2 - 2
77'
77'
3 - 2

Met een stevige comeback heeft Borussia Dortmund Inter tegen het canvas gekregen in de Champions League. Bij de rust stonden de Italianen nochtans 0-2 voor. Witsel en Thorgan Hazard begonnen bij Dortmund, Lukaku bij Inter, maar scoren deden de Rode Duivels niet.

Dortmund - Inter in een notendop:

• Sleutelmoment: Enkele minuten na de rust maakt Dortmund de aansluitingstreffer. De wedstrijd kantelt volledig, Inter is het noorden kwijt.
  • Man van de match: Flankspeler en Real-huurling Hakimi is de gevaarlijkste man bij Dortmund en bekroont zijn wedstrijd met 2 doelpunten.
  • Opvallend: Inter verliest een eerste keer in de Champions League na een bonus van 2 goals, Dortmund draait voor het eerst een 0-2-achterstand om.

Masterclass Inter

De wedstrijd was er een met twee gezichten. In de eerste helft domineerden de bezoekers. Inter speelde zijn geliefkoosd spel, met een ijzersterke organisatie wachtte het team van Conte de thuisploeg op.

Om dan ijskoud toe te slaan. Het gebeurde al na 5 minuten, Martinez troefde Hummels af op snelheid en kneep naar binnen: 0-1.

Enkele minuten voor de rust werkte Vecino de tweede goal binnen na snel combinatiespel. Tussendoor had Lukaku op de paal gemikt, weliswaar vanuit buitenspel. De Rode Duivel zou ook vanavond niet scoren in de Champions League voor zijn nieuwe werkgever.

Op het einde van de eerste helft vond Dortmund toch wat gaatjes in het blok van de Italianen. Dankzij Handanovic bleef de voorsprong voor Inter op het bord staan.

Na 5 minuten kunnen Lautaro Martinez en Romelu Lukaku al juichen voor Inter.

Comeback Dortmund

Het moet flink gestormd hebben in de kleedkamer van Borussia Dortmund, want in de tweede helft schakelden de Duitsers drie versnellingen hoger.

Met een gelukje maakte het team de aansluitingstreffer. Hakimi raakte de bal niet goed, maar hij rolde wel in de verste hoek binnen: 1-2.

Inter was het noorden kwijt en leed balverlies na balverlies. Dat kostte de bezoekers nog een doelpunt. Invaller Alcacer onderschepte een inworp van Inter, Brandt werkte af.

Een kwartier voor tijd werd de nummer 2 in de Serie A nog een keer afgetroefd. Uitblinker Hakimi zette een een-tweecombinatie op met Sancho en tikt in de korte hoek de 3-2 op het bord.

In de stand van groep F wipt Dortmund over Inter naar plaats 2. De Duitsers tellen 7 punten, Inter 4. Barcelona voert het klassement aan met 8 punten. Het hadden er 10 kunnen zijn, maar in Barcelona kwam het niet verder dan een 0-0.

Achraf Hakimi vermaakt het publiek.

90+5'

Een match met twee gezichten eindigt op een zege voor Dortmund. Met een beresterke tweede helft krijgen de Duitsers Inter toch tegen het canvas. In de stand van groep F wipt Dortmund over Inter naar de 2e plaats. Barcelona leidt met 8 op 12, Dortmund telt 7 punten, Inter 4.
90+4'
Dit moet de laatste poging van de wedstrijd zijn. Hakimi kan de kers op de taart zetten met een 3e doelpunt, maar hij is niet eerzuchtig en geeft hem aan Alcacer. Die mist.
90+1'

90'

Net geen 3-3

Sensi sleept net geen punt uit het vuur voor Inter na een prima combinatie. Daarvoor trapt de invaller te slap. Nog 4 minuten extra tijd.
88'
88'

Hazard gewisseld voor een verdediger

In de slotminuten kruipt Dortmund terug. De Duitsers willen de deur nu dichthouden voor Inter. Daarom komt de Portugese verdediger Guerreiro ook Hazard vervangen.
86'
82'
81'
79'
78'

GOAL Dortmund: Hakimi 3-2

Na de masterclass in de eerste helft wordt Inter nu afgetroefd. Hakimi zet een een-tweecombinatie op met Sancho en tikt in de korte hoek de 3-2 op het bord.
77'
Omdat zijn coach niet meer kan wisselen, strompelt Politano weer het veld op. Meer dan huppelen zit er niet in voor de Italiaanse rechtsbuiten.
75'
75'

Auw!

Inter zal met een man minder de wedstrijd moeten uitspelen. Schulz gaat op de enkel van Politano staan, de invaller is buiten strijd.
73'

Lukaku gewisseld

Lukaku zal ook vanavond zijn eerste Champions league-doelpunt niet maken voor Inter. De spits van de Rode Duivels moet naar de kant voor Politano.