Leipzig kegelt Atlético en Carrasco uit de Champions League

  1. 90+6' - Geel - José María Giménez
  2. 90+2' - Verv. Koke door Felipe
  3. 90+2' - Verv. Marcel Sabitzer door Nordi Mukiele
  4. 88' - Doelpunt - Tyler Adams (2 - 1)
  5. 87' - Geel - Amadou Haidara
  6. 83' - Verv. Christopher Nkunku door Amadou Haidara
  7. 83' - Verv. Dani Olmo door Patrik Schick
  8. 82' - Geel - Kevin Kampl
  9. 72' - Verv. Konrad Laimer door Tyler Adams
  10. 72' - Verv. Diego Costa door Álvaro Morata
  11. 71' - Doelpunt strafschop - João Félix (1 - 1)
  12. 70' - Geel - Lukas Klostermann
  13. 62' - Geel - Renan Lodi
  14. 58' - Verv. Héctor Herrera door João Félix
  15. 50' - Doelpunt - Dani Olmo (1 - 0)
  50'Dani Olmo1 - 0
  71'João Félix1 - 1
  88'Tyler Adams2 - 1

  RB Leipzig heeft voor een verrassing gezorgd. In de kwartfinale was het zonder topschutter Timo Werner te sterk voor het Atlético Madrid van Yannick Carrasco.  De beslissende goal viel pas een handvol minuten voor affluiten.

  Leipzig - Atlético kort samengevat

  • Sleutelmoment: Die van Leipzig laten zich niet ontmoedigen door de gelijkmaker van Atlético en blijven, ondanks vermoeide ledematen, hun eigen spel spelen. Daar worden ze in het slot rijkelijk voor beloond.
  • Man van de Match: Centraal in de Oost-Duitse defensie stond met Dayot Upamecano een Franse rots in de branding. Hij speelde met Costa en Llorente alsof het lappenpoppen waren en was ook voorin gevaarlijk.
  • Opvallend: De opmars van Leipzig naar de top van Europa is opvallend. De club werd pas elf jaar geleden opgericht en speelt pas vier seizoenen op het hoogste niveau. En nu wacht dus een halve finale in de Champions League.

  Tactisch steekspel in de eerste helft

  Leipzig, een nieuwkomer in deze fase van het kampioenenbal, moest het rooien zonder Werner. Die wilde de voorbereiding van zijn nieuwe club Chelsea meemaken. De Duitsers lieten het niet aan hun hart komen en begonnen vrank en vrij. Halstenberg ramde de eerste kans nogal onhandig over.

   

  Toen het energieniveau bij de Roten Bullen wat zakte, werd duidelijk dat de afwezigheid van Werner toch doorwoog. Atlético kwam zelf beter in de wedstrijd, zij het zonder spitsen Costa en Llorente te bereiken. Het was centrale verdediger Savic die Gulacsi bijna verraste met een vallende kopbal. Carrasco vuurde na een puike een-twee met Lodi op de keeper.

   

  Gaandeweg reed de wedstrijd zich vast. Een vreselijke botsing tussen Savic en Halstenberg haalde het ritme er helemaal uit. Beide slachtoffers hadden een hoofdwonde en kregen een tulband aangemeten. Pas helemaal aan het eind van de eerste helft mikte Upamecano nog een kopbal recht op Oblak.

  Late goal van Adams wipt Atlético

  Ook in de tweede helft toonde Leipzig als eerste de drang om aan te vallen en ditmaal werd het ook beloond. Olmo knikte na een lang uitgesponnen aanval de voorzet van Sabitzer overhoeks binnen. Atlético moest het geweer van schouder veranderen, maar had daar wat tijd voor nodig.

   

  Pas toen Simeone de jonge Joao Félix inbracht, zag je de wedstrijd enigszins kantelen. Lodi probeerde eerste een strafschop te versieren, maar daar trapte scheids Marciniak niet in. Joao Félix dwong er wat later dan maar zelf eentje af en mikte die ook nog eens zelf tegen de touwen. Atléti had de wind in de zeilen en Carrasco zag een pegel afgeblokt.

   

  In een nerveus slot was het echt een dubbeltje op zijn kant. Leipzig had het geluk aan zijn zijde. Angelino keek wel slim en legde de bal gepast achteruit, maar de knal van invaller Adams had een flinke afwijking op het lichaam van Giménez nodig om voorbij Oblak te zeilen. Daar maalden de Duitsers niet om, zij nemen het in de halve finale op tegen PSG.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 98. Einde! RB Leipzig zit in de halve finale van de Champions League! De Duitsers wankelden even toen Joao Félix met een strafschop de openingsgoal van Olmo uitwiste, maar een late afgeweken treffer van Adams kegelde Atlético uit het toernooi. .
  3. Gele kaart voor José María Giménez van Atlético Madrid tijdens tweede helft, minuut 96
  4. tweede helft, minuut 94. Felipe, de Braziliaanse verdediger, moet voorin bij Atlético oorlog maken. Gulacsi is erdoor in de war en gaat de mist in, Carrasco nagelt de afvallende bal in het pak. .
  5. tweede helft, minuut 92. Er komen vijf minuten toegevoegde tijd bij. .
  6. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Atlético Madrid, Felipe erin, Koke eruit
  7. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij RB Leipzig, Nordi Mukiele erin, Marcel Sabitzer eruit
  8. tweede helft, minuut 91. Sabitzer heeft een slag gekregen. Of hij nu echt pijn heeft of niet, de Oostenrijker steelt hier belangrijke seconden door op de grond te blijven liggen. .
  9. tweede helft, minuut 89.
  10. tweede helft, minuut 89. Gelukje voor Adams! Angelino blijft goed kijken schuift de bal achteruit, buiten het bereik van de achterlijn van Atlético. De knal van Tyler Adams wijkt af op de moedige tackle van Giménez en zeilt over Oblak in doel. Is dit de beslissing? .
  11. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 88 door Tyler Adams van RB Leipzig. 2, 1.
  12. tweede helft, minuut 88. Haidara staat er nog maar een handvol minuutjes op of hij heeft al een gele kaart aan zijn been. Geen pretje om in te vallen in deze fase van zo'n belangrijke wedstrijd, natuurlijk. .
  13. Gele kaart voor Amadou Haidara van RB Leipzig tijdens tweede helft, minuut 87
  14. tweede helft, minuut 85. De vermoeidheid slaat toe bij de sleutelspelers van Leipzig. Kan Atlético daar nog gebruik van maken voor we verlengingen krijgen? .
  15. tweede helft, minuut 83. Geel voor Kampl. Na Klostermann bij de strafschop is Kampl de tweede speler van Leipzig die op de bon gaat. De Sloveen maakt een opzichtige trekfout op het middenveld. .
  16. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij RB Leipzig, Amadou Haidara erin, Christopher Nkunku eruit
  17. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij RB Leipzig, Patrik Schick erin, Dani Olmo eruit
  18. Gele kaart voor Kevin Kampl van RB Leipzig tijdens tweede helft, minuut 82
  19. tweede helft, minuut 82. Schick en Haidara zullen straks invallen aan Duitse zijde. .