• home
 • video
 • pas verschenen

  Salzburg maakt een einde aan het Europese avontuur van KRC Genk

  1. 45' - Doelpunt - Takumi Minamino (0 - 2)
  2. 43' - Doelpunt - Patson Daka (0 - 1)
  3. 21' - Geel - Zlatko Junuzovic
  1. 89' - Verv. Takumi Minamino door Albert Vallci
  2. 87' - Doelpunt - Erling Haaland (1 - 4)
  3. 85' - Doelpunt - Mbwana Samatta (1 - 3)
  4. 80' - Verv. Dominik Szoboszlai door Masaya Okugawa
  5. 79' - Verv. Junya Ito door Ianis Hagi
  6. 74' - Geel - Mbwana Samatta
  7. 69' - Doelpunt - Hwang Hee-Chan (0 - 3)
  8. 65' - Verv. Joseph Paintsil door Theo Bongonda
  9. 62' - Verv. Patson Daka door Erling Haaland
  10. 59' - Verv. Patrik Hrošovský door Paul Onuachu
  11. 46' - Geel - Rasmus Kristensen

  KRC Genk heeft de fans niet kunnen verwennen tijdens zijn laatste thuismatch in de Champions League. Voor de rust telde Salzburg Genk al uit met 2 goals in 2 minuten. Genk is Europees uitgeschakeld. Trainer Hannes Wolf blijft optimistisch: "We spelen nog niet op ons topniveau, toch hebben we weer enkele zaken geleerd."

  Racing Genk - Red Bull Salzburg in een notendop:

  • Sleutelmoment: Kort voor de rust krijgt Genk een stevige uppercut met 2 goals in evenveel minuten. Daka profiteert van een fout van Coucke en Minamino draait het mes meteen daarna nog wat dieper in de wonde.
  • Man van de match: Takumi Minamino. Niet alleen zijn naam klinkt geweldig, de Japanner kan ook geweldig voetballen. Hij was meer dan eens de aanstoker van het Oostenrijkse aanvalsgeweld en met zijn 0-2 kort voor de rust was hij ook bepalend voor het wedstrijdverloop.
  • Opvallend: Mbwana Samatta kon de eer redden voor Genk en zit zo intussen aan 3 Champions League-goals. Daarmee is de Tanzaniaan topschutter aller tijden bij Genk in de Champions League. Wesley Sonck en Jelle Vossen raakten niet verder dan 2 goals.

  2 goals in 2 minuten doen Genk de das om

  In de heenwedstrijd in Salzburg opende Håland al na amper 2 minuten de score, vanavond startte hij op de bank. Tot opluchting van Genk, maar ook zonder de Noorse sensatie kwam Salzburg na 2 minuten bijna op voorsprong. Coucke voorkwam de vroege 0-1 met een uitstekende redding op een knal van Oguéné.

   

  Het was het startsein van een Oostenrijkse stormloop. Salzburg maakte weer indruk met hoog tempo, snelle omschakelingen en knappe combinaties. Genk zag sterretjes, maar bleef overeind. Na 20 minuten kwam de thuisploeg wel bijzonder goed weg toen Daka net te laat was op een voorzet van Minamino.

   

  Diezelfde Daka liet 10 minuten voor de rust dé kans op de 0-1 liggen. Na een knap hakje van Hwang mikte hij van dichtbij onbegrijpelijk over. Die misser werd bij een zeldzame Genkse uitbraak bijna meteen afgestraft door Paintsil. Doelman Coronel hield Salzburg overeind.

   

  Dan deed Coucke het even later minder goed. Hij kon een ver schot van Szoboszlai niet klemmen en nu liet Daka de kans niet liggen. Hij maakte er in de herneming knap 0-1 van. Amper 2 minuten later kreeg Genk een tweede opdoffer. Mwepu vond Minamino en die gaf Coucke met een gekruist schot opnieuw het nakijken.

  Samatta redt de Genkse eer

  Salzburg nam wat gas terug in de tweede helft, al kon Genk daar niet echt van profiteren. Pas iets voorbij het uur schrok de Genkse aanhang even op bij een hoekschop voor de thuisploeg. De kopbal van Dewaest strandde op de paal.

   

  Bij Salzburg stond Håland toen net in de ploeg en twintig minuten voor het einde bewees de Noor zijn waarde. Na een knappe versnelling schotelde hij Hwang de 0-3 voor. Even later maakte Håland er zelf 0-4 van, maar zijn treffer werd afgekeurd voor een voorafgaande fout.

   

  Kort voor het einde kon Samatta de Genkse eer redden. Coronel blunderde op een ongevaarlijk schot van Bongonda en Samatta was er als de kippen bij om te profiteren. Meer dan een doekje voor het bloeden was het niet. Het werd zelfs nog 1-4, want na een rush door het centrum pikte ook Håland toch nog zijn goaltje mee.

  Wolf: "Verloren concentratie na tegengoal"

  Genk-coach Hannes Wolf (bij Proximus Sports): "We wisten wat ons te wachten stond. De eerste helft lag open, maar toen slikten we een tegengoal en verloren we onze concentratie waardoor we er nog een pakten."

   

  "Zo maakten we het onszelf moeilijk. We hadden een doelpunt nodig, maar doe dat maar eens tegen een van de snelste teams in Europa. De spelers hebben alles gegeven. We wisten dat dit ons kon overkomen."

   

  "We spelen nog niet op ons topniveau, toch hebben we weer enkele zaken geleerd met het oog op onze match zaterdag (tegen STVV, red). Die wedstrijd, een belangrijke match voor de fans, wordt anders. Ik ben hier ook nog maar een week."

  Coucke: "Dacht dat ik de bal kon klemmen"

  “We hebben de eerste helft nog goed meegevoetbald. We hebben ook kansen gehad om de 1-0 te maken. Dat gebeurde dan niet en dan is het jammer dat we met 0-2 de rust ingaan. Als we de rust met 0-0 halen, wordt het een andere match", zegt Gaëtan Coucke.

   

  De Genkse doelman zag er niet goed uit bij de openingstreffer. “Ik dacht dat ik bal gewoon kon klemmen, maar ik weet niet wat de bal daar deed. Ik moet het nog eens bekijken. Ik liet de bal los en toen zat er iemand van Salzburg tussen die hem gewoon binnen kon tikken. Meteen daarna viel die 0-2, dat is heel zuur.”

   

  “We gaan nu volop voor de punten in Napoli. We hebben hier thuis tegen hen bewezen dat we kunnen standhouden, dus waarom zou dat daar niet lukken?”

  De Norre: "3 ploegen in onze poule te sterk"

  "We hielden 40 minuten gelijke tred. We kregen zelf een hele grote kans, maar 5 minuten later stonden we opeens 0-2 achter", zegt Casper De Norre.
   

  "We hielden het centrum heel goed gesloten, want we wisten dat zij door het centrum wilden spelen. Je zag dat zij daardoor ook wat nerveus werden. Wij kwamen ook goed in de match en dan is het toch spijtig dat je in plaats van met 1-0 met 0-2 de rust ingaat."

   

  "We begonnen nog goed aan de tweede helft, maar de match voelde wat dood aan. Als je dan niet meteen een goal kan maken, dan spelen zij die match gewoon uit. Bij die 1-3 had niemand nog het gevoel dat we iets konden halen."

   

  De Champions League draait zo op een ontgoocheling uit voor de landskampioen. "Genk heeft dit jaar nog nooit echt goed gedraaid. Als we wel goed geweest waren, hadden we misschien iets kunnen betekenen in de Champions League. Maar nu waren de drie ploegen in onze poule te sterk."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Racing Genk was ook in zijn tweede confrontatie met Salzburg kansloos. Na de 6-2-nederlaag in Oostenrijk ging het nu in eigen huis met 1-4 onderuit. Genk is meteen ook Europees uitgeschakeld.
  2. tweede helft, minuut 91. Genk krijgt alweer een bittere pil te slikken tegen een goede ploeg. Stef Wijnants op Radio 1.
  3. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Red Bull Salzburg, Albert Vallci erin, Takumi Minamino eruit
  4. tweede helft, minuut 87. Ook Håland treft raak! Salzburg zet meteen orde op zaken. Håland baant zich een weg door het centrum, blijft met geluk in balbezit en geeft Coucke het nakijken. Zo heeft de Noor toch maar weer zijn goaltje te pakken. .
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 87 door Erling Haaland van Red Bull Salzburg. 1, 4.
  6. tweede helft, minuut 86.
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 85 door Mbwana Samatta van KRC Genk. 1, 3.
  8. tweede helft, minuut 85. Eerredder van Samatta. Krijgen we dan toch nog een spannend slot in Genk? Na een blunder van Coronel op een schotje van Bongonda werkt Samatta de eerredder simpel in doel.
  9. tweede helft, minuut 83. Minamino wil nog wel een goaltje meepikken. Na een snelle omschakeling mikt hij de bal in het zijnet. De bezoekers lijken toch nog wel zin te hebben in een vierde goal.
  10. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Red Bull Salzburg, Masaya Okugawa erin, Dominik Szoboszlai eruit