Heroptredende Messi komt goed weg met Barcelona in Dortmund

  1. 40' - Verv. Jordi Alba door Sergi Roberto
  2. 15' - Geel - Thomas Delaney
  1. 87' - Verv. Paco Alcácer door Jacob Bruun Larsen
  2. 73' - Verv. Thorgan Hazard door Julian Brandt
  3. 70' - Geel - Ivan Rakitic
  4. 60' - Verv. Sergio Busquets door Ivan Rakitic
  5. 59' - Verv. Ansu Fati door Lionel Messi
  6. 57' - Gemiste strafschop - Marco Reus
  7. 55' - Geel - Nélson Semedo
  8. 50' - Geel - Gerard Piqué
  9. 47' - Geel - Thorgan Hazard

  Lionel Messi heeft zijn eerste minuten van het seizoen gemaakt. In de Champions League viel de sterspeler van Barcelona net voor het uur in tegen Dortmund. De Duitsers grossierden in kansen, maar een sterke Ter Stegen hield zijn landgenoten op een 0-0.

  Dortmund - Barcelona in een notendop:

  • Sleutelmoment: Net voor het uur pakt Ter Stegen een penalty van zijn landgenoot Reus.
  • Man van de match: Ter Stegen houdt meer dan een keer de 0 voor Barcelona.
  • Opmerkelijk: Lionel Messi staat weer op het terrein na een kuitblessure, opgelopen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.
  • Statistieken: Toptalent Ansu Faty is de jongste speler ooit voor Barcelona in de Champions League. Hij werd vervangen door de topschutter aller tijden van Barça: Lionel Messi.

  Ter Stegen pakt penalty

  Barcelona bezocht Dortmund met Lionel Messi in de spelerskern. De Argentijnse sterspeler was weer fit na een kuitblessure. Uit voorzorg begon hij op de bank, zijn 16-jarige opvolger Ansu Fati startte wel.

   

  Samen met Suarez en Griezmann probeerde het nieuwe wonderkind kansen te verzilveren, maar de Champions League is La Liga niet. Het was Dortmund dat het best voor de dag kwam.

   

  Halverwege de eerste helft trapte Reus een eerste keer op doel na een een-tweecombinatie met Hazard. Ter Stegen had het in de mot en hield de 0 op het bord.

   

  Dat zou de Duitse goalie van Barcelona nog vaker doen. Ook wanneer Reus in de tweede helft een penalty kon omzetten, na een haakfout op Sancho, was Ter Stegen op zijn qui-vi­ve met een parade in de goeie hoek.

  Witsel stopt Messi af

  Barcelona zag af en dat was het sein om Messi in te brengen. Hij maakte zijn eerste minuten van het seizoen, maar scoren deed hij niet.

   

  Dat had Dortmund wel moeten en kunnen doen. De Duitse international Brandt, ingevallen voor Hazard, trapte knoerthard op de lat. En toen Reus kon afvuren, was daar weer die dekselse Ter Stegen.

   

  Messi liet zich twee keer zien. Eerst liep hij zich vast in een bos van Dortmund-spelers, Witsel veegde de bal weg. Daarna pleegde hij bijna een overval in de extra tijd. Hij vroeg en kreeg de bal van zijn maatje Suarez, Delaney blokte het schot goed af.

   

  Barcelona mocht tevreden zijn met de 0-0, voor Dortmund zat er meer in. In de andere match van groep F ontsnapte het Inter van Lukaku aan een nederlaag tegen Slavia Praag (1-1). Over twee weken gaan de Italianen op bezoek in Barcelona, Dortmund trekt naar Praag.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde: Messi net niet. De wedstrijd eindigt met een poging van Messi. Hij krijgt de bal van zijn maatje Suarez, maar moet dan te hoog trappen. Het blijft 0-0. En daar mag Barcelona vooral blij mee zijn. Dortmund had minstens een keer moeten scoren. Reus miste meer dan eens - onder meer vanaf de stip - en Brandt knalde op de lat.
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 90. +3 minuten. De 90 minuten zijn rond. De wedstrijdleiding doet er nog 3 minuten bij.
  4. tweede helft, minuut 88. Dortmund heeft veel gegeven. De nul houden is nu de opdracht voor de Borussen.
  5. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Borussia Dortmund, Jacob Bruun Larsen erin, Paco Alcácer eruit
  6. tweede helft, minuut 84. Er weerklinkt een fluitconcert in Dortmund. De Duitsers vrezen een koude douche nu Barcelona de bal weer in handen heeft.
  7. tweede helft, minuut 80. Nog 10 minuten op de klok. Maakt Dortmund eindelijk het openingsdoelpunt of gaat Barcelona met de zege lopen?
  8. tweede helft, minuut 79. Witsel stopt Messi af. Tussendoor kregen we ook Messi een keer te zien. Hij liep zich vast in een geel en zwart bos. Witsel veegde de bal weg.
  9. tweede helft, minuut 78. Dortmund blijft aandringen, maar het doel van Barcelona lijkt wel behekst. Brandt knalt op de lat, Reus maakt voor de zoveelste keer kennis met Ter Stegen.
  10. tweede helft, minuut 75. Reus mist weer. Dortmund verdient een doelpunt, maar de Duitsers gaan te slordig om met hun kansen. Opnieuw is het Reus die mist. Hij staat vrij, maar gaat te overhaast te werk en knalt over.
  11. tweede helft, minuut 73. Hazard gewisseld. Na een strakke voorzet voor Alcacer mag Hazard gaan rusten. De Duitse international Brandt neemt zijn plaats in.
  12. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Borussia Dortmund, Julian Brandt erin, Thorgan Hazard eruit
  13. tweede helft, minuut 70.
  14. tweede helft, minuut 70. Voorlopig doet het grote FCB even goed als het kleinere FCB. Vorig seizoen speelde Club Brugge 0-0 gelijk in Dortmund.
  15. Gele kaart voor Ivan Rakitic van FC Barcelona tijdens tweede helft, minuut 70
  16. tweede helft, minuut 64. Met snedige tegenaanval bedient Hazard Reus. Hij kapt de bal naar zijn linker, via een Barcelona-speler gaat de bal naast. Of Ter Stegen geklopt zou zijn, is nog maar de vraag. Wij vermoeden van niet.