Ga naar de inhoud
Dybala zorgde voor hét moment van de wedstrijd.

UEFA Champions League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Juventus
16
6
5
0
1
12
4
2
Atlético Madrid
10
6
3
2
1
8
5
3
Bayer 04 Leverkusen
6
6
2
4
0
5
9
4
Lokomotiv Moskou
3
6
1
5
0
4
11
4
Lokomotiv Moskou
3
6
1
5
0
4
11
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Juventus
0
0
0
0
0
0
0
2
Atlético Madrid
0
0
0
0
0
0
0
3
Bayer 04 Leverkusen
0
0
0
0
0
0
0
4
Lokomotiv Moskou
0
3
0
3
0
1
6
4
Lokomotiv Moskou
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Juventus
0
0
0
0
0
0
0
2
Atlético Madrid
0
0
0
0
0
0
0
3
Bayer 04 Leverkusen
0
0
0
0
0
0
0
4
Lokomotiv Moskou
3
3
1
2
0
3
5
4
Lokomotiv Moskou
0
0
0
0
0
0
0
JuventusAtlético Madrid
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Anthony Taylor
stadion
Allianz Stadium
toeschouwers
40486

Heerlijke vrije trap van Dybala bezorgt Juventus de volle buit tegen Atletico

 di 26 november 2019 22:58
Juventus
einde
1-0
Atlético Madrid
  1. 32' - Geel - Mario Hermoso
  2. 35' - Geel - Rodrigo Bentancur
  3. 45+2' - Doelpunt vrije trap - Paulo Dybala (1 - 0)
  1. 86' - Verv. Rodrigo Bentancur door Sami Khedira
UEFA Champions League - speeldag 5 - 26/11/19 - 21:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
45+2'
Paulo Dybala
45+2'
Paulo Dybala
1 - 0

Atletico Madrid is nog niet zeker van zijn plaats in de 1/8e finales van de Champions League. Op bezoek bij Juventus stelden de Madrilenen teleur. Een klasseflits van Dybala volstond voor Juventus om de drie punten thuis te houden. Juventus, dat al geplaatst was voor de volgende ronde, is nu zeker van groepswinst.

Juventus - Atletico Madrid in een notendop:

  • Sleutelmoment: Kort voor de rust krijgt Juventus een vrije trap dicht bij de achterlijn. Van daaruit scoren lijkt onmogelijk, maar daar denkt Paulo Dybala anders over. Met een heerlijke vrije trap zorgt hij voor de enige goal van de avond.
  • Man van de match: Zijn vrije trap was van een buitenaardse schoonheid, maar Paulo Dybala liet vanavond veel meer zien. De Argentijn overschaduwde Ronaldo met technische hoogstandjes. Bij Atletico konden ze hem enkel foutief stuiten.
  • Opvallend: De nul houden, die kunst lijken ze verleerd bij Atletico. De laatste 6 wedstrijden, over alle competities heen, leverden niet één clean sheet op. Het is de slechtste reeks onder Diego Simeone sinds maart 2017.

Rihanna ziet Dybala schitteren

Door de winst van Bayer Leverkusen op bezoek bij Lokomotiv Moskou werd de opdracht van Atletico glashelder: enkel met een overwinning bij Juventus konden de Madrilenen zich al verzekeren van een stek in de 1/8e finales.

 

Juventus had dat ticket al op zak, maar toch waren het de Italianen die de lakens uitdeelden. Atletico kwam er niet aan te pas, al kon Juventus het overwicht ook niet koppelen aan doelgevaar. Oblak werd enkel aan het werk gezet op een flauw schot van Dybala.

 

De tegenprikken van Atletico waren schaars. Saul ving te weinig aan met een grote kopkans, Szczesny moest wel zijn kunnen tonen op een afgeweken schot van de Spanjaard. 

 

Popster Rihanna zag vanuit de loge in Juve-shirt hoe de thuisploeg kort voor de rust toch toesloeg. Vanuit een bijzonder scherpe hoek krulde Dybala een vrije trap heerlijk in doel. Een parel van een doelpunt en een verdiende voorsprong voor Juventus.

Morata laat gelijkmaker liggen

Atletico kon in de tweede helft alleen maar beter spelen, maar ook na de inbreng van Félix en Correa bleef het armoe troef bij de Madrilenen. Saul stelde Szczesny wel nog eens op de proef, maar de doelman was niet onder de indruk.

 

Ook de prestatie van Ronaldo was niet bepaald indrukwekkend. Op het uur leek zijn moment de gloire dan toch gekomen. Na een snelle uitbraak stak hij het halve veld over, maar zijn schot leek uiteindelijk nergens naar. Dan deed Bernardeschi het beter. Zijn poging spatte uiteen op de paal.

 

Zo bleef het bij een krappe voorsprong voor Juventus, maar echt warm werd het nooit voor de Italianen. Pas diep in de extra tijd kwam Atletico nog erg dicht bij de 1-1. Correa schotelde Morata de gelijkmaker voor, maar de spits vergat te scoren tegen zijn ex-ploeg.

 

Atletico en Bayer Leverkusen, dat op 1 punt van de Madrilenen volgt, zullen op de slotspeeldag moeten uitvechten wie samen met Juventus doorstoot naar de 1/8e finales. Leverkusen neemt het thuis op tegen Juventus, Atletico ontvangt Lokomotiv Moskou.

Fase per fase

90+5'

Einde

Een klasseflits van Dybala, meer had een dominant Juventus niet nodig om een slap Atletico opzij te zetten. Pas op de laatste speeldag zal duidelijk zijn wie samen met Juventus doorstoot naar de 1/8e finales: Atletico of Bayer Leverkusen.
90+5' tweede helft
90+4'

Morata laat het liggen

Atletico komt in de extra tijd nog bijzonder dicht bij de gelijkmaker. Correa schotelt Morata de 1-1 voor, maar de spits kan niet afronden.
90+3'
Een wanhoopspoging, anders kunnen we de verre knal van Lemar niet omschrijven. Zijn poging gaat hoog over. Atletico stelt teleur vanavond.
90+1'

4 - extra time

Er komen 4 minuten extra tijd bij.
90'

4 minuten extra

Atletico krijgt nog 4 minuten om alsnog een punt te veroveren. Het blijft zo toch spannend in Turijn bij de krappe voorsprong van de thuisploeg.
89'
Bij Atletico claimen ze een penalty na vermeend hands van De Ligt. Scheidsrechter Taylor laat begaan. Ook de VAR grijpt niet in. Terecht, zo leert de herhaling. De Ligt controleerde bal met zijn borst.
86'
Khedira mag ook nog enkele minuten meepikken. Hij neemt de plaats in van Bentancur.
83'
De buit is toch nog niet binnen voor Juventus. Félix pakt uit met een prima pass op Correa. Die heeft de ruimte voor het schot, maar met een rake tackle op de bal smoort De Ligt dreiging in de kiem. Schitterende ingreep van de Nederlander.
80'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
80'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
78'
76'

Applauswissel Dybala

Doelpuntenmaker Dybala wordt onder luid applaus naar de kant gehaald. Zijn klasseflits kort voor de rust leverde de tot dusver enige goal op. Aan Higuain om er nog ééntje bij te doen.
70'

Geen rood voor Felipe

Felipe plant, al dan niet bewust, zijn voet op het been van Ronaldo. De VAR controleert of het een rode kaart waard is, maar oordeelt dat dat niet zo is.
67'

Bernardeschi op de paal!

Bernardeschi laat zich meteen zien! Hij snijdt vanaf rechts goed naar binnen en haalt dan verrassend uit met zijn linker. Zijn schot spat uiteen op de paal.
64'
Het blijft nu wissels regenen. Ook Lodi wordt naar de kant gehaald. Lemar neemt zijn plaats in. Atletico oogt plots een pak offensiever.
63'
Ook bij Juventus wordt er nu gewisseld. Ramsey maakt plaats voor Bernardeschi. Intussen warmt ook Cuadrado zich op.