• home
 • video
 • pas verschenen

  Hoelang nog?! Druk op Valverde wordt groter na nieuwe wanprestatie

  1. 43' - Geel - Sergio Busquets
  2. 32' - Geel - Nélson Semedo
  3. 21' - Geel - Peter Olayinka
  4. 14' - Geel - Gerard Piqué
  1. 90+3' - Geel - Ondrej Kolár
  2. 84' - Geel - Ondrej Kúdela
  3. 82' - Verv. Lukáš Masopust door Lukáš Provod
  4. 82' - Geel - Josef Hušbauer
  5. 68' - Verv. Sergio Busquets door Ivan Rakitic
  6. 65' - Verv. Ousmane Dembélé door Ansu Fati
  7. 63' - Verv. Nicolae Stanciu door Josef Hušbauer
  8. 57' - Verv. Ibrahim Traoré door Stanislav Tecl
  9. 48' - Geel - Nicolae Stanciu

  FC Barcelona heeft voor eigen volk een wanprestatie van jewelste afgeleverd tegen Slavia Praag. Het bleef steken op 0-0 na een collectieve offday. Coach Ernesto Valverde voelt het nog wat warmer worden onder zijn voeten.

  Na 35 heel flauwe openingsminuten kwam het eerste gevaar van de wedstrijd weinig verrassend van Lionel Messi. Hij zette zijn turbo aan, kwam tot een schot na een indrukwekkende run, maar zag het leer uiteenspatten op de dwarsligger.  

   

  Camp Nou werd wakker geschud, net als de spelers van de thuisploeg. Ineens zag de geplaagde Ernesto Valverde wel wat hij wilde zien. Messi kwam er nog een keer dichtbij, Kolar liet zich niet verrassen. Ook op een kopbal van Piqué reageerde het sluitstuk van Slavia Praag alert.

   

  Zijn collega aan de overkant kende een rustige eerste helft, maar moest zich vlak voor de rust toch een keer gewonnen geven. Boril duwde de 0-1 van dichtbij binnen in twee tijden, hij deed dat vanuit buitenspel en dus ging het feestje van Slavia Praag niet door. Een striemend fluitconcert rolde meteen daarna van de tribunes in Camp Nou.

   

  Na de onderbreking acteerde Barça zowaar nog slapper. De ingevallen Sergi Roberto en nog een keer Messi kwamen als enige in de buurt van Kolar, twee keer was het net niet voor de thuisploeg. Tussenin lukte het Vidal wel om te scoren. Aangever Messi, de enige man op niveau bij Barça, vertrok vanuit buitenspel en dat had ook de VAR gezien. 

   

  Ernesto Valverde probeerde het tij nog te keren met wat wissels, maar doelpunten kreeg hij niet meer te zien. Een halfvol Camp Nou floot de spelers een tweede keer naar binnen na het laatste fluitsignaal. Hoelang houdt Valverde nog stand?

  Messi was de enige man op niveau bij Barcelona.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Het zit erop in Camp Nou. Een erg flauw Barcelona voetbalt de zorgen niet van zich af tegen Slavia Praag. Het blijft voor eigen volk steken op 0-0. Valverde voelt het nog warmer worden onder zijn voeten.
  2. Gele kaart voor Ondrej Kolár van Slavia Praag tijdens tweede helft, minuut 93
  3. tweede helft, minuut 93. Na een knappe combinatie zoekt Rakitic Vidal aan de tweede paal. De Chileen doet zichzelf struikelen in de zestien, geen penalty voor Barça.
  4. tweede helft, minuut 91. Knappe run van De Jong. De Jong blijft knap in balbezit, maar vindt geen medemaat. De Nederlander wordt neergehaald, maar Oliver ziet er geen graten in.
  5. tweede helft, minuut 90. We naderen de toegevoegde tijd. Barça kwam al een tijdje niet meer in de buurt van Slavia-doelman Kolar. Is er een verrassing in de maak?
  6. tweede helft, minuut 85. Kudela moet alles uit de kast halen om Messi af te stoppen: geel voor de centrale verdediger.
  7. Gele kaart voor Ondrej Kúdela van Slavia Praag tijdens tweede helft, minuut 84
  8. tweede helft, minuut 83. Vidal legt slecht terug tot bij Griezmann, Fati pikt op en vindt Rakitic aan de overkant. De plaatsbal van de Kroaat gaat hoog over.
  9. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Slavia Praag, Lukáš Provod erin, Lukáš Masopust eruit
  10. tweede helft, minuut 82. Semedo wordt neergehaald langs achteren door invaller Husbauer. Geel voor de invaller van Slavia.