• home
 • video
 • pas verschenen

  Inter vermijdt volledige uitschuiver, Lukaku laat winning goal liggen

  einde
  11
  1. 40' - Geel - David Hovorka
  1. 90+2' - Doelpunt - Nicolò Barella (1 - 1)
  2. 90+1' - Geel - Tomáš Soucek
  3. 85' - Verv. Peter Olayinka door Lukáš Provod
  4. 83' - Geel - Matteo Politano
  5. 79' - Verv. Lukáš Masopust door Abdulla Yusuf Helal
  6. 71' - Verv. Lautaro Martínez door Matteo Politano
  7. 71' - Verv. Marcelo Brozovic door Nicolò Barella
  8. 66' - Geel - Lautaro Martínez
  9. 63' - Doelpunt - Peter Olayinka (0 - 1)
  10. 60' - Verv. Ibrahim Traoré door Jaroslav Zelený
  11. 54' - Geel - Kwadwo Asamoah
  12. 49' - Verv. Antonio Candreva door Valentino Lazaro
  63'Peter Olayinka0 - 1
  90+2'Nicolò Barella1 - 1

  Inter en Romelu Lukaku zijn met een valse noot aan de groepsfase van de Champions League begonnen. Pas in de extra tijd maakte de thuisploeg gelijk tegen de Tsjechische bezoekers. Inter ontmoet ook nog Barcelona en Borussia Dortmund en legt dus hoe dan ook een hypotheek op zijn kansen.

  Inter kreeg de kans om het kampioenenbal op gang te dansen in een match om 18.55u, maar de Italiaanse dansschoentjes knelden bijna 90 minuten. Als er aanvankelijk nog sprake kon zijn van onderschatting van Slavia Praag, dan bleek in de tweede helft een onvermogen om kansen te creëren.

   

  Lukaku danste 96 minuten met zichzelf. Zijn baltoetsen waren op twee handen te tellen en toch had hij de held kunnen zijn. In de 97e minuut schilderde Sensi de winning goal op zijn hoofd, maar de Rode Duivel kopte van dichtbij op de doelman.

   

  Slavia Praag speelde verzorgder en vooral met meer passie. Olayinka (ex-AA Gent en ex-Zulte Waregem) draaide D’Ambrosio en Candreva meer dan eens dol. Dat hij de score opende in de rebound nadat hij zelf de aanval had opgezet, was de kers op de taart van zijn zoete Champions League-debuut.

   

  Ook Stanciu (ex-Anderlecht) liet zich vlot in de danspassen van zijn team betrekken en trapte enkele keren verdienstelijk op doel. Alleen leverde het geen zege op. Er kwamen 8 minuten bij na de vele wissels en een VAR-moment. Daarin voorkwam Inter een totale ramp. Een prachtige vrije trap van Sensi spatte uit elkaar op de dwarslat, maar invaller Barella maakte gelijk in de rebound.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 99. Laatste fluitsignaal. Inter mag blij zijn dat het nog een punt pakt en eigenlijk zou dat niet mogen thuis tegen de minst moeilijke tegenstander in de groep. Maar Slavia was 80 minuten de betere ploeg.
  2. tweede helft, minuut 97. Lukaku bijna de held. Sensi schildert de bal op het hoofd van Lukaku. Het is de eerste kans voor de spits, maar hij kopt van dichtbij op de doelman. Wat een mogelijkheid, al had de VAR sowieso moeten kijken of het geen buitenspel was.
  3. tweede helft, minuut 96. Inter gelooft in een overwinning. Inter wil nu meer. Het voelt dat Slavia angst heeft gevat en toont nu wel drang naar voor.
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door Nicolò Barella van Internazionale. 1, 1.
  5. tweede helft, minuut 92. Daar is de gelijkmaker: 1-1. Een invaller doet het voor Inter. Slavia lijkt eerst te ontsnappen als de vrije trap van Sensi uiteenspat op de dwarslat, maar Barella trapt in de rebound knap binnen. Het stadion ontploft.
  6. Gele kaart voor Tomáš Soucek van Slavia Praag tijdens tweede helft, minuut 91
  7. tweede helft, minuut 91. Er komen 8 (!!!) minuten bij. Inter krijgt nog uitstel van executie. Er komen 8 minuten bij. Dat heeft te maken met de vele wissels en het VAR moment dat ook even duurde.
  8. tweede helft, minuut 86. Olayinka mag gaan rusten. Handen op elkaar van de bezoekende fans voor de doelpuntenmaker. De Nigeriaanse spits met een verleden in België heeft een erg goede match gespeeld.
  9. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Slavia Praag, Lukáš Provod erin, Peter Olayinka eruit