• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Briljante goals van Suarez laten Inter met een wrange nasmaak achter

  1. 22' - Geel - Gerard Piqué
  2. 9' - Geel - Antoine Griezmann
  3. 6' - Geel - Nicolò Barella
  4. 3' - Doelpunt - Lautaro Martínez (0 - 1)
  1. 84' - Doelpunt - Luis Suárez (2 - 1)
  2. 79' - Verv. Stefano Sensi door Matteo Politano
  3. 77' - Geel - Alexis Sánchez
  4. 76' - Geel - Arturo Vidal
  5. 71' - Verv. Antonio Candreva door Danilo D'Ambrosio
  6. 66' - Verv. Alexis Sánchez door Roberto Gagliardini
  7. 66' - Verv. Antoine Griezmann door Ousmane Dembélé
  8. 58' - Doelpunt - Luis Suárez (1 - 1)
  9. 52' - Verv. Sergio Busquets door Arturo Vidal
  10. 52' - Geel - Sergi Roberto

  Barcelona heeft met de nodige moeite Inter aan de kant geschoven. De leider in de Serie A maakte voor de pauze indruk, maar werd in het tweede bedrijf genekt door flitsen van Luis Suarez. Romelu Lukaku was door een blessure niet afgereisd naar Spanje.

  Barcelona - Inter in een notendop:

  • Sleutelmoment: Inter zakt na de pauze weg en blijft in de 84e minuut toch nog met lege handen achter. Messi houdt enkele mannetjes aan de praat, Suarez werkt de 2-1 heerlijk af.
  • Man van de match: Na zijn eerste helft hadden we de trofee graag aan Lautaro Martinez gegeven, maar Luis Suarez mag de wedstrijdbal naar huis meenemen. Hij scoort twee keer, maar vooral de schoonheid van zijn goals is doorslaggevend.
  • Opvallend: Luis Suarez scoorde vanavond twee keer. Dat aantal was ook het eindtotaal in zijn laatste 2 CL-campagnes (2 goals in 20 matchen).

  Inter met flair en vertrouwen

  Verdedigen en counteren is een recept waar Italiaanse ploegen al eens van smullen, maar het gerecht dat Inter voorschotelde was toch iets complexer dan dat.

   

  Het Italiaanse blok was zeer gedisciplineerd, maar de bezoekers straalden vooral veel technisch vernuft uit aan de bal. Het uitvoetballen was bij wijlen weergaloos.

   

  Dat Barcelona een erg moeilijke eerste helft beleefde werd al na 2 minuten geïllustreerd. Lautaro was sneller op de bal dan Lenglet en verschalkte Ter Stegen met een gekruist schot.

   

  De lijn van de razendsnelle 0-1 werd doorgetrokken in het eerste bedrijf. De gestelde lichamen van Barcelona gaven niet thuis, Sensi, Sanchez en Lautaro waren een gesel voor de thuisploeg.

   

  Dat de schade halfweg beperkt bleef tot 0-1, was te danken aan een sterke Ter Stegen, die vooral op een nekslag van Lautaro zijn klasse bewees.

  Lautaro Martinez: de man voor de pauze.

  Suarez toont waarom hij nog niet mag worden afgeschreven

  Barcelona moest na de pauze uit een ander vaatje tappen, maar reed zich keer op keer vast in dezelfde file. De thuisploeg had een coup de génie nodig en Luis Suarez had die oproep begrepen. Zijn volley op het uur benaderde de perfectie en bracht Barcelona weer helemaal in de match.

   

  Het vet was van de soep bij Inter, dat flink moest terugschakelen en in zijn egelstelling kroop. De aansluitingstreffer van Barcelona veranderde wel het wedstrijdbeeld, maar de snellere balcirculatie leverde amper kansen op.

   

  Camp Nou had zich min of meer neergelegd bij een magere puntendeling, maar kort voor het einde spraken Messi en Suarez toch nog eens dezelfde taal. Met een magistrale aanname zette Suarez Godin in de wind en een tel later lag de 2-1 in het mandje. Geen intikkers van de Uruguayaan, wel twee pareltjes met de nodige arbeid.

   

  Inter was uitgeteld en zal balen van deze gepeperde rekening. Met 1 op 6 én ook nog Dortmund in de poule staat het voor een lastige opdracht. Barcelona haalt opgelucht adem. 

  Luis Suarez: de man na de pauze.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Afgefloten! Inter moest terugschakelen na de pauze en wordt genekt door twee flitsen van Suarez. Een efficiënt Barcelona haalt opgelucht adem na een match met twee gezichten. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 92. We krijgen 3 minuten extra tijd.
  4. tweede helft, minuut 89. Als afwerker is Messi - die zoekt naar zijn eerste goal van het seizoen - nog niet helemaal terug. Hij legt de bal weer te eenvoudig in de handen van Handanovic. .
  5. tweede helft, minuut 87. Dit is toch zuur voor Inter, dat niets zal overhouden aan zijn geweldige eerste helft. Gert Verheyen (Proximus Sports).
  6. tweede helft, minuut 85. Suarez doet het! De dijk breekt bij Inter. Messi en Suarez flikken het op de tegenaanval zowaar, het recept waarbij ze in de eerste helft zo vaak gepakt werden. Messi tikt tot bij Suarez, die Godin verschalkt met zijn geweldige aanname en de 2-1 netjes in de hoek legt. Weer knap afgewerkt!
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 84 door Luis Suárez van FC Barcelona. 2, 1.
  8. tweede helft, minuut 84. Daar is nog eens zo'n tegenaanval van Inter, maar de beweging van Politano à la Robben is te doorzichtig. .
  9. tweede helft, minuut 82. Nu ook geel voor Conte. Ref Skomina is nu erg gul met zijn kaarten. Ook Inter-trainer Conte krijgt een gele prent onder zijn neus geduwd. .
  10. tweede helft, minuut 82. Barcelona blijft knutselen, maar het heeft toch een coup de génie nodig. Staat Lionel Messi op? .
  11. tweede helft, minuut 80. Invaller Vidal zorgt voor een adrenalinestoot, maar flirt ook met een tweede gele kaart. Komt er nog een winnaar uit de bus? Inter zit weer wat meer in de match.
  12. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Internazionale, Matteo Politano erin, Stefano Sensi eruit
  13. tweede helft, minuut 78. Toch even een bibbermoment bij Barcelona. Ter Stegen verlaat zijn doel, maar wordt dan bijna gepakt door een snelle inworp. Lautaro is niet precies genoeg bij zijn poging. .
  14. Gele kaart voor Alexis Sánchez van Internazionale tijdens tweede helft, minuut 77
  15. tweede helft, minuut 77. Geel op de Inter-bank. In de dug-out van Inter leven ze mee. De gewisselde Sanchez wordt op geel getrakteerd door de ref.
  16. Gele kaart voor Arturo Vidal van FC Barcelona tijdens tweede helft, minuut 76
  17. tweede helft, minuut 74. Barcelona blijft naar Messi kijken om het verschil te maken. Iemand hoeft zijn teen maar te zetten tegen zijn vlijmscherpe voorzet, maar niemand loopt snel genoeg in. .
  18. tweede helft, minuut 73.
  19. tweede helft, minuut 72. De bewierookte tegenaanvallen van Inter blijven uit. Inter kruipt in zijn egelstelling en kan Barcelona niet meer doen schrikken. Is de tank stilaan leeg? Barcelona gaat nadrukkelijk op zoek naar het winnende doelpunt. .