53'
Alex Oxlade-Chamberlain
53'
2 - 1

Racing Genk kan Liverpool met opgeheven hoofd verlaten. De Belgische kampioen hield Liverpool lange tijd aan de praat en mocht zachtjes dromen van een onverhoopt gelijkspel. Dat zat er uiteindelijk niet in, maar de 2-1-nederlaag op Anfield is zeker geen schande.

Liverpool - Genk kort samengevat

• Sleutelmoment: Tien minuten voor affluiten wipt De Norre de bal naar Heynen. Die doet eigenlijk alles goed met zijn volley, maar Alisson stompt de bal nog weg. Dit had een historische gelijkmaker kunnen zijn voor Genk.
  • Man van de Match: Net als in Genk was Alex Oxlade-Chamberlain de boeman voor de Belgische kampioen. Met zijn vierde goal in vier wedstrijden trapte hij Liverpool naar de leidersplaats en zo goed als zeker naar de volgende ronde.
  • Opvallend: Genk heeft van alle Europese clubs de meeste wedstrijden in de Champions League (en Europacup I) gespeeld zonder er eentje te winnen. De Limburgers zitten aan acht nederlagen en acht gelijke spelen.

Het journaal 19u met o.a. Liverpool-Genk in de Champions League

Samatta gomt openingsgoal van Wijnaldum uit

Genk wilde na de blamage in Eupen zijn blazoen oppoetsen. Mazzu had voor de trip naar Anfield een stevige organisatie neergepoot in een 5-3-2. Bij Liverpool, dat al stiekem aan de topper tegen Manchester City dacht, liet Klopp een paar krachten rusten. Origi mocht wel nog eens aan de aftrap verschijnen.

Het spelbeeld werd rap duidelijk: Liverpool monopoliseerde de bal en Genk probeerde de ruimtes af te dekken. Dat lukte ook aardig, want meer dan wat hoekschopjes gaven de bezoekers niet weg. De 1-0 van Wijnaldum kwam dan ook wat uit de lucht gevallen. Dewaest kreeg een afgeweken voorzet ongelukkig tegen zich aan en het was Wijnaldum die snel handelde en de bal tegen het net prikte.

De goal was een klap voor Genk, dat zijn plannetje in duigen zag vallen. Keita miste een dubbele kans, Cuesta moest met een ultieme tackle Oxlade-Chamberlain afstoppen en Salah mikte voorlangs. Een puffend Genk kwam één keer onder de druk uit. Samatta kopte een hoekschop staalhard binnen en zorgde zo voor de onverhoopte 1-1 ruststand.

Oxlade-Chamberlain velt strijdvaardig Genk

De gelijkmaker gaf Genk het vertrouwen om na de rust meer vooruit te voetballen. Natuurlijk bleef het klasseverschil merkbaar en waren de meeste kansen voor Liverpool. Origi verraste Coucke bijna met een precies afgemeten krul van ver buiten de zestien meter.

Oxlade-Chamberlain, in Genk ook al goed voor twee goals, trok de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Hij haakte zich vrij en stuurde de 2-1 in één beweging in de verste hoek. De Reds wilden er korte metten mee maken, maar bleven knoeien met de kansen. Zo stond het vizier van Salah nog steeds niet juist afgesteld.

Ondanks het bijna voortdurende balbezit voor Liverpool bleef er een zekere onrust over Anfield hangen. Bijna werd de angst van de Engelse fans bewaarheid toen De Norre de bal leep naar Heynen lepelde, maar Alisson redde briljant. 2-2 zou misschien wat van het goede te veel geweest zijn, maar Genk mag zeker trots zijn op een wilskrachtige prestatie tegen een van de beste ploegen ter wereld.

De Norre: "Geweldig om zo een debuut te mogen maken in de Champions League"

Heynen: "Er zat misschien een gelijkspel in"

Samatta: "Mooi moment om hier te kunnen scoren"

90+4'
90+3'

Einde!

Een strijdend Genk heeft op het veld van Liverpool met 2-1 verloren. De titelverdediger in de Champions League morste met zijn kansen en moest in het slot zelfs wat bibberen.
90+2'
De boomlange Onuachu kan net niet bij de zwiepende voorzet van Bongonda.
90+1'

90+1'
Er komen drie minuten bij. Coucke neemt rijkelijk de tijd om uit te trappen, en gelijk heeft hij.
89'
89'

Rust bij Liverpool

Na een paar minuten rennen van hot naar her halen de Reds de vaart er weer uit. Dat is ook het sein voor Klopp om Origi te vervangen door Firmino.
87'
Bij balverlies kan Liverpool de ruimte bespelen. Dewaest doet echter zonder pardon de deur dicht voor Salah.
85'
Mazzu ruikt dat er meer inzit en voert een aanvallende dubbele wissel door. Kunnen Bongonda en Onuachu Genk naar een onverhoopt gelijkspel stuwen?
83'
De Norre krijgt in deze bijzonder faire wedstrijd goedkoop geel.
83'
81'

Bijna Heynen!

Een lepe bal van De Norre vindt Heynen in de zestien meter. Die doet alles goed met zijn strakke volley, maar Alisson is niet voor niets een van de beste keepers ter wereld.
80'
Origi velt Dewaest met een bodycheck. Ook Hrosovsky treft hier schuld, want de Slovaak speelt bijzonder slap in naar het centrum.
78'
De bal is zowat ongrijpbaar geworden voor die van Genk, maar Liverpool kan met zijn krappe voorsprong toch niet helemaal op twee oren slapen. Er hoeft maar één bal goed te vallen voor de Limburgers...