.
  • Opvallend: Voor de A-ploeg van Liverpool is dit pas de tweede nederlaag van het seizoen, na het verlies in de groepsfase van de Champions League bij Napoli. Sindsdien verloor Liverpool in 34 wedstrijden enkel tegen Aston Villa in de League Cup, maar dat was met een fel verjongd team.

Saùl bezorgt Atletico droomstart

Terwijl Liverpool dit seizoen als een sneltrein door de Premier League raast, loopt het voor Atletico allesbehalve op wieltjes in de Primera División. De Madrilenen begonnen dan ook als underdog tegen de titelverdediger, maar dat was niet te merken in de openingsfase.

Atletico trok meteen ten aanval en na amper 4 minuten resulteerde dat al in een voorsprong, ook al was er wat geluk mee gemoeid. Na een hoekschop viel de bal via Fabinho voor de voeten van Saúl en die trof van dichtbij raak: 1-0.

De thuisploeg nam nadien wat gas terug, maar Liverpool kon daar niet echt van profiteren. Integendeel, de meeste dreiging bleef van de thuisploeg komen. Alisson had een prima redding nodig om Morata van de 2-0 te houden.

Had Liverpool dan niks te bieden? Wel, toch bitter weinig. Op het halfuur leverde Oblak de bal zomaar in, maar de gelijkmaker van Salah werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Tien minuten voor het einde was Salah daar opnieuw, dit keer werd zijn plaatsbal nog net in hoekschop gewerkt.

Slap Liverpool kan Atletico niet ontwrichten

Dat moest beter in de tweede helft en dat hadden ze duidelijk begrepen bij Liverpool. Met Origi als vervanger voor Mané namen de bezoekers meteen het initiatief, terwijl Atletico zich terugtrok op de eigen helft.

Het leverde éénrichtingsverkeer op, maar Liverpool raakte niet door de Madrileense muur. Toen Salah dan plots toch eens ruimte kreeg, kopte hij slordig naast. Een magere oogst van een fel begin voor Liverpool en na een kwartier ging de Engelse storm alweer liggen.

Twintig minuten voor het einde kon Morata Atletico een stap dichter bij de kwartfinales brengen. Op aangeven van Lodi had hij de 2-0 aan zijn voet, maar uitglijden op het cruciale moment is dan natuurlijk geen goed idee.

Na Mané haalde Klopp ook Salah naar de kant bij Liverpool. Maar ook zijn vervanger Oxlade-Chamberlain kon geen gensters slaan. Henderson kwam op aangeven van Origi nog het dichtst bij de 1-1, maar de belangrijke uitgoal kwam er uiteindelijk niet voor Liverpool.

Klopp: "Door de sfeer verloren we soms onze concentratie"

"We hebben een goal geslikt, het is nu zo", reageerde Liverpool-coach Jürgen Klopp na afloop. "Het was geen gemakkelijke match. We hadden 70 procent balbezit, maar ze hebben hun voorsprong kunnen vasthouden."

"Atletico zette bijzonder veel druk. Ze verdedigden alsof hun leven ervan afhing. Dat was echt indrukwekkend."

"We hebben goed gespeeld. Maar we hebben niet zoveel goede kansen gecreëerd als we wilden. Door de sfeer in het stadion verloren we soms onze concentratie."

"Ik ben niet ontgoocheld over de manier waarop we gespeeld hebben. Maar onze laatste pass en onze schoten waren niet beslissend. In de terugmatch zullen we alles geven tot het einde."

90+4'

Liverpool moet nog volop aan de bak in de terugwedstrijd om door te stoten naar de kwartfinales van de Champions League. De titelverdediger gaat met 1-0 onderuit bij Atletico Madrid. Saúl opende al na 4 minuten de score.
90+1'
Wordt het dan toch nog spannend voor Atletico? Een uitstekende tussenkomst van Vrsaljko voorkomt een kopbalkans voor Firmino. Die raakt de bal niet vol.
90'

88'

Geel voor Klopp

Klopp verliest even zijn zelfbeheersing na een discutabele fase en wordt meteen tot de orde groepen door scheidsrechter Marciniak. Die toont hem prompt een gele kaart. Simeone grijpt het moment aan om de thuissupporters nog eens op te zwepen.
84'
Atletico graaft zich niet in tijdens deze slotminuten. De thuisploeg dringt Liverpool terug en gaat op zoek naar de 2-0. Liverpool slaagt er zo niet in om druk te ontwikkelen.
82'
79'
De tijd begint toch stilaan te dringen voor Liverpool en de bezoekers krijgen nog een extra klap, want Henderson moet zijn wedstrijd geblesseerd staken. Milner neemt zijn positie in.
77'

Luid gejuich voor Costa

Diego Costa maakt onder luid applaus en gejoel zijn rentree bij Atletico na zijn blessureleed. Voor Correa zit de wedstrijd erop.
73'

Henderson net niet

Dan toch even bibberen voor de Atletico-aanhang. Henderson neemt een voorzet van Origi meteen op de slof, zijn schot gaat rakelings naast.
72'
Klopp grijpt in en haalt na Mané nu ook Salah naar de kant. Oxlade-Chamberlain moet Liverpool een nieuw elan geven.
71'
Lodi is toch aan een sterke wedstrijd bezig. Tot dusver blonk hij uit als aangever, maar nu probeert hij het zelf met een knap schot. Alisson ziet de bal niet zo gek ver naast gaan.
71'
70'

Exit Morata

Morata wordt meteen na zijn ongelukkig moment naar de kant gehaald. De Spanjaard lijkt zich ook wat bezeerd te hebben bij zijn gerateerde schot. Vitolo is zijn vervanger.
68'

Wat een misser van Morata!

Atletico komt er eindelijk nog eens uit en hoe! Lodi legt de bal perfect terug voor de inlopende Morata. De 2-0 lijkt in de maak, maar de spits glijdt ongelukkig weg bij zijn schot. Hier komt Liverpool bijzonder goed weg.
62'
Het was even naar adem happen voor Atletico tijdens de start van de tweede helft, maar intussen is de Engelse storm toch wat gaan liggen. Maar Alisson aan het werk zetten, dat zit er nog niet in.