di 17 september 2019 22:56
    1. 57' - Geel - Andrew Robertson
    2. 61' - Geel - James Milner
    UEFA Champions League - speeldag 1 - 17/09/19 - 21:02

In de groep van Racing Genk is titelverdediger Liverpool de Champions League begonnen met een nederlaag. In het duel tussen de twee groepsfavorieten brak Dries Mertens de match open vanop de stip.

Napoli - Liverpool in een notendop:

• Sleutelmoment: Napoli zit door zijn beste krachten als het een penalty krijgt in minuut 82. Mertens faalt niet, maar maakte Robertson wel een fout op Callejon?
    • Man van de Match: Beide doelmannen mochten zich op de borst kloppen, maar uiteindelijk was er maar eentje die niet geklopt werd. Meret verdient dus de prijs.
    • Statistiek: Mertens is nu nog twee goals verwijderd van het doelpuntenaantal van Maradona bij Napoli.

Kers op de taart volgt pas in de slotfase

Napoli en Liverpool  volgden in de eerste helft het "recept voor een aangename match", maar ze leken een ingrediënt vergeten te zijn. Het basisingrediënt waren twee aanvallend ingestelde ploegen met veel lopende mensen. Daar voegden ze tempo, intensiteit en snelle omschakelingen aan toe. Alleen doelpunten bleven in de koelkast staan.

Napoli nam het meeste initiatief. Liverpool loerde meer op de counter, maar kreeg op slag van rust de beste kans. Firmino kopte rakelings naast. De Italiaanse thuisfans hadden het moeten stellen met twee schoten van een uitstekend spelende Fabian Ruiz op doelman Adrian. Ook verdedigers Koulibaly en Van Dijk verdienden een vermelding omdat ze onverzettelijk waren.

Meteen na de pauze zorgde Mertens bijna voor een zoete smaak. Zijn ploegmaats en hijzelf deden alles perfect bij een heerlijke combinatie-aanval, maar Adrian had een wereldsave in huis. Na een dik uur had Napoli zoveel calorieën verbrand dat het gas moest terugnemen.

De slotfase leek voor Liverpool te zijn, tot Callejon in duel met Robertson tegen de grond ging. Penalty volgens de Duitse scheidsrecher Brych, maar dat zagen wij toch anders.

Onze mening werd niet gevraagd. Ook niet door Mertens, die zijn ploeg op voorsprong zette tien minuten voor het einde. Liverpool probeerde met de moed der wanhoop nog iets recht te zetten, maar Van Dijk speelde te kort terug naar zijn doelman en invaller Llorente maakte het werk af. Voor de spanning in deze groep een leuke uitslag.

90+4'

Laatste fluitsignaal

Napoli smeert titelverdediger Liverpool meteen een nederlaag aan. Op basis van de hele match is de zege verdiend. Mertens scoorde een penalty, die er volgens ons wel geen was.
    90+2'

Het wordt ook nog 2-0

Llorente maakt op een goed moment zijn eerste goal voor Napoli. Van Dijk duwt de bal onder druk van Mertens richting zijn eigen doelman, maar de Spanjaard zit er tussen.
    90+1'

Vijf extra minuten

Terwijl het bordje van de extra tijd de lucht in gaat, probeert Mertens nog eens het strafschopgebied te infiltreren. Salah is hij kwijt, maar Matip wil niet wijken. Mertens speelde toch opnieuw een goede match.
    90+1'

88'
    Liverpool probeert het nog wel. Shaqiri wordt in de strijd gegooid voor Henderson. Maar Napoli houdt voorlopig goed stand. De Italianen verbijten de vermoeidheid.
    84'
    83'
    82'

Mertens doet het stadion ontploffen: 1-0

Mertens knalt de bal onder Adrian in doel. De doelman zat er net bij, maar de bal is hard genoeg getrapt. Onverdiend is de voorsprong zeker niet.
    81'

Penalty voor Napoli

Callejon komt naar binnen gedribbeld en gaat over het been van Robertson. Penalty wijst Brych. Maar in de herhaling zien wij dat er eigenlijk heel weinig aan de hand is.
    79'
    Het is nu Liverpool dat de match in handen heeft genomen. Dat heeft alles te maken met de toenemende vermoeidheid bij Napoli. Mané kan net niet bij een goede voorzet van Alexander-Arnold.
    76'

De aanvalswoede van Napoli is wel wat verdwenen.

Peter Vandenbempt op Proximus tv
    71'

Krampen

De tweede helft haalt niet het niveau van de eerste. Het tempo is er wat uit en we zien ook meer en meer slordigheden. Het is wel nog altijd een felle match. Dat bewijzen de krampen bij Allan.
    66'
    65'

Meret met geweldige save

Manolas mag vanavond nog een kaars branden voor doelman Meret. De Griek trapt naast de bal en geeft zo de perfecte assist voor Salah. Het schot van Salah past perfect in het hoekje, maar daar gaat Meret de bal halen.
    62'
    Liverpool is niet helemaal zichzelf in dit eerste kwartier van de tweede helft. Het aanvallend trio voorin is helemaal uit de match verdwenen en maakt vaak de foute keuzes. Milner is het rond tikken van Napoli beu en laat zich even voelen aan Callejon. Geel.