• home
 • video
 • pas verschenen

  City verspeelt eerste punten, met rechtsback in doel

  einde
  11
  1. 42' - Geel - Josip Ilicic
  2. 39' - Geel - Rafael Tolói
  3. 27' - Geel - Berat Djimsiti
  4. 7' - Doelpunt - Raheem Sterling (0 - 1)
  1. 90+6' - Geel - Bernardo Silva
  2. 90+2' - Verv. Timothy Castagne door Luís Muriel
  3. 90+2' - Geel - Benjamin Mendy
  4. 88' - Verv. Riyad Mahrez door Kyle Walker
  5. 84' - Verv. Remo Freuler door Ruslan Malinovskiy
  6. 81' - Rood - Claudio Bravo
  7. 79' - Geel - Timothy Castagne
  8. 73' - Verv. Gabriel Jesus door Sergio Agüero
  9. 70' - Geel - Fernandinho
  10. 49' - Doelpunt - Mario Pasalic (1 - 1)
  7'Raheem Sterling0 - 1
  49'Mario Pasalic1 - 1

  Manchester City heeft zich nog niet kunnen plaatsen voor de 1/8e finales in de Champions League. Atalanta is er als eerste in geslaagd om het team van Guardiola punten af te snoepen. En daar was City best blij mee, want in de slotfase moest rechtsachter Kyle Walker onder de lat gaan staan.

  Atalanta - Manchester City in een notendop:

  • Sleutelmoment: In de slotminuten draaft verdediger Kyle Walker op als 3e doelman, City stelt zich tevreden met puntenverlies.
  • Man van de match: Kyle Walker, want hij pakt nog een (matige) vrije trap ook.
  • Belgen: Timothy Castagne (Atalanta) wordt in de extra tijd gewisseld voor een aanvaller, Kevin De Bruyne (City) speelt de hele wedstrijd.

  Sublieme hak van Jesus, zijn penalty is minder

  De match op speeldag 4 begon als David tegen Goliath. Manchester City kwam in Italië aan met 9 op 9, Atalanta had nog niks gesprokkeld in de Champions League. Daar leek ook niet meteen verandering in te komen.

   

  Met een sublieme combinatie opende City de score. Silva speelde Gabriel Jesus aan in de rechthoek, de Braziliaan bediende op zijn beurt Sterling met een hakbal en de aanvaller werkte hem binnen in de hoek.

   

  City liet de bal het werk doen, maar zette de turbo niet aan. Dat hoefde ook niet, Atalanta was nauwelijks gevaarlijk.

   

  Net voor de rust konden de bezoekers de bonus uitbreiden, maar Gabriel Jesus trapte een belabberde penalty. De Braziliaan onderbrak zijn aanloop en legde de bal vervolgens naast.

  Kevin De Bruyne

  In de eerste helft is er geen vuiltje aan de lucht voor het City van Kevin De Bruyne.

  Atalanta leeft op, City met z'n tienen

  De penaltymisser van Jesus brak City zuur op, want na de rust kantelde de wedstrijd helemaal. Plots was het Atalanta dat hoog druk zette en de lakens uitdeelde.

   

  Na een versnelling van Gomez op links liep Pasalic perfect in aan de tweede paal. Met veel power kopte de huurling van Chelsea de gelijkmaker in doel: 1-1.

   

  City kreeg de motor niet meer aan de praat, zeker niet toen reservedoelman Claudio Bravo Ilicic tackelde. De Engelsen moesten met z'n tienen voort en tijdens de rust hadden ze hun keeper al gewisseld.

   

  Rechtsachter Kyle Walker wierp zich op als doelman, net als Eric Deflandre voor de Rode Duivels op Euro 2000. Walker moest zich meteen onderscheiden op een vrije trap van Malinovski. In twee keer stopte hij de poging van de voormalige Genk-speler.

   

  En zo verspeelde Manchester City zijn eerste punten in deze Champions League. Met 10 punten en een bonus van 5 punten op eerste achtervolgers Sjachtjor en Zagreb is er echter weinig aan de hand, Atalanta blijft laatste in groep C met 1 punt.

  IN BEELD: Kyle Walker in doel

  Kyle Walker

  Reservedoelman Bravo krijgt rood, Kyle Walker komt hem vervangen.

  Kyle Walker pakt

  De rechtsachter pakt meteen een vrije trap van Malinovski.

  Walker: "Daag onze keepers wel eens uit"

  "Of ik een Chinese vrijwilliger was? Een beetje misschien, maar op training daag ik onze keepers al eens uit", zei Kyle Walker achteraf op de Engelse televisie. "We moeten alleszins tevreden zijn met een punt."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98. Einde: 1-1. Het is afgelopen. City verspeelt een eerste keer punten en is nog niet 100 procent zeker van een plaats in de 1/8e finales.
  2. Gele kaart voor Bernardo Silva van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 96
  3. tweede helft, minuut 95. Manchester City is tevreden met een punt en maakt de tijd vol. De Bruyne trapt met opzet een corner tegen een tegenstander.
  4. tweede helft, minuut 92. Atalanta ruikt bloed en wisselt verdediger Timothy Castagne voor de Colombiaanse aanvaller Muriel. Klopt hij Walker?
  5. tweede helft, minuut 92.
  6. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Atalanta, Luís Muriel erin, Timothy Castagne eruit
  7. Gele kaart voor Benjamin Mendy van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 92
  8. tweede helft, minuut 91. +7 minuten. De rode kaart voor Bravo en de invalbeurt van Walker heeft even geduurd. Daarom telt de wedstrijdleiding er 7 minuten bij.
  9. tweede helft, minuut 88. Walker pakt in twee keer. Kyle Walker moet meteen in actie komen. In twee keer stopt hij een vrije trap van Atalanta-invaller Malinovski. Toegegeven, de voormalige speler van Genk mikt niet al te scherp.
  10. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Manchester City, Kyle Walker erin, Riyad Mahrez eruit