4. 89' - Doelpunt - Antonio Candreva (2 - 0)
UEFA Champions League - speeldag 3 - 23/10/19 - 21:00
89'
Antonio Candreva
89'
2 - 0

Borussia Dortmund is er niet in geslaagd om zijn leidersplaats in groep F van van de Champions League vast te houden. De Borussen moesten een masterclassje organisatievoetbal van Inter ondergaan, dat door een beter doelsaldo over Dortmund naar de tweede plek springt.

Internazionale – Borussia Dortmund in een notendop:

• Sleutelmoment: In een gesloten wedstrijd met veel laterale passes worden er amper kansen gecreëerd. Wanneer De Vrij het dan maar eens verticaal probeert, is Lautaro Martinez alert. Hij opent de score voor Inter, dat daarna in een zetel zit.
  • Man van de match: De 32-jarige Candreva draafde ontelbaar veel keren zijn rechterflank af en gooide regelmatig eens een gevaarlijke voorzet voor doel. Kort voor het einde besliste hij de wedstrijd met een rake knal.
  • Opvallend: Romelu Lukaku is razend populair in Milaan. Hoewel onze landgenoot vanavond amper een bal raakte en vroegtijdig naar de kant werd gehaald, kreeg hij toch een indrukwekkende applausvervanging.

Onzichtbare Lukaku ziet spitsbroer Martinez eerst scoren…

Met 1 op 6 stond Inter Milaan na 2 speeldagen laatste in groep F van de Champions League. Puntenverlies in eigen huis tegen Dortmund, dat aan de leiding stond, was dus absoluut te vermijden. Voor de Nerazzurri stond Romelu Lukaku uiteraard aan de aftrap. De beer van Wintam kreeg met Hazard en Witsel bij Dortmund twee collega-Rode Duivels tegenover zich.

Het op papier mooie duel stelde teleur. De wedstrijd zat lang op slot en kansen konden we niet noteren in een flauwe eerste helft met veel lateraal voetbal. Dat uitgerekend centrale verdediger De Vrij het plots met een verticale wereldpass zou doen, had niemand verwacht. Lukaku’s spitsbroer Lautaro Martinez reageerde wel alert. Hij controleerde knap en schoof de 1-0 in doel.

Dortmund kon daar niets tegenover zetten. Hazard en Witsel zaten in de tang bij Brozovic en Gagliardini en kwamen niet in het stuk voor. Pas in de blessuretijd van de eerste helft kregen de Duitsers eens een kans, maar het was wel meteen een hele goede. Sancho dwong Handanovic vanuit een scherpe hoek tot een uitstekende reflex. De Sloveen hield de Milanese voorsprong vast.

... en nadien een strafschop missen

Na de rust namen de bezoekers uit Duitsland voorzichtig het initiatief. Dribbelkont Sancho nam Skriniar meermaals op de korrel, maar net als collega's De Vrij en Godín stond die ijzersterk te verdedigen. Alleen door wegglijden van Brozovic kreeg Dortmund nog een grote kans, maar na voorbereidend werk van Witsel liet Sancho die liggen.

Op het uur werd een onzichtbare Lukaku naar de kant gehaald en afgelost door het jonge talent Esposito. De 17-jarige aanvaller viel met veel bravoure in en deed de monden openvallen toen hij Hummels en Weigl op weg naar doel achterliet. Hummels kon niet anders dan de deur sluiten, Lautaro Martinez liet het na om de wedstrijd tien minuten voor tijd te beslissen vanaf de stip.

Even leek Dortmund moed te puren uit de door Burki gestopte elfmeter, maar Candreva drukte het sprankeltje hoop gauw weer de kop in. Toen Dortmund balverlies leed, ging het plots razendsnel naar de overkant. Brozovic bediende Candreva en die beloonde zijn berenmatch met de 2-0 die Inter over Dortmund naar de tweede plaats in groep F brengt.

90+4'

Einde partij!

Internazionale heeft Borussia Dortmund al bij al makkelijk opzij gezet. Lukaku acteerde onzichtbaar en werd op het uur vervangen, zijn spitsbroer Martinez viel wel op met een doelpunt en een strafschopmisser. In het slot besliste Candreva de wedstrijd: 2-0.
90+1'

90+1'
Borja Valero valt nog even in voor Lautaro Martinez. Er worden drie minuten overgespeeld.
90'
89'
2-0
89'

Match beslist!

Het shirtje gaat uit bij Candreva. De gele kaart neemt hij er graag bij. De onvermoeibare flankaanvaller beslist de wedstrijd na een ferme rush en knappe assist van Brozovic. 2-0.
86'
85'
85'
Op aangeven van Barella kan Martinez zijn strafschopmisser goedmaken, maar ook nu schiet hij op Burki, die zijn ploeg zo nog enigszins in de wedstrijd houdt. Wat krijgen we nog in de slotfase?
84'
Met Hazard gaat er een tweede Rode Duivel naar de kant. Guerreiro valt in.
84'
82'

Burki redt!

Martinez laat de kans liggen om de wedstrijd helemaal te beslissen. Burki redt de elfmeter van de Argentijnse doelpuntenmaker! De rebound is voor Esposito, maar die mist zijn controle.
82'
penalty gemist
1-0
81'

Strafschop!

Esposito, 17 jaar en ingevallen voor Lukaku, ontsnapt tussen Hummels en Weigl en maakt zich breed in de zestien van Borussia. Hummels raakt het onderbeen van het supertalent: strafschop!
78'
77'

Slotoffensiefje

Met nog een klein kwartier op de klok wordt de bezoekende druk opgevoerd. Slepen de Duitsers nog een puntje uit de brand?
75'

Wat een kans voor Sancho!

Brozovic glijdt uit en Witsel is er als de kippen bij om de grootste kans voor Dortmund in deze wedstrijd op te zetten. Sancho staat helaas voor de Borussen niet goed in balans en kan niet in een tijd afdrukken. Skriniar ruimt op.