PSG prikt het sprookje van Atalanta stuk met sensationele ommekeer

  1. 45+1' - Geel - Remo Freuler
  2. 37' - Geel - Berat Djimsiti
  3. 27' - Doelpunt - Mario Pasalic (1 - 0)
  1. 90+3' - Doelpunt - Eric Maxim Choupo-Moting (1 - 2)
  2. 90' - Doelpunt - Marquinhos (1 - 1)
  3. 85' - Geel - Jose Luis Palomino
  4. 82' - Verv. Duvan Zapata door Jacopo Da Riva
  5. 82' - Verv. Robin Gosens door Timothy Castagne
  6. 79' - Verv. Mauro Icardi door Eric Maxim Choupo-Moting
  7. 79' - Verv. Keylor Navas door Sergio Rico
  8. 76' - Geel - Leandro Paredes
  9. 72' - Verv. Idrissa Gueye door Leandro Paredes
  10. 72' - Verv. Ander Herrera door Julian Draxler
  11. 70' - Verv. Mario Pasalic door Luís Muriel
  12. 67' - Geel - Rafael Tolói
  13. 60' - Verv. Berat Djimsiti door Jose Luis Palomino
  14. 60' - Verv. Pablo Sarabia door Kylian Mbappé
  15. 59' - Verv. Alejandro Gómez door Ruslan Malinovskiy
  16. 57' - Geel - Ander Herrera
  17. 54' - Geel - Juan Bernat
  18. 53' - Geel - Duvan Zapata
  19. 50' - Geel - Marten de Roon

  In de Champions League is PSG de eerste halvefinalist. Stuntploeg Atalanta Bergamo stond met anderhalf been in de halve finales, maar de Franse kampioen sloeg genadeloos toe in de onwaarschijnlijke slotminuten. Marquinhos in de 90e minuut en Choupo-Moting in de 93e minuut maakten van de 1-0 alsnog 1-2.

  Atalanta Bergamo - PSG in een notendop:

  • Sleutelmoment: Met het mes op de keel slaat PSG alsnog toe in een dolle slotfase. Een late goal van Marquinhos bezorgt PSG hoop én verlengingen, maar zover komt het niet. Amper 149 seconden later knalt Choupo-Moting de Franse kampioen na een knappe combinatie naar de halve finales.

  • Man van de match: Hij deed maar goed een kwartiertje mee, maar Eric Maxim Choupo-Moting zal vanavond door alle PSG-fans de hemel in geprezen zijn. Zijn beslissende tik in de 93e minuut verloste PSG en opent misschien wel de weg naar de langverwachte glorie in de Champions League.

  • Opvallend: PSG staat voor het eerst sinds het seizoen 1994-1995 nog eens bij de laatste 4 in de Champions League. De laatste Franse ploeg die daarin slaagde was AS Monaco in 2017. Mbappé en co gingen toen in de halve finales onderuit tegen Juventus.

  Parel van Pasalic, onwaarschijnlijke missers van Neymar

  Onder de indruk van het grote PSG? Daar was bij Atalanta in elk geval niks van te merken. De Italiaanse nummer 3 begon onbevreesd en vol aanvalslust aan de wedstrijd. Navas moest al na enkele minuten een vroege goal van Papu Gomez verijdelen.

   

  Geen 1-0 en tot consternatie van iedereen voor de buis en in het Estadio da Luz ook geen 0-1, toen Neymar meteen daarna alleen op Sportiello afstormde. Geen wereldredding van de doelman, wel een afschuwelijke misser van het Braziliaanse goudhaantje. Bankzitter Mbappé wist niet wat hij zag.

   

  Atalanta ontsnapte en ging gewoon door op zijn elan. Navas was nog maar eens de redder in nood voor PSG op een kopbal van Hateboer. Aan de overkant bleef Neymar vechten met zichzelf. Gelanceerd op links kon hij zijn vroege misser goedmaken, maar nu kwam er iets wat het midden hield tussen een dramatische voorzet en een mislukt schot.

   

  Net wanneer PSG wat meer voet aan grond kreeg, sloeg Atalanta genadeloos toe. De bal kwam in de kluts bij Pasalic en met een heerlijke krul gaf die Navas het nakijken. Meteen daarna stond het bijna 1-1. Neymar was het voetballen dan toch niet verleerd, zijn verre knal ging wél rakelings naast.

   

  PSG profiteerde niet van de ruimtes die Atalanta liet. Zelfs een dramatische terugspeelbal van Hateboer bleek niet genoeg om een goal uit te puren. Neymar kon nochtans opnieuw alleen op Sportiello afgaan, maar leverde alweer een onbegrijpelijke misser af.

  PSG buigt het om in sensationeel slot

  Atalanta bleef ook in de tweede helft vechten voor wat het waard was. Dat leverde gele kaarten op, maar belette ook dat PSG in zijn spel kwam. Het was zelfs Atalanta dat op het uur eindelijk nog eens voor doelgevaar in de wedstrijd zorgde. Een volley van Djimsiti ging nipt naast.

   

  Tijd om Mbappé in te brengen, dacht PSG-trainer Thomas Tuchel. Het Franse toptalent zorgde meteen voor meer schwung bij de Parijzenaren, maar hij botste op Sportiello. Ook Neymar raakte niet voorbij de Atalanta-doelman. Aan de overkant moest collega Navas dan weer geblesseerd de strijd staken.

   

  Een zoveelste mislukking in de Champions League zat eraan te komen voor PSG, 50e verjaardag of niet. Maar in een dolle slotfase stond de Franse kampioen plots op uit de doden. Na een mislukt schot van Neymar, tekenend voor zijn wedstrijd, kwam de bal voor de voeten van Marquinhos en die frommelde de 1-1 in de 90e minuut in doel.

   

  Amper 3 minuten later was de ommekeer compleet. Dit keer wél een aanval om duimen en vingers bij af te likken. Met heerlijk ééntijdsvoetbal ging het van Neymar naar Mbappé en die schotelde Choupo-Moting de winning goal voor. IJskoude douche voor Atalanta, PSG in extase én in de halve finales.

  Neymar: "Nooit gedacht aan terugkeer naar huis"

  “Dit is een formidabele avond”, reageerde sterspeler Neymar kort na het laatste fluitsignaal. “Atalanta speelde zeer goed. Zij zijn de verrassing van deze competitie en waren zeer agressief. Maar wij hebben ook geweldig gespeeld.”

   

  “Mentaal was dit een moeilijke match en we zullen nu even moeten uitrusten. Maar ik heb nooit rekening gehouden met een terugkeer naar huis. Van de eerste tot de laatste seconde dachten we maar aan één ding: kwalificatie voor de halve finales.” 

   

  Neymar denkt naar eigen zeggen alleen maar aan de finale. “We vormen een geweldige groep, een familie. Met zo’n groepsgeest krijg je ons onmogelijk uit deze beker. De zin om deze Champions League te winnen was al langer dan vanavond aanwezig. Er resten ons nog twee wedstrijden.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98. Einde. Op zijn 50e verjaardag is PSG er eindelijk nog eens in geslaagd om de halve finales van de Champions League te bereiken. De uitschakeling tegen Atalanta leek nochtans lang in de maak, maar goals van Marquinhos en Choupo-Moting in een dolle slotfase brachten de verlossing voor de Franse kampioen. .
  2. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 97. Toch nog even nagelbijten bij PSG wanneer Muriel plots alleen in de zestien opduikt. Maar de invaller worstelt te veel met de bal en geeft de wenkende kans zo weg. .
  4. tweede helft, minuut 94. Choupo-Moting verlost PSG! Niet te geloven! PSG gaat op enkele minuten op en over Atalanta. Na een knappe aanval brengt Mbappé de bal laag voor doel en daar tikt invaller Choupo-Moting de verlossende treffer voorbij Sportiello. .
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 93 door Eric Maxim Choupo-Moting van Paris Saint-Germain. 1, 2.
  6. tweede helft, minuut 91.
  7. tweede helft, minuut 90. Marquinhos doet het voor PSG! PSG kruipt door het oog van de naald. Neymar krijgt de bal met meer geluk dan kunde tot bij Marquinhos en die frommelt de bal van dichtbij in doel. We stevenen af op verlengingen. .
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Marquinhos van Paris Saint-Germain. 1, 1.
  9. tweede helft, minuut 88.
  10. tweede helft, minuut 88. Freuler zit door zijn beste krachten heen, maar wisselen kan niet meer. Bij Atalanta moeten ze hopen dat er geen verlengingen meer komen. .
  11. tweede helft, minuut 86. Choupo-Moting kopt de bal over op een hoekschop voor PSG. Alweer een kans verkeken, Atalanta alweer een stapje dichter bij een historische halve finale.  .
  12. Gele kaart voor Jose Luis Palomino van Atalanta tijdens tweede helft, minuut 85
  13. tweede helft, minuut 83. Gaat het dan nog maar eens foutlopen voor PSG in de Champions League? De tijd begint stilaan te dringen. .
  14. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Atalanta, Jacopo Da Riva erin, Duvan Zapata eruit
  15. tweede helft, minuut 82. Castagne mag slotfase volmaken. Castagne mag de eindfase volmaken bij Atalanta, hij neemt de plaats in van Gosens. Ook Da Riva komt tussen de lijnen, hij vervangt Zapata. .
  16. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Atalanta, Timothy Castagne erin, Robin Gosens eruit
  17. tweede helft, minuut 81. Mbappé dreigt. Mbappé blijft het nu proberen. Maar eerst levert hij een te slap schot af binnen het bereik van Sportiello en wanneer hij zich even later doorzet op links wordt hij afgeblokt door Palomino. .
  18. tweede helft, minuut 80.
  19. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Paris Saint-Germain, Eric Maxim Choupo-Moting erin, Mauro Icardi eruit