Bayern München rolt Chelsea na de pauze zonder pardon op

  terugwedstrijd 1 - 4
  1. 45+1' - Geel - Thiago
  1. 90' - Verv. Thiago door Leon Goretzka
  2. 85' - Verv. Serge Gnabry door Corentin Tolisso
  3. 83' - Rood - Marcos Alonso
  4. 76' - Doelpunt - Robert Lewandowski (0 - 3)
  5. 73' - Verv. César Azpilicueta door Pedro
  6. 66' - Verv. Kingsley Coman door Philippe Coutinho
  7. 61' - Verv. Ross Barkley door Willian
  8. 61' - Verv. Olivier Giroud door Tammy Abraham
  9. 54' - Doelpunt - Serge Gnabry (0 - 2)
  10. 51' - Doelpunt - Serge Gnabry (0 - 1)
  11. 50' - Geel - Joshua Kimmich
  12. 49' - Geel - Jorginho

  Bayern München heeft zijn schaapjes al op het droge. In de 1/8e finales van de Champions League ging Chelsea voor eigen volk met de billen bloot. Gnabry (2 keer) en Lewandowski maakten de terugwedstrijd overbodig: 0-3. 

  Chelsea - Bayern in een notendop

  • Sleutelmoment: Bayern München haalt in de eerste tien minuten na de rust verschroeiend uit. Na een dubbele uppercut hangt Chelsea murw in de touwen en daarna is er geen weg meer terug voor de mannen van Lampard.
  • Man van de Match: Naast doelpuntenmakers Gnabry en Lewandowski toonde Alphonso Davies zich op de linksachter. De jonge Canadees koppelt atletisch vermogen aan een precieze linkervoet en is een talent om in de gaten te houden.
  • Opvallend: Fans van Arsenal zullen met een bitterzoet gevoel naar Serge Gnabry gekeken hebben. Die werd doorgestuurd door de Gunners, maar scoorde in deze Champions League in totaal zes keer op bezoek bij hun Londense rivalen Spurs en Chelsea.

  Dapper Chelsea overleeft boeiende eerste helft

  Chelsea en Bayern wilden allebei positief voetballen, maar die instelling kostte de thuisploeg al in de eerste minuut bijna een tegengoal. Müller kon na laag balverlies van Jorginho niet afwerken. De Duitse intenties waren meteen duidelijk, Chelsea had tijd nodig om zijn evenwicht te vinden.

   

  Hoewel de Blues stilaan beter in de wedstrijd zaten, bleven ze onder druk kansjes weggeven. Coman trof het zijnet en Lewandowski botste twee keer op een uitstekend en moedig keepende Caballero. Bij de thuisploeg zorgde een verwarrend voorzet-schot van Barkley voor het grootste doelgevaar. De herboren Müller onderstreepte het Duitse overwicht met een harde krul die rakelings naast de paal zoefde.

   

  Kort voor de rust was diezelfde Müller erg dicht bij een goal. Op zijn typische, schijnbaar onbeholpen manier kopte hij achterwaarts op de lat. Een opgelucht Chelsea had de eerste helft overleefd, maar ging bijna rusten met meer dan het verdiende. Alonso kon een fikse inspanning van Kovacic niet bekronen.

  Bayern haalt zijn sloophamer boven na rust

  De tweede helft begon nog vrij aardig voor de Blues, maar mondde uit in een ware nachtmerrie. Lewandowski kon zelf scoren, maar zag in zijn ooghoek Gnabry aanstormen en schotelde hem de niet te missen 0-1 voor. Chelsea moest nu echt op zoek naar een goal en zette de deur iets wijder open.

   

  Dat was een slecht idee, want een paar minuten later werd de Engelse defensie gefileerd door een dubbele een-twee tussen Lewandowski en Gnabry. Die laatste legde zijn en Bayerns tweede van de avond gekruist voorbij Caballero. De Duitsers wrongen met de 0-2 de fut uit de lijven bij Chelsea én de spanning uit de wedstrijd. De waardeverhoudingen waren pijnlijk duidelijk geworden.

   

  Een kwartier voor tijd zette Davies zijn turbo nog eens aan. Hij denderde voorbij drie blauwe kegeltjes en legde de 0-3 piekfijn op de voet van Lewandowski. Invallers Willian en Pedro probeerden de motor van Chelsea nog vergeefs aan te zwengelen. Stamford Bridge werd zelfs een 0-4 bespaard toen Lewandowski ongewild de kopbal van Goretzka blokte, maar de terugmatch lijkt nu al zo goed als overbodig.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Afgelopen! Bayern rolt Chelsea na de rust netjes op. Gnabry en Lewandowski zorgden voor de duidelijke 0-3 cijfers, de terugmatch in München lijkt helemaal overbodig.
  3. tweede helft, minuut 91. Terwijl de wedstrijd doodbloedt, vervangt Goretzka Thiago. Die kopt meteen een hoekschop hard in, maar het is Lewandowski die de 0-4 ongewild in de weg staat.
  4. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij FC Bayern München, Leon Goretzka erin, Thiago eruit
  5. tweede helft, minuut 89. Pedro pikt de bal mee, maar er volgen amper ploegmaats. De bezoekers zwermen dan weer met z'n drieën rond de kleine Spanjaard.
  6. tweede helft, minuut 87. Als Bayern zin heeft, kan het nog een paar minuten kat en muis spelen met tien weerloze Engelsen.
  7. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij FC Bayern München, Corentin Tolisso erin, Serge Gnabry eruit
  8. tweede helft, minuut 84. Exit Alonso! De VAR roept scheids Turpin naar het scherm. Daar ziet de Fransman duidelijk dat de linksachter van Chelsea Lewandowski twee kletsen verkoopt en dus moet inpakken. Pijnlijke aftocht.
  9. Rode kaart voor Marcos Alonso van Chelsea tijdens tweede helft, minuut 83
  10. tweede helft, minuut 82. Slachtoffers. Abraham loopt zich te pletter op Boateng, die kronkelend blijft liggen. Aan de overkant is Lewandowski even duizelig na een beuk van Alonso.
  11. tweede helft, minuut 80. Ook Pedro zwiept een harde voorzet naar Abraham, die alweer roestig reageert.
  12. tweede helft, minuut 79. Als er bij de Blues nog enige hoop was, is die nu helemaal verdwenen. Er zijn de laatste jaren gekke dingen gebeurd in de Champions League, maar dit geeft Bayern nooit meer weg.
  13. tweede helft, minuut 76. Lewa pikt zijn goal mee! Robert Lewandowski doet het na zijn twee assists zelf, al heeft hij amper werk op te knappen na een monumentale inspanning en afgemeten aflegger van Davies. Indrukwekkend!
  14. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 76 door Robert Lewandowski van FC Bayern München. 0, 3.
  15. tweede helft, minuut 75. Eventjes Chelsea. Een voorzet van Willian flitst voorbij de kooi van Neuer. Abraham vertrekt te laat om af te werken.
  16. tweede helft, minuut 74. De jonge Davies schudt nog eens een sprint uit zijn benen. Samen met David van Gent moet hij de nationale ploeg van Canada naar een hoger niveau kunnen tillen.
  17. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Chelsea, Pedro erin, César Azpilicueta eruit