Daniel Wass
82'
Daniel Wass
2 - 2

Chelsea en Valencia zullen tot op de laatste speeldag moeten bikkelen voor een plaats bij de laatste 16 in de Champions League. Een zege had zekerheid kunnen verschaffen voor een van de twee teams, maar een vermakelijke wedstrijd eindigde op een gelijkspel. Michy Batshuayi speelde een helft mee met Chelsea.

Puike save Cillessen

De toeschouwers in Valencia kregen snel heel wat doelpogingen te zien. Doelpunten leverden die niet meteen op.

Na een sterke openingsfase van Chelsea had Gomez tot twee keer toe de thuisploeg op voorsprong moeten brengen, maar het lukte hem niet. Abraham, die opnieuw de voorkeur kreeg op Batshuayi, strandde dan weer op een puike save van Cillessen.

Op slag van rust zag Mestalla het scorebord dan toch flikkeren. Soler liep van ver in om met wat geluk Kepa te kloppen: 1-0.

Lang duurde de vreugde niet. De fans van Valencia waren nog niet gaan zitten of daar was de 1-1 al. In zijn 80e match voor Chelsea maakte Kovacic zijn allereerste voor de Engelse club. Een lage schuiver verraste Cillessen.

Puike save Kepa

Na de pauze kwam Batshuayi een geblesseerde Abraham vervangen. Enkele minuten later kon hij al het doelpunt van Pulisic vieren (1-2).

Nadat Kepa een penalty van Valencia-aanvoerder Parejo uit zijn doel had gevlogen, leek Chelsea zijn ticket voor de 1/8e beet te hebben. Niets was minder waar, want in de slotfase waaide een voorzet van de Deen Wass binnen: 2-2.

Batshuayi probeerde Chelsea alsnog te kwalificeren, maar daar was Cillessen het niet mee eens. Ook in de 7 extra minuten bleef de 2-2 op het bord staan.

Over twee weken krijgen Chelsea en Valencia een nieuwe kans. De eerste voetbalt op de laatste speeldag in eigen huis tegen Rijsel, de tweede mag op bezoek bij Ajax. De Nederlanders spelen vanavond nog in en tegen Rijsel.