90+3'
Douglas Costa
1 - 2
90+3'

Italiaans kampioen Juventus ging vanavond op bezoek bij Lokomotiv Moskou in de Champions League. Een 1-2-zege was het eindresultaat, al zal er vooral worden nagepraat over de goal van Ronaldo. Of neen… Die van Ramsey was het. Maar eind goed, al goed: in de slotminuut wist Juve zich dus alsnog te plaatsen voor de volgende ronde.

Ramsey "pikt" zijn goaltje mee, Juve plaatst zich voor volgende ronde

Juventus stond al na enkele minuten op voorsprong op bezoek in Moskou. Cristiano Ronaldo leek voor het eerst dit seizoen gescoord te hebben met een vrije trap, maar daar stak Aaron Ramsey een stokje voor. Doelman Guilherme zag er evenwel ook niet helemaal goed uit.

Nadat de keeper de bal had aangeraakt, zette Ramsey er voor alle zekerheid nog zijn voet tegen. Daardoor kwam het openingsdoelpunt op zijn naam te staan en niet op die van Ronaldo. Balen voor de Portugees, maar Juventus wel op voorsprong.

Nog geen 10 minuten later hingen de bordjes alweer gelijk. Een treffer van Mirantsjoek. Eerst kopte hij het leer nog tegen de paal, maar van dichtbij vloog de rebound zonder pardon voorbij Szczesny in het midden van het doel: 1-1 en alles te herdoen.

Net voor en net na de rust pakte doelman Guilherme uit met 2 knappe parades. Eerst op een poging van Higuain, nadien op een pegel van Ronaldo. Maar ook Juve kwam goed weg nadat Krychowiak de Juventus-doelman en Bonucci op zijn weg vond.

Een doelpunt voor Ronaldo zat er niet meer in, de Portugees werd 10 minuten voor affluiten naar de kant gehaald. Wel aan het kanon: invaller Douglas Costa. In de blessuretijd trok hij de winst toch nog over de streep met een schitterende goal.

Niet enkel winst, maar ook een ticket naar de volgende ronde in de Champions League. Een succesvolle avond voor Juventus dus, maar een avond met een zure nasmaak voor Ronaldo.