• home
 • video
 • pas verschenen

  Diego Armando Mertens loodst Napoli voorbij Salzburg

  1. 45+2' - Geel - Erling Haaland
  2. 40' - Doelpunt strafschop - Erling Haaland (1 - 1)
  3. 39' - Geel - Kevin Malcuit
  4. 38' - Geel - Hirving Lozano
  5. 33' - Verv. Cican Stankovic door Carlos Miguel
  6. 17' - Doelpunt - Dries Mertens (0 - 1)
  1. 89' - Geel - Fernando Llorente
  2. 89' - Verv. Enock Mwepu door Sekou Koita
  3. 80' - Verv. José Callejón door Eljif Elmas
  4. 76' - Verv. Dries Mertens door Fernando Llorente
  5. 73' - Doelpunt - Lorenzo Insigne (2 - 3)
  6. 72' - Doelpunt - Erling Haaland (2 - 2)
  7. 68' - Verv. Patson Daka door Majeed Ashimeru
  8. 65' - Verv. Hirving Lozano door Lorenzo Insigne
  9. 64' - Doelpunt - Dries Mertens (1 - 2)

  Napoli blijft aan de leiding in de groep van Genk. De Italianen hadden dat in grote mate te danken aan Mertens, die twee keer scoorde en een assist afleverde in de 2-3 overwinning van zijn ploeg bij Salzburg.

  Salzburg - Napoli kort samengevat

  • Sleutelmoment: Haaland hijst Salzburg een tweede keer op gelijke hoogte, maar de thuisploeg kan dat niet vasthouden en slikt direct de 2-3 van Insigne.
  • Man van de Match: Mertens had een voet in de drie goals van Napoli en heeft - met ook een doelpunt tegen Liverpool - een enorm aandeel in de puntenoogst.van zijn team.
  • Statistiek 1: Mertens geeft Maradona het nakijken en is nu de op een na beste schutter in de geschiedenis van Napoli. Leider Hamsik heeft slechts vijf goaltjes meer...
  • Statistiek 2: Zes goals maken in je eerste drie matchen in de Champions League: niemand deed het Haaland ooit voor. Dit wordt straks een grote meneer.
  • Statistiek 3: Zelden krijg je meer waar voor je geld dan tijdens een wedstrijd van Red Bull Salzburg. In hun drie groepsmatchen vielen liefst twintig doelpunten.
  • Statistiek 4: Er is een einde gekomen aan een waanzinnige reeks. Voor het eerst in 72 wedstrijden proeft Salzburg de smaak van de nederlaag in eigen huis.

  Salzburg poetst achterstand weg

  Mertens vuurde al in de eerste minuut een waarschuwingsschot af op de enkel van Stankovic. Aan de overkant mikte Haaland een soortgelijke volley wél in het net, maar de goal werd terecht afgekeurd voor buitenspel van de spits.

   

  Iets voorbij het kwartier was het raak voor Napoli. Vanuit een scherpe hoek hamerde Mertens met zijn rechter de bal in het dak van het doel. De knappe 0-1 bracht hem op gelijke hoogte met Maradona bij de topschutters aller tijden van Napoli. Salzburg speelde wat houterig en kon zijn gebruikelijke dynamische spel niet ontwikkelen.

   

  Stilaan kwam de thuisploeg toch meer uit de verf en moesten de bezoekers wijken. Meret hield de indrukwekkende Haaland met een paar onmogelijke reddingen van de gelijkmaker, maar moest zich even voor de rust uiteindelijk omdraaien. Tegen de strafschop van Haaland had hij geen verhaal.

  Napoli is uiteindelijk te geslepen

  De tweede helft begon met een kleine Oostenrijkse overrompeling. Het was Daka die de kansen kreeg voor Salzburg, maar de Zambiaan had problemen om het doelkader te vinden. Ondertussen moest Napoli tevreden zijn met een schuchtere poging van Ruiz.

   

  Red Bull verspilde veel energie tegen de eerder spaarzame Italianen. De aanpak van Napoli leek te lonen toen Mertens slim wegliep van zijn bewaker om een voorzet van Malcuit in de korte hoek te rammen. Met zijn 116e goal in het shirt van Napoli nam de Leuvenaar meteen ook afscheid van Maradona.

   

  Haaland kon niet onderdoen. Ook al sputterde de machine van Salzburg, toch vond het Noorse fenomeen de ruimte om zijn tweede in doel te knikken. Het feestje in de Red Bull Arena was snel afgelopen, want nog tijdens de herhalingen van de 2-2 prikte invaller Insigne de 2-3 binnen. Op ervaring en soms met knikkende knieën trok Napoli de zege over de streep.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Afgelopen! Dankzij twee goals en een assist van Mertens rondt Napoli een bijzonder lastige klip in Salzburg. Het wint met 2-3 en blijft zo aan de leiding in de groep van Genk.
  2. tweede helft, minuut 91. De toegevoegde tijd is begonnen, maar Salzburg lijkt leeggebloed.
  3. Gele kaart voor Fernando Llorente van Napoli tijdens tweede helft, minuut 89
  4. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Red Bull Salzburg, Sekou Koita erin, Enock Mwepu eruit
  5. tweede helft, minuut 89. Koita is de laatste wisselspeler die van de bank komt.
  6. tweede helft, minuut 86. Listige Napolitanen. Bij Napoli gebruiken ze alle trucjes om tijd te winnen. Er resten Salzburg nog minder dan vijf minuten reguliere speeltijd om deze match - en misschien zelfs hun campagne - te redden.
  7. tweede helft, minuut 84. Insigne wil net als Mertens en Haaland een tweede doelpunt. Zijn plaatsbal botst een metertje naast het doel van Coronel.
  8. tweede helft, minuut 82. Bij Salzburg persen ze elk restje energie uit hun lijf om nog iets te rapen. Bij Napoli moet Elmas voor iets meer zekerheid in het centrum zorgen.
  9. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Napoli, Eljif Elmas erin, José Callejón eruit