• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Te gek voor woorden: Chelsea en Ajax schrijven zeer bizar scenario

  1. 45' - Geel - César Azpilicueta
  2. 42' - Geel - Fikayo Tomori
  3. 35' - Own goal - Kepa Arrizabalaga (1 - 3)
  4. 33' - Geel - Daley Blind
  5. 31' - Geel - Joël Veltman
  6. 20' - Doelpunt - Quincy Promes (1 - 2)
  7. 4' - Doelpunt strafschop - Jorginho (1 - 1)
  8. 2' - Own goal - Tammy Abraham (0 - 1)
  1. 87' - Verv. Mateo Kovacic door Michy Batshuayi
  2. 74' - Doelpunt - Reece James (4 - 4)
  3. 72' - Verv. Hakim Ziyech door Edson Álvarez
  4. 72' - Verv. David Neres door Perr Schuurs
  5. 71' - Doelpunt strafschop - Jorginho (3 - 4)
  6. 69' - Geel 2 - Joël Veltman
  7. 68' - Geel 2 - Daley Blind
  8. 63' - Doelpunt - César Azpilicueta (2 - 4)
  9. 62' - Geel - Quincy Promes
  10. 60' - Verv. Mason Mount door Callum Hudson-Odoi
  11. 55' - Doelpunt - Donny van de Beek (1 - 4)

  Stamford Bridge is het decor geweest van een van de meest krankzinnige wedstrijden in de Champions League. Ajax kwam 1-4 voor, slikte in één fase twee rode kaarten en zag Chelsea terugkeren tot 4-4. De VAR keurde de Engelse 5-4 af.

  Ajax loopt weg tot 1-3 bij de rust

  Wie de pen van Chelsea-Ajax vanavond in handen had, mag wat ons betreft vaker een voetbalmatch voor zijn rekening nemen.

   

  De supporters op Stamford Bridge hadden amper met hun ogen geknipperd toen het al 1-1 stond. Abraham verlengde een Ajax-vrijschop na 2 minuten in doel, een minuutje later lag de bal aan de overkant al op de stip. Jorginho faalde niet.

   

  Ook na de zeer smakelijke aperitiefhapjes bleef het smullen in Londen. Ziyech nam zijn Ajax zoals vanouds bij de hand en forceerde een nieuwe kloof.

   

  Eerst schotelde hij Promes de 1-2 briljant voor, kort na het halfuur liet hij Chelsea-doelman Kepa er nogal klungelig uitzien. Een vlijmscherpe vrijschop waaide via de paal en het gezicht van de Spaanse doelman binnen.

  De vervloekte 68e minuut

  Ondanks die 1-3-achterstand schoot Chelsea in het tweede bedrijf verschroeiend uit de startblokken. Dat leverde niets op, integendeel. Van de Beek legde voor het uur de 1-4 in doel en legde Stamford Bridge het zwijgen op.


  Toen Azpilicueta de 2-4 niet veel later voor zijn rekening nam, begon Chelsea toch wat te hopen. Dat was zeker het geval na de 68e minuut, die pas echt knettergek was.


  Scheidsrechter Rocchi zag een tackle van Blind door de vingers met balvoordeel, maar floot wel voor handspel van Veltman in de zestien bij de daaropvolgende aanval. De uitkomst: penalty voor Chelsea, een tweede gele kaart voor Veltman én een tweede gele prent - met uitstel - voor Blind.


  Ajax stortte met z'n negenen helemaal in. Jorginho trapte zijn tweede elfmeter binnen, James maakte er al heel snel 4-4 van en Azpilicueta werkte op de koop toe ook nog de 5-4 binnen.

   

  Maar alsof er nog niet genoeg drama was geweest, keurde de VAR die goal af. De 5-4 viel niet meer, ook al omdat Onana zich niet liet kisten door invaller Batshuayi.

  Fase per fase