• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Met Duitsers ben je nooit klaar, Dortmund buigt 0-2 om in zege tegen Inter

  1. 40' - Doelpunt - Matías Vecino (0 - 2)
  2. 30' - Geel - Milan Škriniar
  3. 5' - Doelpunt - Lautaro Martínez (0 - 1)
  4. 1' - Geel - Cristiano Biraghi
  1. 88' - Verv. Thorgan Hazard door Raphaël Guerreiro
  2. 82' - Verv. Jadon Sancho door Lukasz Piszczek
  3. 79' - Geel - Thorgan Hazard
  4. 77' - Doelpunt - Achraf Hakimi (3 - 2)
  5. 73' - Verv. Romelu Lukaku door Matteo Politano
  6. 68' - Verv. Matías Vecino door Stefano Sensi
  7. 66' - Verv. Cristiano Biraghi door Valentino Lazaro
  8. 64' - Doelpunt - Julian Brandt (2 - 2)
  9. 64' - Verv. Mario Götze door Paco Alcácer
  10. 51' - Doelpunt - Achraf Hakimi (1 - 2)
  11. 48' - Geel - Antonio Candreva

  Met een stevige comeback heeft Borussia Dortmund Inter tegen het canvas gekregen in de Champions League. Bij de rust stonden de Italianen nochtans 0-2 voor. Witsel en Thorgan Hazard begonnen bij Dortmund, Lukaku bij Inter, maar scoren deden de Rode Duivels niet.

  Dortmund - Inter in een notendop:

  • Sleutelmoment: Enkele minuten na de rust maakt Dortmund de aansluitingstreffer. De wedstrijd kantelt volledig, Inter is het noorden kwijt.
  • Man van de match: Flankspeler en Real-huurling Hakimi is de gevaarlijkste man bij Dortmund en bekroont zijn wedstrijd met 2 doelpunten.
  • Opvallend: Inter verliest een eerste keer in de Champions League na een bonus van 2 goals, Dortmund draait voor het eerst een 0-2-achterstand om.

  Masterclass Inter

  De wedstrijd was er een met twee gezichten. In de eerste helft domineerden de bezoekers. Inter speelde zijn geliefkoosd spel, met een ijzersterke organisatie wachtte het team van Conte de thuisploeg op.

   

  Om dan ijskoud toe te slaan. Het gebeurde al na 5 minuten, Martinez troefde Hummels af op snelheid en kneep naar binnen: 0-1.

   

  Enkele minuten voor de rust werkte Vecino de tweede goal binnen na snel combinatiespel. Tussendoor had Lukaku op de paal gemikt, weliswaar vanuit buitenspel. De Rode Duivel zou ook vanavond niet scoren in de Champions League voor zijn nieuwe werkgever.

   

  Op het einde van de eerste helft vond Dortmund toch wat gaatjes in het blok van de Italianen. Dankzij Handanovic bleef de voorsprong voor Inter op het bord staan.

  Na 5 minuten kunnen Lautaro Martinez en Romelu Lukaku al juichen voor Inter.

  Comeback Dortmund

  Het moet flink gestormd hebben in de kleedkamer van Borussia Dortmund, want in de tweede helft schakelden de Duitsers drie versnellingen hoger.

   

  Met een gelukje maakte het team de aansluitingstreffer. Hakimi raakte de bal niet goed, maar hij rolde wel in de verste hoek binnen: 1-2.

   

  Inter was het noorden kwijt en leed balverlies na balverlies. Dat kostte de bezoekers nog een doelpunt. Invaller Alcacer onderschepte een inworp van Inter, Brandt werkte af.

   

  Een kwartier voor tijd werd de nummer 2 in de Serie A nog een keer afgetroefd. Uitblinker Hakimi zette een een-tweecombinatie op met Sancho en tikt in de korte hoek de 3-2 op het bord.

   

  In de stand van groep F wipt Dortmund over Inter naar plaats 2. De Duitsers tellen 7 punten, Inter 4. Barcelona voert het klassement aan met 8 punten. Het hadden er 10 kunnen zijn, maar in Barcelona kwam het niet verder dan een 0-0.

  Achraf Hakimi

  Achraf Hakimi vermaakt het publiek.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Een match met twee gezichten eindigt op een zege voor Dortmund. Met een beresterke tweede helft krijgen de Duitsers Inter toch tegen het canvas. In de stand van groep F wipt Dortmund over Inter naar de 2e plaats. Barcelona leidt met 8 op 12, Dortmund telt 7 punten, Inter 4.
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94. Dit moet de laatste poging van de wedstrijd zijn. Hakimi kan de kers op de taart zetten met een 3e doelpunt, maar hij is niet eerzuchtig en geeft hem aan Alcacer. Die mist.
  4. tweede helft, minuut 90. Net geen 3-3. Sensi sleept net geen punt uit het vuur voor Inter na een prima combinatie. Daarvoor trapt de invaller te slap. Nog 4 minuten extra tijd.
  5. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Borussia Dortmund, Raphaël Guerreiro erin, Thorgan Hazard eruit
  6. tweede helft, minuut 88. Hazard gewisseld voor een verdediger. In de slotminuten kruipt Dortmund terug. De Duitsers willen de deur nu dichthouden voor Inter. Daarom komt de Portugese verdediger Guerreiro ook Hazard vervangen.
  7. tweede helft, minuut 86.
  8. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Borussia Dortmund, Lukasz Piszczek erin, Jadon Sancho eruit
  9. Gele kaart voor Thorgan Hazard van Borussia Dortmund tijdens tweede helft, minuut 79
  10. tweede helft, minuut 78. GOAL Dortmund: Hakimi 3-2. Na de masterclass in de eerste helft wordt Inter nu afgetroefd. Hakimi zet een een-tweecombinatie op met Sancho en tikt in de korte hoek de 3-2 op het bord.
  11. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 77 door Achraf Hakimi van Borussia Dortmund. 3, 2.
  12. tweede helft, minuut 77. Omdat zijn coach niet meer kan wisselen, strompelt Politano weer het veld op. Meer dan huppelen zit er niet in voor de Italiaanse rechtsbuiten.
  13. tweede helft, minuut 75. Auw! Inter zal met een man minder de wedstrijd moeten uitspelen. Schulz gaat op de enkel van Politano staan, de invaller is buiten strijd.
  14. tweede helft, minuut 73. Lukaku gewisseld. Lukaku zal ook vanavond zijn eerste Champions league-doelpunt niet maken voor Inter. De spits van de Rode Duivels moet naar de kant voor Politano.
  15. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Internazionale, Matteo Politano erin, Romelu Lukaku eruit
  16. tweede helft, minuut 70. Dit is en dag en nacht verschil met de eerste helft. Dortmund speelt 3 versnellingen hoger, Inter kan alleen maar achteruitlopen.
  17. tweede helft, minuut 68. Witsel voorlangs. Brandt blijft dirigeren. Nu krult hij de bal op de krullenbol van Witsel. De Rode Duivel mikt hem net naast.
  18. tweede helft, minuut 68.