Bayern München trakteert FC Barcelona op de ultieme vernedering

  1. 42' - Geel - Jérôme Boateng
  2. 31' - Doelpunt - Thomas Müller (1 - 4)
  3. 27' - Doelpunt - Serge Gnabry (1 - 3)
  4. 21' - Doelpunt - Ivan Perišic (1 - 2)
  5. 7' - Own goal - David Alaba (1 - 1)
  6. 4' - Doelpunt - Thomas Müller (0 - 1)
  1. 90+2' - Geel - Arturo Vidal
  2. 89' - Doelpunt - Philippe Coutinho (2 - 8)
  3. 85' - Doelpunt - Philippe Coutinho (2 - 7)
  4. 85' - Geel - Joshua Kimmich
  5. 84' - Verv. Leon Goretzka door Corentin Tolisso
  6. 84' - Verv. Alphonso Davies door Lucas Hernández
  7. 82' - Doelpunt - Robert Lewandowski (2 - 6)
  8. 76' - Verv. Jérôme Boateng door Niklas Süle
  9. 75' - Verv. Serge Gnabry door Philippe Coutinho
  10. 70' - Verv. Sergio Busquets door Ansu Fati
  11. 67' - Verv. Ivan Perišic door Kingsley Coman
  12. 63' - Doelpunt - Joshua Kimmich (2 - 5)
  13. 60' - Geel - Jordi Alba
  14. 57' - Doelpunt - Luis Suárez (2 - 4)
  15. 54' - Geel - Luis Suárez
  16. 52' - Geel - Alphonso Davies

  Met een statement om u tegen te zeggen heeft Bayern München zich geplaatst voor de halve finales van de Champions League. De Duitse pletwals tikte FC Barcelona van het kastje naar de muur. De onwaarschijnlijke demonstratie resulteerde in een vooroorlogse uitslag: 2-8.

  Barcelona - Bayern München in een notendop:

  • Sleutelmoment: Dankzij 3 goals in slechts 10 minuten staat Bayern na amper een halfuur plots op een wel erg comfortabele 1-4-voorsprong. De deur naar de halve finales staat dan al wagenwijd open, Barcelona kan nooit meer de indruk wekken dat een remonte nog mogelijk is.

  • Man van de match: Zowel Thomas Müller als Philippe Coutinho scoorde vanavond twee keer én ze deelden ook elk een assist uit. Coutinho deed dat zelfs in amper 7 minuten. Maar Müller was veel beslissender. Zijn goals en assist plaveiden de weg. Toen Coutinho inviel, was de veer bij Barcelona al lang gebroken.

  • Opvallend: 8 keer scoren in een kwartfinale van de Champions League, geen enkele ploeg deed het Bayern voor. De vorige keer dat het Barcelona uit het kampioenenbal kegelde, pakte Bayern uiteindelijk de Beker met de Grote Oren. Meteen ook hun laatste CL-winst, in 2013. Ook opvallend, voor het eerst sinds 2007 zit er geen Spaanse ploeg bij de laatste 4 in de Champions League.

  Het verslag:

  Bayern speelt Barça van kastje naar de muur

  Barcelona-Bayern, het was een finale avant la lettre en een zinderende start beloofde veel goeds. Na amper 4 minuten rondde Müller al een één-twee met Lewandowski af: 0-1. Drie minuten later ging Alaba de mist in op een voorzet van Jordi Alba. Neuer kon de owngoal net niet vermijden.

   

  Kort daarna kon Neuer zich wél onderscheiden toen Semedo Suarez met een heerlijke pass alleen voor de Duitse doelman bracht. Het spel viel geen moment stil. Ook Messi liet zich zien. Met een voorzet op de paal én een knappe dribbel door de Bayern-defensie, al was de afwerking ondermaats.

   

  Tot zover Barcelona, want halfweg de eerste helft was het tijd voor de grote Bayern-show. Na balverlies van Sergi Roberto schakelde de Rekordmeister razendsnel om. Gnabry vond Perisic en vanuit een scherpe hoek nam die Ter Stegen te grazen. Vijf minuten later deed Gnabry het zélf na een heerlijke deviatie van Goretzka. Ter Stegen bleef alweer kansloos achter: 1-3.

   

  Bayern ging verschroeiend tekeer, bij Barcelona konden ze niet volgen. Amper 4 minuten na de 1-3 zette Bayern Barça nog maar eens in hun hemd. Kimmich bracht de bal scherp voor doel en aan de eerste paal tikte Müller zijn tweede van de avond binnen. 

  Barcelona gaat helemaal kopje-onder in de slotfase

  Bayern bleef ook in de tweede helft gas geven, maar het was toch Barcelona dat de weg naar doel vond. Op het uur kapte Suarez Boateng vlotjes uit en ook Neuer werd gepasseerd door de Uruguayaan. Het begin van een comeback of een doekje voor het bloeden? Het laatste, zo bleek al snel.

   

  Enkele minuten later pakte Davies immers uit met dé actie van de wedstrijd. Hij zette Semedo knap in wind, stoomde door langs de achterlijn en legde de bal perfect af voor Kimmich: 2-5.

   

  Barça zag alle kleuren van de regenboog, zelfs de schade beperken lukte niet. Lewandowski had nog niet gescoord en dat konden ze bij Bayern niet laten gebeuren. De Pool zorgde voor de 2-6.

   

  De slotfase werd een ware martelgang voor Barcelona. Het verdedigende werk bij de Catalanen deed pijn aan de ogen en Bayern kende geen genade.

   

  Met twee goals in de laatste 5 minuten zorgde uitgerekend Barcelona-huurling Coutinho voor een onwaarschijnlijke 2-8-eindstand. De complete vernedering voor Barcelona, Bayern is na vanavond nog meer dé favoriet voor de eindzege.

  Müller: "Onze eerste helft was magistraal"

  • Thomas Müller: “Wat een bijzondere avond. Zelfs tijdens die 7-1 met Duitsland tegen Brazilië op het WK van 2014 hadden we nooit zo’n controle over de match. Toen waren we goed, vandaag domineerden we echt op een brutale manier. We wilden dominant zijn vanaf de eerste minuut en onze eerste helft was magistraal. Maar we weten ook dat de volgende match met 0-0 begint. We hadden al veel vertrouwen, maar we weten ook dat we niemand kunnen uitschakelen als we niet het beste van onszelf geven.”
  • Joshua Kimmich: “Ik kan dit moeilijk geloven. We waren zo gefocust vanaf de eerste seconde. We toonden lef en dit resultaat is buitenaards. Maar we zijn nog niet aan ons doel.”
  • Leon Goretzka: "We scoorden als in onze dromen. We zijn nu uiteraard euforisch, want dit is iets heel bijzonders. Het zal even duren voor deze match doordringt, maar vanaf morgen moeten we ons weer concentreren op de volgende match."
  • Hansi Flick (trainer Bayern München): “Thomas (Müller, red.) is tot Man van de Match uitgeroepen en dat is verdiend. Hij gaf het signaal voor onze hoge pressing en heeft een fantastische match gespeeld. Maar de hele ploeg verdient een compliment, omdat de spelers er ook na 5 en 6 goals tot op het einde voor bleven gaan. Dat is gewoon formidabel, maar het is ook onze mentaliteit. Ik was ook bijzonder blij om te zien dat de invallers meteen mee in het ritme zaten en het werk van de anderen gewoon voortgezet hebben. We wisten dat we door hoge druk te zetten Barcelona in de fout konden dwingen om daarvan dan te profiteren. Onze eerste twee kansen leverden meteen twee goals op, dat was het ideale scenario. Dit is een signaal naar de andere ploegen, maar het is ook maar één match. We staan nu weer voor een volgende wedstrijd en die begint opnieuw met 0-0."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 92. Einde. Het is even knipperen met de ogen, maar het staat er echt: 2-8. Bayern overklast Barcelona op een historische Champions League-avond en stoot onbedreigd door naar de halve finales. Barcelona druipt af met de staart tussen de benen. .
  3. Gele kaart voor Arturo Vidal van FC Barcelona tijdens tweede helft, minuut 92
  4. tweede helft, minuut 89. En nog maar eens Coutinho! Barcelona laat zich helemaal afslachten. Alweer bijzonder slap verdedigen bij de Catalanen en Coutinho zegt nog maar eens dankjewel. Met zijn tweede van de avond zorgt hij voor een historische 2-8! .
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 89 door Philippe Coutinho van FC Bayern München. 2, 8.
  6. tweede helft, minuut 86. Barça moet de kelk tot op de bodem ledigen. Het gaat van kwaad naar erger voor Barcelona. Achteraan loopt het helemaal verkeerd en Coutinho profiteert. Bayern straft Barcelona genadeloos af. .
  7. tweede helft, minuut 86.
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 85 door Philippe Coutinho van FC Bayern München. 2, 7.
  9. Gele kaart voor Joshua Kimmich van FC Bayern München tijdens tweede helft, minuut 85
  10. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij FC Bayern München, Corentin Tolisso erin, Leon Goretzka eruit
  11. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij FC Bayern München, Lucas Hernández erin, Alphonso Davies eruit
  12. tweede helft, minuut 84. Jawel! 2-6! Het doelpunt telt! De cijfers ogen bijzonder zwaar voor Barcelona.  .
  13. tweede helft, minuut 83.
  14. tweede helft, minuut 82. Pakt ook Lewandowski zijn goaltje mee? De vernedering is compleet voor Barcelona. Lewandowski steekt het mes nog wat dieper in de wonde. Na alweer een knappe combinatie pakt de Poolse spits op aangeven van Coutinho ook zijn goaltje mee. Of stond hij buitenspel? De VAR moet beslissen. .
  15. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 82 door Robert Lewandowski van FC Bayern München. 2, 6.
  16. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij FC Bayern München, Niklas Süle erin, Jérôme Boateng eruit
  17. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij FC Bayern München, Philippe Coutinho erin, Serge Gnabry eruit
  18. tweede helft, minuut 75. Dubbele wissel. Coutinho en Süle komen in de ploeg bij Bayern. Voor Gnabry en Boateng zit de wedstrijd erop. .
  19. tweede helft, minuut 70. Bij Barcelona droppen ze Fati nog in de ploeg. Hij neemt de plaats in van Busquets. Een aanvallende wissel dus, het is maar de vraag of Barcelona daar geen prijs voor betaalt. .