• home
 • video
 • pas verschenen

  Dortmund ondergaat de wet van de sterkste in Milaan

  einde
  20
  1. 44' - Geel - Marcelo Brozovic
  2. 22' - Doelpunt - Lautaro Martínez (1 - 0)
  1. 90+1' - Verv. Lautaro Martínez door Borja Valero
  2. 90' - Geel - Antonio Candreva
  3. 89' - Doelpunt - Antonio Candreva (2 - 0)
  4. 86' - Geel - Mats Hummels
  5. 84' - Verv. Thorgan Hazard door Raphaël Guerreiro
  6. 80' - Verv. Kwadwo Asamoah door Cristiano Biraghi
  7. 79' - Geel - Julian Weigl
  8. 78' - Geel - Diego Godín
  9. 74' - Verv. Manuel Akanji door Jacob Bruun Larsen
  10. 65' - Verv. Thomas Delaney door Mahmoud Dahoud
  11. 62' - Verv. Romelu Lukaku door Sebastiano Esposito
  12. 56' - Geel - Nicolò Barella
  22'Lautaro Martínez1 - 0
  89'Antonio Candreva2 - 0

  Borussia Dortmund is er niet in geslaagd om zijn leidersplaats in groep F van van de Champions League vast te houden. De Borussen moesten een masterclassje organisatievoetbal van Inter ondergaan, dat door een beter doelsaldo over Dortmund naar de tweede plek springt.

  Internazionale – Borussia Dortmund in een notendop:

  • Sleutelmoment: In een gesloten wedstrijd met veel laterale passes worden er amper kansen gecreëerd. Wanneer De Vrij het dan maar eens verticaal probeert, is Lautaro Martinez alert. Hij opent de score voor Inter, dat daarna in een zetel zit.
  • Man van de match: De 32-jarige Candreva draafde ontelbaar veel keren zijn rechterflank af en gooide regelmatig eens een gevaarlijke voorzet voor doel. Kort voor het einde besliste hij de wedstrijd met een rake knal.
  • Opvallend: Romelu Lukaku is razend populair in Milaan. Hoewel onze landgenoot vanavond amper een bal raakte en vroegtijdig naar de kant werd gehaald, kreeg hij toch een indrukwekkende applausvervanging.

  Onzichtbare Lukaku ziet spitsbroer Martinez eerst scoren…

  Met 1 op 6 stond Inter Milaan na 2 speeldagen laatste in groep F van de Champions League. Puntenverlies in eigen huis tegen Dortmund, dat aan de leiding stond, was dus absoluut te vermijden. Voor de Nerazzurri stond Romelu Lukaku uiteraard aan de aftrap. De beer van Wintam kreeg met Hazard en Witsel bij Dortmund twee collega-Rode Duivels tegenover zich.

   

  Het op papier mooie duel stelde teleur. De wedstrijd zat lang op slot en kansen konden we niet noteren in een flauwe eerste helft met veel lateraal voetbal. Dat uitgerekend centrale verdediger De Vrij het plots met een verticale wereldpass zou doen, had niemand verwacht. Lukaku’s spitsbroer Lautaro Martinez reageerde wel alert. Hij controleerde knap en schoof de 1-0 in doel.

   

  Dortmund kon daar niets tegenover zetten. Hazard en Witsel zaten in de tang bij Brozovic en Gagliardini en kwamen niet in het stuk voor. Pas in de blessuretijd van de eerste helft kregen de Duitsers eens een kans, maar het was wel meteen een hele goede. Sancho dwong Handanovic vanuit een scherpe hoek tot een uitstekende reflex. De Sloveen hield de Milanese voorsprong vast.

  ... en nadien een strafschop missen

  Na de rust namen de bezoekers uit Duitsland voorzichtig het initiatief. Dribbelkont Sancho nam Skriniar meermaals op de korrel, maar net als collega's De Vrij en Godín stond die ijzersterk te verdedigen. Alleen door wegglijden van Brozovic kreeg Dortmund nog een grote kans, maar na voorbereidend werk van Witsel liet Sancho die liggen.

   

  Op het uur werd een onzichtbare Lukaku naar de kant gehaald en afgelost door het jonge talent Esposito. De 17-jarige aanvaller viel met veel bravoure in en deed de monden openvallen toen hij Hummels en Weigl op weg naar doel achterliet. Hummels kon niet anders dan de deur sluiten, Lautaro Martinez liet het na om de wedstrijd tien minuten voor tijd te beslissen vanaf de stip.

   

  Even leek Dortmund moed te puren uit de door Burki gestopte elfmeter, maar Candreva drukte het sprankeltje hoop gauw weer de kop in. Toen Dortmund balverlies leed, ging het plots razendsnel naar de overkant. Brozovic bediende Candreva en die beloonde zijn berenmatch met de 2-0 die Inter over Dortmund naar de tweede plaats in groep F brengt.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde partij! Internazionale heeft Borussia Dortmund al bij al makkelijk opzij gezet. Lukaku acteerde onzichtbaar en werd op het uur vervangen, zijn spitsbroer Martinez viel wel op met een doelpunt en een strafschopmisser. In het slot besliste Candreva de wedstrijd: 2-0.
  2. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Internazionale, Borja Valero erin, Lautaro Martínez eruit
  3. tweede helft, minuut 91. Borja Valero valt nog even in voor Lautaro Martinez. Er worden drie minuten overgespeeld.
  4. Gele kaart voor Antonio Candreva van Internazionale tijdens tweede helft, minuut 90
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 89 door Antonio Candreva van Internazionale. 2, 0.
  6. tweede helft, minuut 89. Match beslist! Het shirtje gaat uit bij Candreva. De gele kaart neemt hij er graag bij. De onvermoeibare flankaanvaller beslist de wedstrijd na een ferme rush en knappe assist van Brozovic. 2-0.
  7. Gele kaart voor Mats Hummels van Borussia Dortmund tijdens tweede helft, minuut 86
  8. tweede helft, minuut 85.
  9. tweede helft, minuut 85. Op aangeven van Barella kan Martinez zijn strafschopmisser goedmaken, maar ook nu schiet hij op Burki, die zijn ploeg zo nog enigszins in de wedstrijd houdt. Wat krijgen we nog in de slotfase?
  10. tweede helft, minuut 84. Met Hazard gaat er een tweede Rode Duivel naar de kant. Guerreiro valt in.