Verdienstelijk Genk lijdt uiteindelijk toch zware nederlaag tegen Liverpool

  1. 2' - Doelpunt - Alex Oxlade-Chamberlain (0 - 1)
  1. 88' - Doelpunt - Stephen Odey (1 - 4)
  2. 87' - Verv. Junya Ito door Ianis Hagi
  3. 87' - Doelpunt - Mohamed Salah (0 - 4)
  4. 84' - Geel - Stephen Odey
  5. 81' - Verv. Paul Onuachu door Stephen Odey
  6. 80' - Verv. Roberto Firmino door Divock Origi
  7. 77' - Doelpunt - Sadio Mané (0 - 3)
  8. 74' - Verv. Alex Oxlade-Chamberlain door Georginio Wijnaldum
  9. 70' - Geel - Joe Gomez
  10. 66' - Verv. Theo Bongonda door Dieumerci Ndongala
  11. 63' - Verv. Andrew Robertson door Joe Gomez
  12. 57' - Doelpunt - Alex Oxlade-Chamberlain (0 - 2)

  Racing Genk is niet onder de voet gelopen door CL-winnaar Liverpool, maar door de klasse van Oxlade-Chamberlain en enkele foutjes liep de score toch nog hoog op. Invaller Odey kon de pil in de slotfase alsnog vergulden.

  Racing Genk - Liverpool in een notendop:

  • Sleutelmoment: Goed begonnen is half gewonnen. Bij Liverpool kennen ze het spreekwoord ook. Met zijn treffer in de 2e minuut deelde Oxlade-Chamberlain Genk meteen een tik uit die het niet meer te boven kwam.
  • Man van de match: Alex Oxlade Chamberlain had vanavond oog voor efficiëntie én elegantie. Hij was beslissend met zijn twee treffers en vooral die tweede treffer was van een buitengewone schoonheid.
  • Opvallend: Mohamed Salah is alweer een stapje dichter gekomen bij Liverpool-legende Steven Gerrard. Die heeft met 21 stuks de meeste CL-goals gemaakt voor Liverpool, Salah zit nu aan 18 treffers. Maar ook Mané (16) en Firmino (14) zitten hem op de hielen.

  Het journaal laat met o.a. de 1-4-nederlaag van Genk tegen Liverpool

  Valse start voor Genk, 1-1 van Samatta afgekeurd

  Na Napoli wou Genk ook titelverdediger Liverpool in bedwang houden, maar na amper 2 minuten moest Felice Mazzu zijn tactisch plan al bijstellen. Oxlade-Chamberlain kreeg te veel ruimte en nam Coucke met een verre knal te grazen: 0-1.

   

  Van een koude douche gesproken, maar Genk toonde veerkracht. Na een snelle counter stormde Samatta op doel af, maar de finesse ontbrak bij zijn afwerking. Dan deed Onuachu het een pak beter toen hij even later alleen voor Alisson opdook, maar de doelman pakte uit met een knappe redding.

   

  Liverpool kwam met de schrik vrij en nam de wedstrijd resoluut in handen. Met een heerlijke rabona bood Firmino iets voor het halfuur Mané de 0-2 aan, maar Coucke stak er een stokje voor. Meteen daarna kopte Samatta aan de overkant wél raak op een voorzet van Ito. Maar 1-1 werd het niet, want de VAR keurde de goal af voor voorafgaand buitenspel van Ito.

   

  Flinke domper voor Genk, opluchting bij Liverpool. De bezoekers beseften dat ze de krappe voorsprong moesten uitbreiden. Robertson voegde de daad bij het woord met een schot vanuit een scherpe hoek, maar Coucke stond pal. Ook een bleke Salah kwam nog eens piepen op een hoekschop, de Egyptenaar kopte van dichtbij naast.

  Genk gaat kopje-onder na de rust

  Genk begon met vertrouwen aan de 2e helft, maar na een nieuwe klasseflits van Oxlade-Chamberlain werd de opdracht nog wat moeilijker. De maker van de 0-1 kreeg weer te veel ruimte op een pass van Firmino. Net buiten de zestien streelde hij de bal met de buitenkant van zijn rechtervoet en de 0-2 ging via de onderkant van de lat binnen.

   

  De veer was gebroken bij Genk, terwijl Liverpool doorging op zijn elan. Na balverlies bij een Genkse inworp schakelden de bezoekers razendsnel om. Firmino en Salah brachten de bal tot bij Mané en die wipte de 0-3 over Coucke.

   

  De Genkse supporters konden toch nog eens applaudisseren toen ex-speler Origi in de slotfase nog even mocht meedoen. Maar het was niet Origi die Genk nog wat dieper in de put duwde, wel de tot dan toe bleke Salah. De Egyptenaar zette Lucumi en Cuesta vlot in de wind en nam ook Coucke te grazen: 0-4.

   

  Een zwaar verdict voor Genk, dat vond ook Odey. Kort voor het einde redde de invaller nog de Genkse eer. Na een knappe voorbereidende actie van Ndongala maakte hij er in de draai 1-4 van. Meer dan een doekje voor het bloeden was het niet. Genk blijft na drie speeldagen achter met 1 punt.

  Van Dijk: "Het leek alleen maar alsof Genk gevaarlijk was"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Genk vocht voor wat het waard was, maar Liverpool bleek toch een maatje te groot. Het liep tot 0-4 uit, Odey zorgde in de slotfase voor de Genkse eerredder.
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. Genk maakt er nog wat van in de slotfase. Alisson heeft wat moeite met een poging van Odey op aangeven van Hagi, maar pakt de bal in twee tijden. Uronen kan er zo net niet bij in de herneming.
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 88 door Stephen Odey van KRC Genk. 1, 4.
  5. tweede helft, minuut 88. Odey met de eerredder! Dan toch nog een treffer voor Genk! Ndongala zet zich knap door, legt goed terug op Odey en die treft van dichtbij in de draai raak. .
  6. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KRC Genk, Ianis Hagi erin, Junya Ito eruit
  7. tweede helft, minuut 87.
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 87 door Mohamed Salah van Liverpool. 0, 4.
  9. tweede helft, minuut 86. Salah diept de kloof uit. Het worden dan toch nog zware cijfers voor Genk. Salah zet Lucumi en Cuesta in de wind en neemt dan ook Coucke nog te grazen.
  10. tweede helft, minuut 85. Retro van Ndongala. Ndongala laat de Genkse supporters nog even genieten. Hij mist zijn balcontrole, maar probeert het nog recht te trekken met een retro. Mooie poging, al gaat de bal wel ver naast.
  11. tweede helft, minuut 84. Odey laat zich meteen gelden na zijn invalbeurt. Hij stopt Keita af, weliswaar foutief. Het levert hem meteen een gele kaart op, de eerste nog maar voor Genk.
  12. Gele kaart voor Stephen Odey van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 84
  13. tweede helft, minuut 83. Genk moet opletten dat het geen zware afstraffing wordt. Met wat geluk komt de bal in de zestien voor de voeten van Wijnaldum. De invaller mikt in één tijd voorlangs.
  14. tweede helft, minuut 82. Zit er nog een eerreddend doelpunt in voor Genk? Berge probeert het alvast met een verre knal, maar zijn schot zoeft over het doel van de werkloze Alisson.
  15. tweede helft, minuut 81.
  16. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KRC Genk, Stephen Odey erin, Paul Onuachu eruit
  17. tweede helft, minuut 80. Ook Onuachu mag gaan rusten, hij wordt bij Genk vervangen door Odey.
  18. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Liverpool, Divock Origi erin, Roberto Firmino eruit
  19. tweede helft, minuut 79. Warme verwelkoming voor Origi. De handen gaan op elkaar bij de Genkse supporters voor de entree van Origi. Hij mag de slotfase volmaken, voor Firmino zit het erop.
  20. tweede helft, minuut 77. Mané pikt zijn goaltje mee. Liverpool doet er nog ééntje bij. Na balverlies bij Genk gaat het razendsnel. Firmino vindt Salah en die steekt de bal door naar Mané. De Senegalese spits wipt de bal vlotjes over Coucke in doel.