City zal ook dit jaar de Champions League niet winnen na pijnlijke avond

  1. 29' - Geel - Fernandinho
  2. 24' - Doelpunt - Maxwel Cornet (0 - 1)
  3. 12' - Geel - Léo Dubois
  1. 87' - Doelpunt - Moussa Dembélé (1 - 3)
  2. 87' - Verv. Karl Toko Ekambi door Jeff Reine-Adelaide
  3. 84' - Verv. Rodri door David Silva
  4. 79' - Doelpunt - Moussa Dembélé (1 - 2)
  5. 75' - Verv. Memphis Depay door Moussa Dembélé
  6. 74' - Verv. Léo Dubois door Kenny Tete
  7. 70' - Verv. Bruno Guimarães door Thiago Mendes
  8. 69' - Doelpunt - Kevin De Bruyne (1 - 1)
  9. 64' - Geel - Marcelo
  10. 58' - Geel - Rodri
  11. 56' - Verv. Fernandinho door Riyad Mahrez

  Manchester City en de Champions League, het blijft een slecht huwelijk. Een gelijkmaker van Kevin De Bruyne halfweg de tweede helft was niet voldoende voor City na een betwistbare 1-2  en veel te makkelijke 1-3 van Lyon. Twee Franse (PSG en Lyon) en twee Duitse (Bayern en Leipzig) ploegen spelen de halve finales. Jason Denayer is de verrassende laatste Belg in het toernooi.

  Manchester City - Olympique Lyon in een notendop:

  • Sleutelmoment: Vijf minuten voor het einde krijgt Sterling een enorme kans om minstens verlengingen af te dwingen voor Manchester City. De assist van Jesus is op maat, maar Sterling besluit van dichtbij wild over en trekt zo een streep onder het CL-seizoen van City.

   

  • Man van de match: Moussa Dembélé werd pas een kwartier voor het einde tussen de lijnen gedropt, maar dat was genoeg voor de invaller om Lyon naar de halve finales te loodsen. Hij smoorde de oplaaiende hoop bij City in de kiem met zijn eerste treffer en deed het licht definitief uit met de 1-3.
   
  • Opvallend: De Champions League is dit seizoen een vat vol verrassingen. Voor het eerst sinds 1995-1996 zit er geen enkele Spaanse of Engelse ploeg in de halve finales van het kampioenenbal. We krijgen daarentegen 2 Franse (PSG, Lyon) en 2 Duitse teams (Bayern, Leipzig). Slechts 2 landen vertegenwoordigd bij de laatste 4, dat is van 2013 geleden.

  City overtuigt niet, Cornet slaat genadeloos toe

  Doorstoten naar de halve finales van de Champions League, het was Manchester City nog niet gelukt onder Pep Guardiola. Daar moest tegen Lyon dus verandering in komen en de start van City was in elk geval overtuigend. Marçal kon maar net vermijden dat Sterling ploegmakker Jesus al na enkele minuten een grote kans aanbood.

   

  Maar een voorbode van een fel openingsoffensief was het niet. Integendeel. Walker verraste bijna zijn eigen doelman met een terugspeelbal en Ederson moest opnieuw aan de bak op een lage knal van Marçal. City tikte de bal rustig rond, maar diepgang was er nauwelijks.

   

  Diepgang was er wel bij Lyon toen Toko Ekambi gelanceerd werd. Garcia kon hem de bal nog ontfutselen, maar Cornet was goed gevolgd en krulde de bal fraai voorbij de uitgekomen Ederson: 0-1, halfweg de eerste helft.

   

  Tijd om in actie te schieten voor City, maar dat slaagde er ook na de openingsgoal niet in om Lyon in verlegenheid te brengen. Ook De Bruyne kon zijn ploeg niet op sleeptouw nemen. Twee keer prikte hij wel met een vrije trap, evenveel keer stond Lopes pal. Een lage schuiver van Rodrigo bezorgde de doelman iets meer problemen, maar scoren deed City niet.

   

  Kort voor de rust liet De Bruyne nog eens zijn klasse zien met een heerlijke pass op Sterling, maar Cornet bleek ook defensief van goudwaarde voor Lyon en blokte het schot af. 

  Dembélé trapt Lyon naar de halve finales

  Dan moest het maar in de tweede helft gebeuren voor City, maar van een grote metamorfose was geen sprake bij de Engelse nummer 2. Het was opnieuw De Bruyne die voor dreiging zorgde met twee vrije trappen. De eerste werd gepareerd door Lopes, de tweede ging naast.

   

  Twintig minuten voor het einde kwam dan toch de verlossing voor City. Sterling zette Denayer (iets te) makkelijk in de wind en legde de bal perfect klaar voor De Bruyne. Die mikte de gelijkmaker in één tijd buiten het bereik van Lopes.

   

  City rook plots zijn kans en voerde de druk op. Lopes moest Lyon overeind houden op een schot van Jesus en 5 minuten later liet de Braziliaan zélf een enorme kans liggen op aangeven van Sterling.

   

  Net wanneer Lyon het moeilijk had, bracht City zichzelf weer in de problemen. Na slordig balverlies schakelde Lyon snel om. Dembélé kon alleen op Ederson afstormen en nam de doelman te grazen: 1-2. Dat de invaller voorafgaand een fout beging op Cancelo werd door de VAR door de vingers gezien.

   

  City moest plots alles op alles zetten en 5 minuten voor het einde was daar plots dé kans op de 2-2. Sterling had de bal maar voor het intikken op aangeven van Jesus, maar tot wanhoop van Guardiola besloot hij van dichtbij wild over.

   

  Lyon sloeg meteen daarna keihard toe. Ederson zag er niet goed uit op een afstandsschot van Aouar en Dembélé tikte in de herneming zijn tweede van de avond in doel. Een gouden wissel van trainer Rudi Garcia, die zijn team zo verrassend naar de halve finales loodst. City blijft alweer met een kater achter.

  Denayer, nooit in 1e elftal van City, schakelt ex-ploeg uit

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Ook deze jaargang van de Champions League is op een ontgoocheling uitgedraaid voor Manchester City. De Bruyne en co beten hun tanden stuk op het Lyon van Jason Denayer en verloren met 1-3. Alweer sensatie dus, na Juventus kegelt Lyon nu ook Manchester City uit de Champions League. .
  3. tweede helft, minuut 94. De Bruyne mikt weer op Lopes. De Bruyne laat nog eens een klasseflits zien met een nieuwe vrije trap vanuit een scherpe hoek. Lopes heeft er dit keer iets meer moeite mee, maar ranselt de bal wel weer uit zijn doel. .
  4. tweede helft, minuut 91. 5 minuten extra tijd. Nog 5 minuten, dat is al wat Manchester City nog rest om een mirakel te verrichten. Denayer en Lyon liggen op koers voor de halve finales. .
  5. tweede helft, minuut 89.
  6. tweede helft, minuut 88. Foutje Ederson, Dembélé kent geen genade. Boeken toe voor Manchester City. Dembélé is alweer de boosdoener voor de Engelse ploeg. Ederson ziet er niet goed uit op een schot van Aouar en Dembélé kan in de herneming makkelijk zijn tweede van de avond maken. .
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 87 door Moussa Dembélé van Olympique Lyon. 1, 3.
  8. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Olympique Lyon, Jeff Reine-Adelaide erin, Karl Toko Ekambi eruit
  9. tweede helft, minuut 86. Enorme misser van Sterling! Wat een misser van Sterling! Hij krijgt een uitstekende kans aangeboden door Jesus en hoeft de bal maar binnen te tikken. Helaas voor City besluit hij wild en hoog over. Bijzonder pijnlijke misser, Guardiola kan het niet geloven. .
  10. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Manchester City, David Silva erin, Rodri eruit
  11. tweede helft, minuut 84. Lyon-trainer Rudi Garcia glundert. De inbreng van Dembélé bleek een gouden zet. City zit in vieze papieren, de klok tikt ongenadig verder. .
  12. tweede helft, minuut 80.
  13. tweede helft, minuut 79.
  14. tweede helft, minuut 79. Dembélé deelt mokerslag uit aan City. Koude douche voor City, want het moet alweer achtervolgen. Na balverlies bij de Engelsen schakelt Lyon snel om. Dembélé kan alleen afstormen op Ederson en werkt de bal door de benen van de doelman binnen. Bij City hopen ze nog even op een afgelasting voor buitenspel, maar de VAR keurt de goal terecht goed. .
  15. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 79 door Moussa Dembélé van Olympique Lyon. 1, 2.
  16. tweede helft, minuut 78. Sterling dropt de bal aan de tweede paal tot bij Jesus. De 2-1 hangt even in de lucht, maar Jesus mist zijn schot. Hier zat meer in. .
  17. tweede helft, minuut 75. Dubbele wissel bij Lyon. Dubois en Depay moeten plaats ruimen voor Dembélé en Tete. .
  18. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Olympique Lyon, Moussa Dembélé erin, Memphis Depay eruit
  19. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Olympique Lyon, Kenny Tete erin, Léo Dubois eruit
  20. tweede helft, minuut 73. Lopes voorkomt erger voor Lyon. Is de City-trein nu eindelijk vertrokken? Jesus haalt stevig uit, Lopes werkt de bal met een uitstekende reflex in hoekschop. Lyon heeft het nu toch even moeilijk. .